Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «συνετίσουν» Τουρκία-Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «συνετίσουν» Τουρκία-Ισραήλ
Η θορυβημένη, από την κόντρα δύο συμμάχων της, αμερικανική κυβέρνηση, ζήτησε σήμερα ευθέως από την Τουρκία και το Ισραήλ «να αποφεύγουν τις προκλήσεις» στο πλαίσιο της σοβαρής κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις τους.

«Ζητούμε, άμεσα, από τα δύο μέρη να αποφύγουν τις προκλητικές ενέργειες και να διατηρήσουν έναν παραγωγικό, έναν εποικοδομητικό τόνο στις διαβουλεύσεις και στις πράξεις τους», τόνισε η κα. Βικτόρια Νάλαντ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μιλώντας ανώνυμα στο Γαλλικό πρακτορείο, ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του Ισραήλ ανέφερε σήμερα ότι η απειλή από τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλαδή πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν πλοία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Λωρίδα της Γάζας, «εφ'οσον συμβεί, θα κριθεί εκ μέρους του Ισραήλ ως μία πολύ σοβαρή πρόκληση».

Την ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και στο Ισραήλ τροφοδοτεί ο θάνατος 9 Τούρκων μετά την ισραηλινή καταδρομική ενέργεια πάνω σε τουρκικό πλοίο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, πέρυσι, όπως επίσης και η άρνηση της ισραηλινής κυβέρνησης να ζητήσει συγγνώμη, όπως της ζητεί η τουρκική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου