Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Η Πάτρα υποδέχθηκε με λαμπρότητα τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού(Βίντεο -Φωτο)

Από το i-m-patron

Μέ ρίγη συγκινήσεως καί ἐνθουσιασμό μεγάλο, ἡ πόλις τῶν Πατρῶν, ὑποδέχτηκε, τά Ὀστᾶ τοῦ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ, προκειμένου νά τιμηθῇ ὁ λαμπρός Ἐθνεγέρτης Ἱεράρχης πού ὓψωσε τό Λάβαρο τῆς Ἐπαναστάσεως στήν Ἁγία Λαύρα καί τήν Σημαία τοῦ Ἀγῶνος στήν Πάτρα τόν Μάρτιο τοῦ 1821, ὁρκίζοντας τούς Ὁπλαχηργούς καί Καπεταναίους μέ τό σύνθημα «Ἐλευθερία ἢ θάνατος».

          Ὁ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανός, ἐκοιμήθη στό Ναύπλιο τό ἒτος 1826, ὃπου καί ἐτάφη. Τά Ὀστᾶ του φυλάσσονται στήν ἰδιαιτέρα του Πατρίδα τήν Δημητσάνα.

          Οἱ ἐκδηλώσεις πρός τιμήν τοῦ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ, ἐντάσσονται στό πλαίσιο τῶν λαμπρῶν ἑορτασμῶν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν, γιά τήν συμπλήρωση 200 ἐτῶν ἀπό τήν Ἐπανάσταση τοῦ 1821.

          Ἡ λάρνακα μέ τά Ὀστᾶ τοῦ Ἐθνεγέρτου Ἱεράρχου, μετεφέρθη ἀπό τήν Δημητσάνα στήν Πάτρα, μέ στρατιωτικό ὂχημα καί μέ τήν τιμητική συνοδεία Στρατοῦ καί Ἀστυνομίας καί ἡ ὑποδοχή ἒγινε πλησίον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου μέ λαμπρότητα καί συγκίνηση καί τίς δέουσες τιμές, ἀπό τήν Ἐκκλησιαστική, Πολιτική, Στρατιωτική Ἡγεσία, Ἐκπροσώπους Ἀρχῶν καί Φορέων, τμήματα Συλλόγων μέ παραδοσιακές στολές καί πλῆθος κόσμου.

Γι’ αυτό ”τρελαίνονται” οι Τούρκοι με την Αλεξανδρούπολη…

Συνεκπαίδευση XII M/K MΠ με 16th SUST BDE (HΠΑ) και 104th LOG BDE (ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

Την Τετάρτη 02 Ιουνίου 21 και στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών
συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ,
πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Δ΄ Σώματος Στρατού ( Δ΄ΣΣ«ΘΡΑΚΗ»)
συνεκπαίδευση της 12ης Mηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ
«ΈΒΡΟΣ») με τμήματα της 16th Sustainment Brigade (16th SUST BDE) και της
104th Logistics Support Brigade (104th LOG BDE) σε θέματα ΔΜ στο ΠΑ-ΠΒ
«ΑΕΤΟΥ» στην Αλεξανδρούπολη.

Νεντ Πράις: Οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει καμία ένδειξη ότι είναι έτοιμες να αποδεχτούν την κατοχή των S-400 από την Τουρκία

Νέο «άδειασμα» της Τουρκίας από τις ΗΠΑ για τους S-400 ενόψει μάλιστα της συνάντησης Μπάιντεν – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι όπως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκπέμπουν σήμα αδιαλλαξίας για το θέμα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει καμία ένδειξη ότι είναι έτοιμες να αποδεχτούν την κατοχή του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ρωτήθηκε για το εάν υπήρξε κάποια στιγμή που η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτηκε να αποδεχτεί τη μεταφορά των πυραύλων S-400 στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ ως προσωρινή λύση.

Επίσημη ανακοίνωση για όσα είπε ο Naval Group CEO για τις φρεγάτες Belh@rra

Η Νaval Group δεσμεύεται για τη συνεργασία της με τα Ελληνικά Ναυπηγεία και το εγχώριο βιομηχανικό και ακαδημαïκό οικοσύστημα για το πρόγραμμα των φρεγατών αλλά και πέρα από αυτό. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας, ο Global CEO της Naval Group, Pierre-Eric Pommellet επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Naval Group, να προσφέρει την καλύτερη λύση για τις ελληνικές ανάγκες και, παράλληλα, να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων.

Μήνυμα πρόκληση Ερντογάν προς Μητσοτάκη μέσω Sabah: Οι τέσσερις απαιτήσεις της Τουρκίας εν όψει της συνάντησης κορυφής της 14ης Ιουνίου

Στην Τουρκία είναι κοινό μυστικό ότι η Daily Sabah ελάχιστα απέχει από την… εφημερίδα της κυβερνήσεως: Είναι η εφημερίδα που εκφράζει πλήρως τις κυβερνητικές θέσεις, παίρνει απ’ ευθείας γραμμή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, και ενίοτε κομίζει ευθέως τα διπλωματικά και πολιτικά μηνύματα του Ταγίπ Ερντογάν.

Σ’ αυτό το υπόβαθρο, το άρθρο-ανάλυση που δημοσιεύει η Sabah λίγα 24ωρα πριν από την συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ μάλλον παραπέμπει στο άτυπο μήνυμα που στέλνει ο Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη – αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ομπάμα: Με τους εξωγήινους θα προκύψουν νέες θρησκείες – Τι ακριβώς εννοεί;;;

Τις πετάει τις «βόμβες» του

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προέβλεψε ότι συγκεκριμένες αποδείξεις για την εξωγήινη ζωή θα αλλάξουν ριζικά την παγκόσμια κοινωνία σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε προσφάτως στους The New York Times, ρεπορτάζ που επικαλείται ο βρετανικός Independent.

Συγκεκριμένα, ο Μπαράκ Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν νέες θρησκείες εάν αποκαλυφθούν αποδείξεις για εξωγήινους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «θα εμφανιστούν νέες θρησκείες» αν ανακαλυφθεί η εξωγήινη ζωή, προσθέτοντας: «Ποιος ξέρει τι είδους επιχειρήματα θα έχουμε».

Διακήρυξη της Med7: Στρατηγικής σημασίας για τη σταθερότητα της Ένωσης η Μεσόγειος

Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με όραμα μια ισχυρότερη και πιο ενωμένη Ευρώπη που τηρεί τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της υπογραμμίζουν τα επτά Μεσογειακά κράτη μέλη (Med7) στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν μετά τη σημερινή υπουργική σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Οι επτά ζητούν τη συνεχή συμμετοχή της ΕΕ στη Μεσόγειο, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας για την ευημερία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ένωσης και δεσμεύονται να συνεχίσουν τον συντονισμό τους, ιδίως ενόψει των προσεχών Ευρωπαϊκών Συμβουλίων και της Διάσκεψης Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της Μεσογείου.