Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Τα ευρήματα του Καλοπλύτη σε περιοδική έκθεση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου


Με τη Χίο να αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και την αρχαία Χίο να απλώνεται σε όλη την έκταση κάτω από την επιφάνεια της σημερινής πόλης, τα αρχαιολογικά ευρήματα από το αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη, σίγουρα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Λήξη Α’ ΠΠ: Η παρέλαση του ελληνικού στρατιωτικού αγήματος στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι


Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα παρελαύνει τιμητικά, σαν σήμερα, στις 14 Ιουλίου 1919, στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, κατά τον λαμπρό εορτασμό της νίκης των συμμάχων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακίνητοι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι Εύζωνες, παρά τον καύσωνα


Ακίνητοι στις θέσεις τους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα παραμένουν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, παρά τον καύσωνα που επικρατεί, με τον υδράργυρο στην Αθήνα να βρίσκεται κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο Τσελίκ είναι η φωνή της αλήθειας του καθεστώτος Ερντογάν


του Γιάννη Ξένου

Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν που από τους εγχώριους κατευναστές θεωρήθηκε ως «αλλαγή σελίδας» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δρομολογεί δημιουργία Μαρίνας στο Βαρώσι το ψευδοκράτος


Την απόφαση να προχωρήσει στην κατασκευή μαρίνας για ιδιωτικά σκάφη και τουριστική ανάπτυξη έλαβε χθες το «υπουργικό συμβούλιο» για περιοχή στο Βαρώσι που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η δικαίωση της ελληνικής στρατηγικής


Διατήρηση της ισορροπίας ισχύος, συνεχής βελτίωση της αποτρεπτικής μας ικανότητας το πιο σημαντικό χαρτί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει.

Κώστας Υφαντής, Αρθρογράφος

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του ΙΔΙΣ, Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΓΕΕΘΑ: Δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις από την καθηγήτρια Κ. Μπουρδάρα – Η συνάντηση με τον στρατηγό Φλώρο [pics]


Την καθηγήτρια Ιστορίας Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και πολιτικό Κέλλυ Μπουρδάρα συνάντησε χθες, Πέμπτη 13 Ιουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ: Στις δομές Αναψυχής των Ενόπλων Δυνάμεων παιδιά νεκρών Ουκρανών στρατιωτών – ΦΩΤΟ


Η Ελλάδα συνεχίζει εμπράκτως να στηρίζει την Ουκρανία, στο πόλεμο απελευθέρωσης των εδαφών της από τη Ρωσία, δείχνοντας ιδιαίτερη μέριμνα και για τις οικογένειες των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα θρυλικά Ελληνικά F-4 Phantom στο Fairford της Αγγλίας στο μεγάλο αεροπoρικό show «Air Tattoo 23»


Η παρουσία των εμβληματικών F-4 Phantom στο «Air Tattoo 23» έχει ήδη διαφημιστεί από τους διοργανωτές καθώς τα θρυλικά μαχητικά αποτελούν πόλο έλξης κάθε φορά που συμμετέχουν σε αντίστοιχα αεροπορικά Show.

Κώστας Σαρικάς

Ας προσγειωθούμε στην τωρινή πραγματικότητα για άμεση αναβάθμιση του ΠΝ μας

Ας προσγειωθούμε στην τωρινή πραγματικότητα για άμεση αναβάθμιση του ΠΝ μας

Το πρόγραμμα αυτόνομου πυρομαχικού ATTALUS της INTRACOM Defense


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το πρώτο Αυτόνομο Πυρομαχικό ελληνικής σχεδιάσεως, μπορεί να θεωρηθεί το Αντιαρματικό Σύστημα Περιφερόμενου Πυρομαχικού (AnΤi TΑnk Loitering mUnition System) που παρουσίασε η INTRACOM Defense στην διάρκεια της εκθέσεως αμυντικού υλικού DEFEA 2023. 

Παραγωγή στρατηγικού μετάλλου για μικροτσίπ ζήτησε η ΕΕ από τη Mytilineos


Μετά την επιβολή περιορισμών σε εξαγωγές στρατηγικών μετάλλων από την Κίνα, η Επιτροπή προσέγγισε τη Mytilineos και ζήτησε να διερευνήσει την παραγωγή γαλλίου στη μονάδα της στον Άγιο Νικόλαο.

Ο ΣΕΚΠΥ συγχαίρει εταιρίες και πανεπιστήμια – επιτυχία στο πλαίσιο του EDF


Μεγάλη επιτυχία για μία ακόμα φορά αποτελεί για τις ελληνικές εταιρείες η ανακοίνωση με τα αποτελέσματα των προτάσεων του 2022, που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF). 

Μητσοτάκης: «Δυνατότητα να προμηθευτούμε πλεονάζον υλικό, σημαντικό πλεονάζον υλικό, το οποίο θα μας διατεθεί δωρεάν από τις ΗΠΑ»


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. 

Τουρκία: Βλέπουν μυστική άρση εμπάργκο όπλων οι Τούρκοι που ονειρεύονται να γίνουν Ισραήλ


Tα «αναπάντητα» αιτήματα εδώ και σχεδόν 4-5 χρόνια.

