Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Το σύνδρομο του “καλού παιδιού”… Στο τέλος θα μας μείνουν τα τετελεσμένα

Νωρίς-νωρίς τον Ιανουάριο, θα επανέλθει στην περιοχή η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, και τον Φεβρουάριο θα συγκληθεί άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό. Η πραγματοποίηση της Διάσκεψης αποφασίσθηκε πριν το ταξίδι της κ. Λουτ και από τη στιγμή που «όλοι θέλουν την Πενταμερή», ο Γενικός Γραμματέας θα τη συγκαλέσει.

 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Μετά την αποτυχία Ελλάδος και Κύπρου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι προφανές πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει πίσω στους επεκτατικούς της σχεδιασμούς. Παρακολουθώντας

Μητσοτάκη και Αναστασιάδη να μην αξιοποιούν ευρωπαϊκά εργαλεία (οικονομικών πιέσεων προς την Άγκυρα), να περνούν κάτω από τον πήχη των αρχικών τους διεκδικήσεων και στο τέλος να πανηγυρίζουν με την αποτυχία τους, η κατοχική Τουρκία γνωρίζει το επόμενο τους βήμα. Παράλληλα θα περιμένει κι άλλες υποχωρήσεις από την Αθήνα και τη Λευκωσία στο πεδίο των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού.

Η Τουρκία υλοποιεί τα επεκτατικά της σχέδια στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και της Ελλάδος, έχει προχωρήσει στο άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου και παράλληλα προβαίνει σε κινήσεις εδραίωσης των νέων τετελεσμένων, που επιβάλλει. Υλοποιεί τα επεκτατικά της σχέδια ανενόχλητη, χωρίς να έχει κόστος. Όπως είναι γνωστό, η αξιωματούχος του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, έχει καταγράψει την τουρκική θέση: Οι συζητήσεις για την ομοσπονδία, λένε οι Τούρκοι, έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και τώρα προτάσσεται η λύση δύο κρατών. 

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου