Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη αρμάδα πέρασε τα στενά του Ορμούζ - Συναγερμός στο Ιράν (Φωτό)


Με μία αιφνιδιαστική κίνηση πριν λίγες ώρες μία τεράστια δυτική αρμάδα με "κορμό" το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72) πέρασε από τα από τα Στενά του Χορμούζ παρακολουθούμενη από τα ιρανικά ραντάρ.
Συνολικά έξι πλοία μαζί με το αεροπλανόφόρο, τρία αμερικανικά, ένα βρετανικό και ένα γαλλικό, αλλά και δύο αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια που περιπολούσαν στην περιοχή, υπό την επιτήρηση ενός Ε-2C Hawkeye και έξι μαχητικών F/A-18E/F που περιπολούσαν πάνω από την αρμάδα, πέρασαν τα στενά.
Οι Ιρανοί επιχείρησαν να "απειλήσουν" "ανάβοντας τα ραντάρ των επάκτιων πυροβολαρχιών πυραύλων, αλλά έμειναν μέχρι εκεί.

Απαγωγή Ελληνοκυπρίων από Τούρκους κομμάντο - Ένταση και ανησυχία στη Λευκωσία


Τούρκοι κομμάντο (και όχι Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν) απήγαγαν δύο Ελληνοκύπριους στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Πέργαμος, κοντά στη Δερύνεια. Οι δύο πολίτες, ηλικίας 42 και 33 ετών, είχαν πάει εχθές το μεσημέρι για να μαζέψουν άγρια σπαράγγια και από τότε αγνοείτο η τύχη τους.
Ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο οχήματα με Τούρκους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων και τους έσυραν στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου κρατούνται μέχρι τώρα.
Έχει κινητοποιηθεί τόσο η Εθνοφυλακή και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών. Στην Λευκωσία προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς θεωρούν ότι η κίνηση έχει να κάνει με την στρατηγικής σημασίας συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση των περιοχών Έρευνας και Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, όπου πρακτικά μοιράζεται η νοτιοανατολική Μεσόγειος μεταξύ των δύο χωρών. Κάτι που έχει ανοχλήσει σφόδρα την Άγκυρα που είχε προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει. 

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το προφητικό πρωτοσέλιδο του Economist το 1988

Μοιάζει προφητικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Economist, του 1988, που έκανε λόγο για παγκόσμιο νόμισμα με την κωδική ονομασία «Φοίνικας» και χρονιά υλοποίησης το 2018.
Ελάχιστοι έδωσαν σημασία, το 1988, στο πρωτοσέλιδο άρθρο του «Economist», που παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο Φοίνιξ», με χρόνο υλοποίησής του το 2018, ενώ οι περισσότεροι μίλησαν τότε για συνωμοσιολογία.
Το δημοσίευμα έκανε λόγο για τον «Φοίνικα», την κωδική ονομασία ενός παγκόσμιου νομίσματος, διότι η γέννησή του θα προερχόταν από το θάνατο του παλαιού νομισματικού συστήματος και θα θύμιζε την αναγέννηση του αρχαίου Φοίνικα από τις στάχτες του. Ο Economist προφήτεψε ότι το νέο νόμισμα θα γεννιόταν κυρίως από το πάντρεμα του δολαρίου, των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του γιεν.

Πάγωσε και ο Κολοκοτρώνης!

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Πελοπόννησο.
Το ύψος του χιονιού μέσα στην Τρίπολη ξεπερνά τα 15 εκατοστά και με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία μέσα στην πόλη, αφού στους περισσότερους δρόμους που είναι αδύνατον, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, να περάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα το χιόνι έχει παγώσει. Συνεργεία των δήμων, της περιφέρειας και της κοινοπραξίας Μορέας καταβάλουν προσπάθειες να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοικτό.

Κάτω από το 10% έπεσε το ΠΑΣΟΚ



Σε μία ακόμη δημοσκόπηση αποτυπώνονται τα πολύ χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι» που κυκλοφορεί σήμερα στην εκτίμηση «Πρόθεσης Ψήφου» η ΝΔ προηγείται και φτάνει το 19% το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση καταγράφει μονοψήφιο ποσοστό 9,5% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν το ΚΚΕ με 9% ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8% και ο ΛΑ.Ο.Σ με 4%.

Κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ, πτώση έως 10% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πτωτικές διαθέσεις στο ταμπλό του ΧΑ την Πέμπτη, όπου ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί έως και άνω του 3%, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το PSI.

Κάτω από τις 440 μονάδες με απώλειες έως και 9,93% βρέθηκε νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, ενώ στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του FTSE20, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στις μετοχές των Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

«Αναμένουμε συνέχιση της μεταβλητότητας, καθώς οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν φθάσει στην τελική τους φάση» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Marfin Analysis, ενώ αντίστοιχη εικόνα αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση και η Eurobank Securities.

Πτωτικά το ΧΑΚ - Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές

Λευκωσία: Ρευστοποιήσεις κερδών, για δεύτερη στη σειρά ημέρα, εκδηλώνονται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Στις 13.01, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε σημαντική πτώση κατά 3,82% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 359,37 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 126,07, υποχωρώντας σε ποσοστό 3,62%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών ανέρχεται στο 1,36 εκατομμύριο ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, απώλειες παρουσιάζουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 4% και ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 4,06%.