Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων και οι δέκα διαχρονικές αρχές

Η Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων ήρχισε να αναβιώνει στη Δύση ύστερα από 1500 - 2000 έτη.
 
Α -Μυθολογική Τεχνολογία: Τα ηφαιστότευκτα (αιγίς Διός, Απόλλωνος και Αθηνάς), η Γοργώ και το Γοργό-νειον, οι πετώντες θεοί (πτερωτά ή πτερόεντα πέδιλα προωθήσεως, άρμα Δήμητρος και Περσεφόνης (Τριπτόλε-μος)), η γενετική τεχνολογία (γέννηση του Διονύσου), οι αυτοκινούμενοι τρίποδες, τα αυτορυθμιζόμενα φυσερά, οι χρυσές ανθρωπόμορφες θεραπαινίδες, τα άθραυστα και αόρατα δεσμά ( Ήφαιστος), τα αυτόματα και νοήμονα πλοία των Φαιάκων, οι αυτοκινούμενοι χάλκινοι φύλακεςι (Τάλως), η ολογραφική εμφάνιση θεών και αποθανόν-των, κ.α., δεν αποτελούν φανταστικές συλλήψεις των Ελλήνων, αλλά συνιστούν τον ηθμόν μέσω τού οποίου διήλ-θεν ο πραγματικός πολιτσμός, που άνθισε και κατηστράφη ολοσχερώς πριν την καταβύθιση της Ατλαντίδος και - ως συνέπειαν αυτής – πριν την καυαβύθισιν της Αιγαιίδος, τον σχηματισμόν της Μεσογείου Θαλάσσης, του Αιγαίου Πελάγους και του Μέλανος Πόντου (της Μαύρης Θαλάσσης). 

Στρατηγική στη σκακιέρα των θαλάσσιων οικοπέδων

Του Ν. Λυγερού
Τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στην κυπριακή ΑΟΖ αναδεικνύουν ότι ακόμα κι αν τα 13 θαλάσσια οικόπεδα είναι επίσημα ανεξάρτητα όσον αφορά στους διαγωνισμούς, υπάρχουν σχέσεις ισχυρές που τα μετατρέπουν συνολικά σε μια τοποστρατηγική σκακιέρα. Ήδη με το δεύτερο γύρο αδειοδότησης με τα 12 θαλάσσια οικόπεδα, είδαμε ότι το 2, 3 και 9 λειτούργησαν ως τριάδα και το 10 και 11 ως ζευγάρι. Καθώς δεν υπήρξαν υποψηφιότητες στα 1, 4 και 13, βλέπουμε και την τετράδα των 5, 6, 7, 8.

Εισαγωγή στη ζεοπονία

Του Ν. Λυγερού

Όταν αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο ζεόλιθος στη γεωργία και συνειδητοποιούμε ότι προετοιμαζόμαστε να περάσουμε στο στάδιο της ζεοπιστοποίησης, σιγά σιγά δημιουργούμε ένα πλαίσιο που λειτουργεί ως εισαγωγή στη ζεοπονία. Διότι βλέπουμε ότι οι αγρότες έχουν ανάγκη από πρακτικές συμβουλές για την εφαρμογή και την ενσωμάτωση του ζεόλιθου στις καλλιέργειές τους. Ο ζεόλιθος δεν είναι μια πανάκεια, αλλά ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον αγρότη όχι μόνο σε θεωρητικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε λοιπόν ανθρώπους που να έχουν εξειδικευτεί στο ζεόλιθο για να μπορούν να απαντούν σε όλες τις πρακτικές ερωτήσεις που αφορούν φυτά σ’ ένα πολύ μεγάλο φάσμα. Αυτό είναι που ονομάζουμε από τώρα ζεοπόνους. Ουσιαστικά πρέπει να έχουν γνώσεις γεωπονίας και βιώματα με τον ζεόλιθο. Αλλιώς οι αγρότες θα μπουν πρώτα στη διαδικασία του πειραματισμού, αλλά δεν θα έχουν δοκιμάσει ποτέ το προϊόν.

