Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑ:ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του  υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου ότι η Ελληνική περιφέρεια δεν έχει πρόβλημα με τα σκουπίδια η κατάσταση στην Πάτρα είναι στο κόκκινο.
Βουνό τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης ενώ σε κεντρικά σημεία κλίνουν σχεδόν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας!!!
Με το θέμα ουδείς ασχολείται.
Δημοσιεύουμε ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες μπας και ευαισθητοποιηθεί κανένας ανευθυνοϋπεύθυνος….
Δείτε φωτο

Ελληνίδες στη Χάγη κατά του πρωθυπουργού

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Προσφυγή κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στη Χάγη από δύο Ελληνίδες. Δείτε τι δηλώνει η Όλγα Γεωργίου για την κίνηση αυτή (Vid)

Η Όλγα Γεριτσίδου για την προσφυγή κατά του... by newsview

Προσφυγή στη Διεθνή Κοινότητα κατά του πρωθυπουργού από δύο Ελληνίδες, οι οποίες διατείνονται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι νόμιμα εκλεγμένος λόγω ψευδεπίγραφου προεκλογικού προγράμματος.

Berlin...Never Sleeps...

Από το ιστολόγιο http://mogadishu.capitalblogs.gr/

 
   Πρώτη φορά επισκέφθηκα το Βερολίνο καλοκαίρι '93 και έζησα ένα αρκετό διάστημα, δεν ήθελα να φύγω, ενδιαφέρουσα πόλη, συνεχώς είσαι σε εγρήγορση αφού όλο και κάτι έχεις να δεις, δεν τη χορταίνεις με τίποτα, άσε που οι Γερμανοί του Βερολίνου δεν είναι οι ξενέρωτοι "Εin Kaffee Bitten" Γερμανοί, μιλάνε Αγγλικά, είναι αλλιώς ρε παιδί μου, όσο για τη ζωή στην πόλη? Μέχρι το πρωί...

Ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” αναγνωρίζει… “Μακεδονική” Γλώσσα

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

macedonia airport Ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο Μακεδονία αναγνωρίζει... Μακεδονική Γλώσσα
Το είδαμε και αυτό!!!! Σε Ιστοσελίδα για το διεθνές  Κρατικό Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, “Μακεδονία“,  αναγνωρίζεται “Μακεδονική” γλώσσα!!!

Οι Τούρκοι αγοράζουν μισοτιμής τα σκάφη των Ελλήνων.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι τούρκοι επιχειρηματίες αρπάζουν μισοτιμής τα πολυτελή σκάφη των ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι  θέλουν να τα ξεφορτωθούν, είτε για να πληρώσουν άλλα χρέη τους είτε δεν αντέχουν να τα συντηρήσουν.

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....συμφωνούμε απολύτως!!!!!
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com/

Κείμενο του Ιστολόγιου 15-10-2011

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από το Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ και είναι τραβηγμένη στο Σιρνάκ. Δείτε αυτή τη φωτογραφία και σκεφτείτε. Δεν θα είσασταν υπερήφανοι να πάρετε μέρος στον αγώνα αυτού του λαού ;  Από τη μια βλέπω αυτούς τους ανθρώπους με τις πέτρες απέναντι στις αύρες και από την άλλη τους κολοέλληνες να αποβλακώνονται με τα τουρκοσίριαλ.

«Θρησκευτικό» πακέτο Τουρκίας για τους Τ/κ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Επιβολή ιδεολογικής γραμμής από την Άγκυρα στα Κατεχόμενα
 Του Νίκου Στέλγια

Όλα δείχνουν ότι μετά το περίφημο «οικονομικό πακέτο» της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους, σειρά έχει ένα «θρησκευτικό» πακέτο. Στη νέα περίοδο, παράλληλα με την θεσμική θωράκιση των τουρκικών οικονομικών συμφερόντων στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, η Άγκυρα στρέφει το ενδιαφέρον της στα θρησκευτικά δρώμενα των Τουρκοκυπρίων και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τα πρώτα της βήματα για την εξαγωγή της ιδεολογικής γραμμής του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Η διχοτομική αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς Ηλιάδης: Επιδιώκουν ναυάγιο της διαδικασίας με στόχο την αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Η διχοτομική αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς


Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε την Κυριακή ότι «οι συνομιλίες προσκρούουν στη διχοτομική αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, η οποία αρνείται ακόμη και θέματα στα οποία υπήρξε σύγκλιση ή προσέγγιση απόψεων, επιδιώκοντας το τελεσίδικο ναυάγιο της διαδικασίας με στόχο την αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος».

Μεθοδεύσεις πέντε χωρών στην ΕΕ προς διάσωση της ενταξιακής της πορείας Βρετανο-σουηδική σύναξη για Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Οι «5» συναντήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με πρωτοβουλία της Βρετανίας και της Σουηδίας και στην παρουσία του Επιτρόπου της ΕΕ αρμόδιου για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε.
Οι «5» συναντήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με πρωτοβουλία της Βρετανίας και της Σουηδίας και στην παρουσία του Επιτρόπου της ΕΕ αρμόδιου για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ Β' ΓΥΡΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ Αέριο με γεωπολιτικά κριτήρια

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την πλατφόρμα της Noble στο οικόπεδο 12. Πρόκειται για επίσκεψη ουσίας, αλλά χωρίς να της λείπει το επικοινωνιακό στοιχείο, μιας και αναμένεται να τύχει κάλυψης όχι μόνο από τα κυπριακά ΜΜΕ, αλλά και από τα διεθνή ΜΜΕ. Σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό της μέρος, πιστεύεται ότι η επίσκεψη θα δώσει ακόμα μία μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλει το Προεδρικό να υποβαθμίσει την ένταση της κριτικής που δέχονται Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ μετά την έκρηξη στο Μαρί και το πόρισμα Πολυβίου.
Επί της ουσίας, η επίσκεψη του Προέδρου, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέφανου Στεφάνου στον «Π», «κατοχυρώνει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στέλνει ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης».
               

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: «Η Ρωσία θα παράσχει δάνειο στην Κύπρο»

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Η Ρωσία θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο με ένα ποσό που είναι επαρκές για να ''επιλύσει'' το πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων του νησιού, δήλωσε το Σάββατο από το Παρίσι ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.

Τουρκική παρενόχληση σε μικρό πλοίο στην Κω

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Η Τουρκία έχει αποφασίσει προφανώς να «χοντρύνει» το παιγνίδι στο Αιγαίο και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Έτσι τουρκική, οπλισμένη, ακταιωρός δεν δίστασε να εισβάλει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να παρενοχλήσει ένα ιπτάμενο δελφίνι, της εταιρείας.
Το Kalymnos Dolphin εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο όταν 10 λεπτά πριν από την άφιξη του στο Μαστιχάρι (ώρα 11.50) σε απόσταση 1,8 μ. πριν από το λιμάνι στο Μαστιχάρι, το ελληνικό πλοίο παρενοχλήθηκε από την τουρκική ακταιωρό η οποία κατευθυνόταν από το Μποντρούμ προς το Αιγαίο στο Ναυτικό στίγμα 36-54-511 Βόρεια και 27-02-124 Ανατολικά δηλαδή 1,8 Ναυτικό μίλι από το λιμάνι Μαστιχάρι της Κω μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Επί του πλοίου επέβαιναν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι ταξίδευαν για την Κω προκειμένου να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του νησιού. Ο Έλληνας καπετάνιος του πλοίου αναγκάστηκε να σταματήσει τις μηχανές για να μην εμβολιστεί από το τουρκικό πλοίο.


Τουρκία: Ετοιμάζεται για επίδειξη δύναμης στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 16, 2011.

Στην ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την υποψηφιότητα ένταξης της Τουρκίας, επικρίνει την Άγκυρα για την ελευθερία της έκφρασης, την κακομεταχείριση των μειονοτήτων της και τη φυλάκιση των δημοσιογράφων.

 Η Άγκυρα απέρριψε την κριτική αυτή και εξέφρασε την αυξανόμενη απογοήτευσή της για την επιλεκτικότητα των Βρυξελών.


Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνω από 50 δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι. Ωστόσο, ο Εργκεμέν Μπαγίς, ο Τούρκος υπουργός για την ένταξη στην ΕΕ, ισχυρίζεται ότι οι Βρυξέλλες  βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.

Μοίρασμα φυσικού αερίου ζητά ο Ερντογάν «Μισό-μισό ή αλλιώς αντίποινα»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
«Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει αντίποινα από τη Τουρκία, σε περίπτωση που δεν μοιραστεί το φυσικό αέριο και ότι άλλο βρεθεί» διεμήνυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέδριο του κόμματός του το Σάββατο.

Μαζεύουν πολεμικά στο λιμάνι της Αμμοχώστου οι Τούρκοι...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Πηγές της Εθνοφρουράς αναφέρουν μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου: Οι πληροφορίες, οι οποίες μεταδόθηκαν και από το κανάλι Sigma, αναφέρονται σε δύο φρεγάτες, δύο πυραυλακάτους κλάσης Kilic και ένα υποβρύχιο κλάσης 209/1400.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ελληνική κρίση στο επίκεντρο των G20 – Γερμανία και Γαλλία βλέπουν πρόοδο στο νέο ελληνικό haircut - Rehn: Δεν θα οριστικοποιηθεί το 2ο πακέτο της Ελλάδας στις 23/10 - Lagarde: Η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     (upd4) Οι υπουργοί οικονομικών από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ενέτειναν τις πιέσεις τους ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στο πλαίσιο της συνάντησης των G20  στο Παρίσι. Παρ' ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο επίλυση της κρίσης ωστόσο φαίνεται ότι όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην άποψη ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με παράλληλη προσπάθεια για την Ελλάδα. Μάλιστα, εικάζεται ότι το haircut του χρέους μας μπορεί να φτάσει και το 50%...

Από τα βασικά συμπεράσματα της κρίσης συνάντησης των G20 είναι 1) θα πρέπει να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 2)η ελληνική κρίση πρέπει να περιοριστεί 3) το νέο haircut που θα υπάρξει στο ελληνικό χρέος πρέπει να τεθεί σε πλαίσιο…
Ο υπουργός οικονομικός της Γαλλίας F. Baroin δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά το νέο haircut στο ελληνικό χρέος ενώ ανάλογες ήταν και οι εκτιμήσεις του W. Schaeuble, του Γερμανού υπουργού οικονομικών. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε πόσο υψηλότερο του 21% θα είναι. Ορισμένοι κάνουν λίγο για 35% αλλά 35% θα είναι λίγο και θα καταλήξει σε φιάσκο εκτιμούν αναλυτές. Ο Dallara του IIF πάντως δηλώνει αντίθετως σε νέο haircut πιεζόμενος από τις τράπεζες που εκπροσωπεί. 

Παγκόσμια «κραυγή» αγανάκτησης

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


Κραυγή αγανάκτησης «ακούστηκε» χθες σε 951 πόλεις και 82 χώρες, όταν πολίτες από όλον τον κόσμο βρέθηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους αλλά και για αληθινή δημοκρατία. Η παγκόσμια κινητοποίηση οργανώθηκε από το κίνημα της Νέας Υόρκης Occupy Wall Street (Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ).




Όλι Ρεν: "Οι κυβερνήσεις θα λογοδοτήσουν για τα λάθη τους" (αν ζήσουν οι λαοί)

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει οικονομικές κυρώσεις σε όποιο κράτος – μέλος θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη, περιφρονώντας τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις, της ξεκαθαρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Σε κούρεμα 50% προτρέπει ο Σόρος

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την αντίθεσή του σε όσες φωνές ζητούν μικρό κούρεμα του ελληνικού χρέους προβάλλει ο Τζωρτζ Σόρος ο οποίος  δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ότι «το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί κατά 50%».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ «Κούρεμα» και στις ημέρες νοσηλείας

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Ακόμη και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κινδυνεύουν οι ασθενείς οι οποίοι δεν θα πληρώνουν στα νοσοκομεία τις ημέρες νοσηλείας που δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού ο λογαριασμός θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία!
 

Γερμανοί τραπεζίτες: "Ας δεχτούν ότι η Ελλάδα είναι αναξιόχρεη"

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



"Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της ακόμη και αν έλθουν και φύγουν πολλές γενιές" αναφέρει επικεφαλής τραπεζικού λόμπι στη Γερμανία στην WirtschaftsWoche.

Υποβάθμιση γαλλικής τράπεζας από τον οίκο Standard & Poor's

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε η Standard & Poor's τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas επικαλούμενη τις ανησυχίες για την χρηματοδότηση και την ρευστότητα του γαλλικού τραπεζικού τομέα.

Χορστ Ράιχενμπαχ: "Παραχωρήστε για 99 χρόνια γη και θάλασσα"

Από το ιστολόγιο http://briefingnews.gr/

Την παραχώρηση για 99 χρόνια μεγάλων χερσαίων ή θαλάσσιων περιοχών σε ιδιωτικές εταιρείες , προβλέπει η έκθεση του επικεφαλής της Task Force.

Τελεσίγραφο 8 ημερών στην ευρωζώνη δίνει η G20

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Έντονες πιέσεις στην ευρωζώνη, να ενεργήσει αποφασιστικά μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, άσκησαν οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της G20.

Νέα σενάρια για τον ιδιωτικό τομέα εξετάζουν Ε.Ε. - ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ένα νέο εύρος επιλογών για τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένης και της “σκληρής αναδιάρθρωσης” με την οποία οι ομολογιούχοι θα πληρωθούν μόνο το 50% της ονομαστικής αξίας των τίτλων που κατέχουν.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ακόμα και αυτή η επιλογή θα άφηνε την Ελλάδα με χρέος που θα ήταν από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Οι επιλογές συζητήθηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των χωρών του G20 στο Παρίσι με στόχο στη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου να παρουσιαστεί το σχεδιάγραμμα του πακέτου βοήθειας του οποίου ωστόσο οι τεχνικές λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν εβδομάδες αργότερα. 
Σύμφωνα με αξιωματούχους η συμφωνία της 21ης Ιουλίου έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί καθώς η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι χειρότερη του αναμενομένου.
Ένα από τα συνολικά έξι σενάρια που εξετάζονται προβλέπει τη διατήρηση της συμφωνίας του Ιουλίου η οποία ωστόσο εκτιμάται πως θα αυξήσει το δημόσιο χρέος στο 199% του ΑΕΠ, το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από τις επίσημες προβλέψεις της Ε.Ε. Και του ΔΝΤ.
Ένα άλλο σενάριο που είναι υπό εξέταση είναι μία περίοδος χάριτος για τους τόκους στα ομόλογα έως το 2016 που αντιστοιχεί σε μία διαγραφή της τάξης του 50%.
 

"Μαύρα βράχια" για τράπεζες και δανειολήπτες Στο μικροσκόπιο της BlackRock τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Τι ζήτησαν; Τα πάντα: από το πότε γεννήθηκε ο δανειολήπτης και την εισοδηματική του κατάσταση μέχρι πότε σταμάτησε να πληρώνει, τις υποθήκες, κι όποιες άλλες εξασφαλίσεις πήρε η τράπεζα και δεν συμμαζεύεται.

Ανέστειλαν την απεργία τους οι τελωνειακοί Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Aναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι τελωνειακοί, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική.

Οι τελωνειακοί είχαν προκηρύξει δεκαήμερη απεργία, αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή. διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Προπηλακισμός εναντίον του βουλευτή Μαγκούφη

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Προπηλακισμός εναντίον του βουλευτή Μαγκούφη
Δεν θα ξεχάσει και πολύ εύκολα την σημερινή μέρα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, μετά από τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε στο πάρκο Ματσόπουλο.

«Κλειδώνουν» μέτρα 2,5 δισ. που αφορούν το 2013-2014

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/
ΠΡΟΣΘΕΤΑ μέτρα ύψους 15 δισ. ευρώ θα πρέπει να εξειδικευτούν το προσεχές διάστημα που θα αφορούν την περίοδο έως και το 2014 και κρίνονται απαραίτητα για να καλυφτούν οι αποκλίσεις από τους στόχους του μεσοπρόθεσμου που οφείλονται στη βαθύτερη ύφεση.

Το συνολικό «πακέτο» μέτρων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου παραμένει στα 28,4 δισ. ευρώ, αλλά η τρόικα ζητά να «κλειδώσουν» από τώρα και τα μέτρα για το 2013-2014, Και αυτό γιατί η ύφεση για τον επόμενο χρόνο αναθεωρείται από το 2,5% κοντά στο 3% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος. Για την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα 15 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 7 δισ. για το 2011, 5,4 δισ. το 2012 και 2,5 δισ. για το 2013-2014.
Με στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του AEΠ από το 2012 η τρόικα ζητεί να γίνουν και επιπλέον παρεμβάσεις όπως:

Τα ΜΑΤ έχουν καταλάβει τον ΧΥΤΑ στη Φυλής Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση εργαζομένων και κατοίκων στο Ελληνικό με στόχο να εμποδίσουν την έξοδο ιδιωτικών απορριμματοφόρων

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Τα ΜΑΤ έχουν καταλάβει τον ΧΥΤΑ στη Φυλής


Με επιχείρηση των ΜΑΤ νωρίς το πρωί της Κυριακής άνοιξε η κεντρική πύλη στην χωματερή της Φυλής και πλέον, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η είσοδος δημοτικών ή ιδιωτικών απορριμματοφόρων μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ώρα μηδέν για την Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Σε οκτώ ημέρες θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δώσουν οριστική λύση στην κρίση χρέους
Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες οκτώ ημέρες για την Ευρωζώνη, καθώς οι ηγέτες της θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεσες και αποφασιστικές λύσης στο θέμα της κρίσης χρέους και του ελληνικού χρέους, στην επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ύστερα από τις νέες πιέσεις που δέχτηκαν τόσο από το G20 όσο και από την Ουάσινγκτον.

Σόιμπλε: «Γαλλια και Γερμανία έχουμε μια κοινή γραμμή»

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των 20 ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών που διεξάγεται στο Παρίσι, οι δύο χώρες έκαναν επίδειξη ενότητας.