Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Εντυπωσιάζει ο νέος φωτισμός στο ναό του Ηφαίστου και στο μνημείο Φιλοππάπου με υπογραφή της Ελευθερίας Ντεκώ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η εικόνα της Ακρόπολης έφτασε την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου σε κάθε γωνιά της Γης. To Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποδίδει σήμερα, μετά τον εκ νέου φωτισμό εννέα σημείων και τον φωτισμό για πρώτη φορά πέντε σημείων, άλλα δύο μνημεία, αναδεικνύοντας δύο ακόμη φωτεινά σημεία που μέχρι στιγμής χάνονταν στη βουή της πόλης, με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και σχεδιασμό της Ελευθερίας Ντεκώ.

Με τον ναό του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών και το μνημείο του Φιλοπάππου, δύο σημαντικά τοπόσημα της πόλης που «συνομιλούν» με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ολοκληρώνεται το έργο του νέου φωτισμού των μνημείων.

Ελένη Παπαδάκη Μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου.- Υπήρξε το πλέον «επώνυμο» θύμα των «Δεκεμβριανών».

Μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου. Υπήρξε το πλέον «επώνυμο» θύμα των Δεκεμβριανών.
Η Ελένη Παπαδάκη γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1908 στην Αθήνα από ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας της, Νικόλαος Παπαδάκης, ήταν ανώτερος υπάλληλος της Ιονικής Τράπεζας και η μητέρα της Αικατερίνη Κωνσταντινίδη ήταν κόρη του πανεπιστημιακού καθηγητή Στυλιανού Κωνσταντινίδη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Η οικογένεια Παπαδάκη είχε και ένα γιo, τον Μιχάλη, δύο χρόνια μικρότερο από την Ελένη.


Έτυχε εξαιρετικής μόρφωσης και από νεαρή ηλικία έτρεφε μεγάλο πάθος για το θέατρο. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και παρακολούθησε ως ακροάτρια μαθήματα φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμβουλος Ερντογάν: "Να συλληφθεί ο Έλληνας πρόξενος στη Σμύρνη!"

Νεο-Οθωμανική λογική από Τούρκο σύμβουλο

Τούρκος σύμβουλος ζητά την σύλληψη Έλληνα διπλωματικού υπαλλήλου ως αντίποινα στην σύλληψη των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων στη Ρόδο. Πραγματικά πλέον το ύφος και το ήθος των Τούρκων αξιωματούχων θυμίζει Οθωμανική αυτοκρατορία, που απευθύνεται σε υπηκόους της και όχι σε ξένο κράτος.

“Η Τουρκία μπορεί επίσης να συλλάβει τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη ως απάντηση στην σύλληψη ενός τοπικού υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου της Ρόδου με κατηγορίες κατασκοπείας”, δηλώνει ανερυθρίαστα ο σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν Μεσούτ Χακί Καζίν.

Κομισιόν: Σύσταση να βγει το Ηνωμένο Βασίλειο από απομόνωση

Σύσταση προς το Συμβούλιο των κρατών μελών, και συγκεκριμένα το COREPER, που θα συνεδριάσει στις 16:00 ώρα Βρυξελλών, σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση των μέτρων ταξιδίων και μεταφορών προς το ΗΒ, εξέδωσε η Κομισιόν.

Η Κομισιόν ζητά να σταματήσουν οι απαγορεύσεις πτήσεων και ο αποκλεισμός σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν αναφέρει ότι "παρόλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών".

Έπεσαν οι μάσκες! Η Γερμανία υποστηρίζει την Τουρκία για τους S-400 και εγκαλεί τις ΗΠΑ

 «Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Μάας απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία», πανηγυρίζει σε τίτλο της η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας τη Δευτέρα αντιτάχθηκε στο αίτημα της Ελλάδας να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στρατηγικά δεν το βλέπω σωστό. Η Τουρκία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολο να γίνει» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία.

Άρθρο-κόλαφος στην Jerusalem Post: Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει το «τουρκικό πρόβλημα»

Δεν είναι μυστικό ότι το καθεστώς του Ερντογάν εξασκεί μια επεκτατική, εξαιρετικά αποσταθεροποιητική πολιτική στο εξωτερικό και μία αυταρχική και βίαιη στο εσωτερικό, επισημαίνουν ο Τούρκος καθηγητής Mehmet Efe Caman και ο Έλληνας συνάδελφός του Νίκος Μιχαηλίδης σε άρθρο τους στην εφημερίδα Jerusalem Post με τίτλο «Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει το τουρκικό πρόβλημα».

Ο κατάλογος -αναφέρουν οι δύο καθηγητές- είναι μακρύς: Η Άγκυρα διεξάγει στρατιωτικές

Το σύνδρομο του “καλού παιδιού”… Στο τέλος θα μας μείνουν τα τετελεσμένα

Νωρίς-νωρίς τον Ιανουάριο, θα επανέλθει στην περιοχή η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, και τον Φεβρουάριο θα συγκληθεί άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό. Η πραγματοποίηση της Διάσκεψης αποφασίσθηκε πριν το ταξίδι της κ. Λουτ και από τη στιγμή που «όλοι θέλουν την Πενταμερή», ο Γενικός Γραμματέας θα τη συγκαλέσει.

 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Μετά την αποτυχία Ελλάδος και Κύπρου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι προφανές πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει πίσω στους επεκτατικούς της σχεδιασμούς. Παρακολουθώντας