Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

Δήλωση Προέδρου ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργου Δρακούλη για την Ανεργία


“Όταν…επιχειρηματολογούν οι αριθμοί τα λόγια περιττεύουν”.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2010 άγγιξε το 13,9%, έναντι 13,5% τον προηγούμενο μήνα. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 160.624 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (30,2%) και κατά 8.530 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (1,2%) και διαμορφώθηκε σε 692.577 άτομα. Αξίζει να αναφερθεί πως το ποσοστό αυτό, είναι το υψηλότερο που έχει δημοσιευθεί από τότε που ξεκίνησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ να δημοσιεύει στοιχεία για την ανεργία.