Σκακιστική συνέχεια

Του Ν. Λυγερού


Όταν εξετάζουμε για πρώτη φορά το κλασσικό σκάκι μέσω άλλων παραλλαγών, όπως είναι οι ιστορικές σκακιέρες και οι καινοτόμες, βλέπουμε στοιχεία συνέχειας λόγω εξέλιξης. Η βυζαντινή σκακιέρα, λόγω της κυκλικότητάς της, διαμορφώνει νέους άξονες επίθεσης και άμυνας, αφού υπάρχει η κίνηση της περιστροφής, η οποία μπορεί να ενισχυθεί από τους διπλούς πύργους και τις καμπύλες των διαγωνίων των αξιωματικών. Η καστρική σκακιέρα, με την έννοια των τεσσάρων κάστρων, αλλά και την ομαδικότητά της, προσφέρει νέες δυνατότητες στη σκακιστική σκέψη.

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

Ο γνωστός τραγουδιστής έφυγε σε ηλικία 68 ετών το βράδυ του Σαββάτου

Ο Ντεμης Ρούσσος ενας θρύλος της διεθνής και της ελληνικής μουσικής έφυγε το βράδυ της Παρασκευής από την ζωή σε ηλικία 68 χρονών. Την είδηση του θανάτου για του γνωστού τραγουδιστή έκανε γνωστή ο Νίκος Αλιάγας το μεσημέρι της Δευτέρας. Σε επικοινωνία που είχε το news247 με τον Έλληνα δημοσιογράφο την απώλεια την γνωστοποίησε η κόρη του διεθνούς καλλιτέχνη. Ο Ντέμης ο οποίος γεννήθηκε ως Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και μεγάλωσε.

Λεπέν: Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που δώσατε στην ΕΕ

Η σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε πως στην Ελλάδα ξεκίνησε η αντιπαράθεση για την πολιτική της λιτότητας η οποία αναμένεται να μεταφερθεί και στην Ε.Ε
«Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση»,  δήλωσε η σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρί Λεπέν, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα.

Πιπιλή, Βουδούρης, Χρυσοχοϊδης, Ταμήλος αποχαιρετούν τη Βουλή - Δείτε αναλυτικά

Τι γίνεται σε κάθε κόμμα σε Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Α' Πειραιά, Β' Πειραιά, υπόλοιπο Αττικής, Κοζάνη, Καστοριά, Τρίκαλα, Χανιά, Σέρρες
Στην Α’ Αθήνας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα εκτός μένουν η κυρία Μαρία Μπόλαρη που είχε εκλεγεί το 2012, ο δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στην ίδια περιφέρεια για την ΝΔ εκτός (προς ώρας) μένει η κυρία Φωτεινή Πιπιλή η οποία απέχει περίπου 1.200 «σταυρούς» από τον τέταρτο Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Θανάσης Πλεύρης και ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Εκλογές 2015: Οι 300 της νέας Βουλής. Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

Από το news247.gr
Ποιοι βουλευτές μπαίνουν στη Βουλή. Τα μεγάλα "θρίλερ" των περιφερειών, ποιοι σάρωσαν σε ψήφους
Αλλαγή στον πολιτικό χάρτη και στον χάρτη της Βουλής από τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Νέα πρόσωπα στη ελληνικό Κοινοβούλιο και παλιοί "γνώριμοι" συνθέτουν τη νέα σύνθεση του Σώματος. Από τους 17 του Ποταμιού μέχρι εκείνους, που παραδοσιακά στηρίζουν οι ψηφοφόροι.
Δείτε αναλυτικά, ανά περιφέρεια, ποιοι εκλέγονται βουλευτές:

Αποτελέσματα Εκλογών 2015

                                                                                               ΠΗΓΗ ypes.gr