Διονύσης Αντωνέλλος

Προοπτικές και «παγίδες» από τη νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά


Νίκος Μελέτης

Η«νέα σελίδα» που άνοιξε στο Βίλνιους μένει να αποδειχθεί τους επόμενους μήνες αν μπορεί να ανοίξει και «νέο κεφάλαιο» στα ελληνοτουρκικά, όμως τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά από ένα μεγάλο διάστημα εντάσεων και «παγώματος» σχεδόν των σχέσεων, είναι ήδη εδώ.

Ερντογάν: Με τον Μητσοτάκη συζητήσαμε για τη Δυτική Θράκη και τους μουφτήδες

Χειραψία Μητσοτάκη-Ερντογάν στο ραντεβού που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Τουρκίας)

Δημοσίευμα του Anadolu σχετικά με το περιεχόμενο του ραντεβού στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Νέα σελίδα; Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην πρώτη γραμμή των ελληνοτουρκικών σχέσεων


Αλεξία Τασούλη

Αμοιβαία γνωστοποίηση εκατέρωθεν ετήσιων εθνικών ασκήσεων για να μην υπάρχουν επικαλύψεις και τριβές αλλά και προσκλήσεις αξιωματικών για να παρακολουθήσουν μεγάλες ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις είναι δύο από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα εφαρμοστούν μετά τη καλή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους.

Ομέρ Τσελίκ: Το θέμα των όπλων στα νησιά δημιουργεί ένταση και κλειδώνει κι άλλα θέματα με την Ελλάδα

 
Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Ο εξοπλισμός των νησιών δημιουργεί μεγάλη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «ΧαμπέρΤουρκ».

Τουρκία, για F-16 :Περιμένουμε θετικό αποτέλεσμα από τις ΗΠΑ – Για Κούρδους αυτονομιστές: Σκοτώσαμε 813 από την αρχή του έτους…


Ιούλιος 13, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι 19 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των νεκρών φέτος έφτασε τους 813. 

Το νέο μήνυμα από την Ουάσιγκτον: Ο Πούτιν και ο Ερντογάν δεν εκτίμησαν ορθά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ… Η Αρμενία, η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν μεγαλύτερη επιρροή…


epa10744746 US President Joe Biden walks across the South Lawn to the White House in Washington, DC, USA, 13 July 2023. EPA, Samuel Corum, POOL

O ιστότοπος «1945» δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Michael Rubin με τίτλο “Γιατί η Ρωσία και η Τουρκία καταλαβαίνουν συνεχώς λάθος τις Ηνωμένες Πολιτείες;”.

Ζαχάροβα: Η Τουρκία με κάποιο τρόπο αποχωρεί από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ


ΗΜόσχα δεν έχει αυταπάτες ότι η Άγκυρα μπορεί να απομακρυνθεί από την υποχρέωσή της εντός του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Φρέντι Μπελέρης: παραμένει στη φυλακή - Απορρίφθηκε η έφεσή του


Στη φυλακή παραμένει ο δήμαρχος ΧειμάρραςΦρέντι Μπελέρης, καθώς η αλβανική δικαιοσύνη απέρριψε την έφεση του με την οποία ζητούσε να αποφυλακιστεί με περιοριστικά μέτρα. 

Σουηδία: Η αστυνομία έδωσε άδεια σε συγκέντρωση όπου οι διοργανωτές λένε ότι θα κάψουν αντίτυπα της Βίβλου και της Τορά


Η σουηδική αστυνομία έδωσε άδεια στη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στην οποία τρία άτομα σχεδιάζουν να κάψουν ένα αντίτυπο της Βίβλου και ένα της Τορά μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, μια απόφαση της αστυνομίας που καταδικάστηκε αμέσως από το Ισραήλ.

Κουλέμπα: Η Ουκρανία είναι «ψυχολογικά» μέλος του ΝΑΤΟ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τονίζοντας ότι η χώρα του είναι ήδη ψυχολογικά μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μια κριτική ματιά σε δύο θεμελιώδεις “πυρηνικούς μύθους” περί Ρωσίας (Μέρος Α΄)


Aπό Δρ Βασίλης Σιταράς

Εδώ και 17 μήνες, η γνωστή μονταζιέρα πληροφοριακού πολέμου του Κρεμλίνου επιδίδεται (στο πλαίσιο του υβριδικού «Δόγματος Γκεράσιμωφ»που αναλύσαμε στις 1.5.2023) στο να καλλιεργεί λανθασμένες εντυπώσεις στη ρωσική και διεθνή κοινή γνώμη για το ακαταμάχητο, υποτίθεται, πυρηνικό status της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κληρονομιά της ΕΣΣΔ. 

Η Μόσχα έκλεισε το προξενείο της Πολωνίας στο Σμολένσκ – Η Βαρσοβία απειλεί να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο


«Λαμβάνουμε συστηματικά πληροφορίες για επιθετικές διπλωματικές ενέργειες»

Μπλίνκεν: Θα αμυνθούμε σε οποιαδήποτε επίθεση της Βόρειας Κορέας


Τριμερής συνάντηση για την Απω Ανατολή, μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και των ομολόγων του Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ ότι εκτόξευσε βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο.

Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε (;) στην Κούβα – Η προσέγγιση της Ρωσίας


Το ρωσικό πλοίο στο λιμάνι της Αβάνας AP Photo/Ramon Espinosa

Γιάννης Χαραμίδης

Με κανονιοβολισμούς από το οχυρό στην είσοδο του λιμανιού στην Αβάνα έγινε δεκτό το ρωσικό εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο Perekop την περασμένη Τρίτη.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο TRT με τον Σωτ. Πολύζο, 13/07/2023


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο TRT με τον Σωτ. Πολύζο, 13/07/2023

Φίλης Γιώργος. Η Τουρκία θα πάψει να είναι Τουρκία εάν ... / Ενημέρωση & Σκέψη


Φίλης Γιώργος. Η Τουρκία θα πάψει να είναι Τουρκία εάν ...

O Δημήτρης Καραϊτίδης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 13-07-2023


Ο Δημήτρης Καραϊτίδης Πρέσβης Επί Τιμή στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ"

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει για τις ΗΠΑ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια


Αν εγώ ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα έδινα ποτέ τα F-16 στην Τουρκία και μάλιστα θα τους έπαιρνα και αυτά που έχουν αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας δεν έχει αυτές τις δυνατότητες. Γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης και εν μέρη επηρεασμού, μια μεγάλη προσπάθεια αλλά πάντα πρέπει να καταλαβαίνουμε την πραγματικότητα σημειώνει ο Διεθνολόγος, Κύριος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος

Τι κέρδισε και τι έχασε ο Ερντογάν (13-7-2023)


Θέματα Εκπομπής 13ης Ιουλίου 2023

Στο Μεσημέρι και Κάτι ο Άγγελος Συρίγος


Στο Μεσημέρι και Κάτι ο Άγγελος Συρίγος

Ο Τσελίκ θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των Ελληνικών νησιών | Μεσημβρινό Δελτίο | 14/07/2023


1. Ο Τσελίκ θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των Ελληνικών νησιών
2. Όλαφ Σολτς για τα Ελληνοτουρκικά: Στηρίζω την προσπάθεια Μητσοτάκη - Ερντογάν

«Νέα» σελίδα των ελληνοτουρκικών σχέσεων με πρόκληση Τσελίκ | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 14/07/2023 | OPEN TV

1. Μητσοτάκης για Ελληνοτουρκικά: Δηλώνει έτοιμος για τολμηρή ατζέντα και προσφυγή στη Χάγη
2. Οι επόμενοι σταθμοί Μητσοτάκη-Ερντογάν
3. «Νέα» σελίδα των ελληνοτουρκικών σχέσεων με πρόκληση Τσελίκ
4. Πούτιν: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα κλιμακώσει την ένταση
5. Απειλεί με αποχώρηση από τη συμφωνία με τα σιτηρά η Μόσχα

Τα «ήρεμα νερά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων


Τα «ήρεμα νερά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο Δημήτρης Τσιόδρας και ο Παύλος Τσίμας συζητούν για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ


Ο Δημήτρης Τσιόδρας και ο Παύλος Τσίμας συζητούν για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ

Τι σηματοδοτεί η επαναπροσέγγιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις


Τι σηματοδοτεί η επαναπροσέγγιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε νέα ρότα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ποια ειναι η κατάσταση στον Έβρο


Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση στον Έβρο αναφορικά με το μεταναστευτικό και κατά πόσο έχει μεταβληθεί η κατάσταση μετά τη τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τούρκοι διπλωμάτες: «Κύπρος, Αιγαίο & μειονότητες τα τρία θέματα των ελληνοτουρκικών διαφορών» | Σήμερα | 14/07/2023


1. Τούρκοι διπλωμάτες: «Κύπρος, Αιγαίο & μειονότητες τα τρία θέματα των ελληνοτουρκικών διαφορών»
2. Ο Ερντογάν μιλάει για ελπίδες για τα F-16: Μπάιντεν και Μπλίνκεν είπαν πως ασχολούνται με το ζήτημα
3. Δάφνη: Πέταξαν πέτρες σε περιπολικό - Έσπασαν καταστήματα
4. Ο Τ. Χατζηβασιλείου και ο Ε. Αποστολάκης, μιλούν για τις αλλαγές στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Μπάιντεν: Η Ρωσία έχει ήδη χάσει τον πόλεμο και θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί


1. Μπάιντεν: Η Ρωσία έχει ήδη χάσει τον πόλεμο και θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί
2. Γερμανία: Αντιδρούν οι επιχειρήσεις στη νέα εθνική στρατηγική για την Κίνα
3. Απεργία στη Βρετανία: Πρόταση για αυξήσεις στο δημόσιο
4. Χόλιγουντ: Μετά τους σεναριογράφους απεργούν και οι ηθοποιοί