Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Βέροια: Άγαλμα των αυτοκρατορικών χρόνων αποκαλύφθηκε σε σωστική ανασκαφή (εικόνες)

 

Φωτογραφίες: Υπ. Πολιτισμού

Πρόκειται για ένα μαρμάρινο άγαλμα με ύψος σχεδόν ένα μέτρο που χρονολογείται στους αυτοκρατορικούς χρόνους

Εντελώς διαφορετικά αντιμετώπιζαν την Τουρκία Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Καραμανλής

 


Η εξωτερική πολιτική των τελευταίων ετών, σίγουρα από την κυβέρνηση Σημίτη και έπειτα, δεν μπορεί να συγκριθεί με την εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου ή του Κωνσταντίνου Καραμανλή τονίζει ο πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου

Απειλή τεράστιας σημασίας για Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Θανάσιμη παγίδα για την Κύπρο! Τί περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Απειλή τεράστιας σημασίας

Ένα τεράστιο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Σκόπια: Την παραίτησή του υπέβαλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ

 

Δεκέμβριος 22, 2021. Ελλάδα.

Παραιτήθηκε επίσημα από τη θέση του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζόραν Ζάεφ στη Βουλή.

«Σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

ΜΟΕ ομαλοποίησης με την κατοχή

 


Τα ΜΟΕ είναι καταφύγιο όταν υπάρχει ακινησία, υπάρχει ένταση. Τα θυμούνται τα Ηνωμένα Έθνη, η Κομισιόν αλλά και η Λευκωσία όταν το αδιέξοδο είναι παρατεταμένο και η κατοχική Τουρκία προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες επιβολής τετελεσμένων. Η προσφυγή στα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης επιβεβαιώνει διαχρονικά τις δυσκολίες που υπάρχουν για να προχωρήσουν οι προσπάθειες για επίτευξη συνολικής συμφωνίας. Κι αυτό προφανώς αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Jerousalem Post : Στενή συνεργασία Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν με φόντο τη Συρία.

 

Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν συντονίζονται όλο και περισσότερο για τη Συρία από το 2017.

Η στάση των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της εποχής Τραμπ, οι ΗΠΑ αγνόησαν την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν στη Συρία και την εθνική κάθαρση 160.000 Κούρδων.

Η απάντηση για την «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ η EXXON Mobil «τρυπάει» την Κυπριακή ΑΟΖ

 

Νίκος Μελέτης

Στην πλήρη απόρριψη των αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας επί της κυπριακής υφαλοκρηπίδας προχώρησε με επιστολή της στον ΟΗΕ η Λευκωσία, με την οποία προειδοποιεί ότι η «χρήση βίας δεν δημιουργεί έννομα αποτελέσματα» και ότι θα προστατεύσει όλα τα έννομα συμφέροντά της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Κυπριακή ΑΟΖ: Ξεκίνησε το γεωτρύπανο των Exxon Mobil και Qatar Petroleum στον «Γλαύκο»

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα ερευνών στις ίδιες εταιρείες και για το οικόπεδο 5 που αμφισβητεί η Άγκυρα

Ξεκίνησε ήδη τη δράση του εντός της κυπριακής ΑΟΖ, το  γεωτρύπανο αμερικανο -καταριανών συμφερόντων, παρά τις τουρκικές απειλές και προκλήσεις.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα μας κλέβει το πετρέλαιο από τη Θάσο και η Τουρκία κοιτάει

 

Εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της συνεχιζόμενης πτώσης της τουρκικής λίρας, η Άγκυρα επαναφέρει τις βλέψεις που οδήγησαν σε κρίσεις προ πολλών δεκαετιών, ήτοι το νησί της Θάσου και το κοίτασμα του Πρίνου.

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sözcü ανέφερε προκλητικά ότι σε μια εποχή που η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται στα ύψη, η Ελλάδα παράγει 4.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα από τη Θάσο, τα χωρικά ύδατα του οποίου προφανώς κατά τη Sözcü ανήκουν στην Τουρκία.

Αποθαρρύνσεις

 

 Του Κώστα Κόλμερ

Μπορεί ο Αμερικανικός στρατός ν’ αποχώρησε απ’ το Αφγανιστάν αλλά συγκεντρούται στη δυτική Θράκη. Πέντε χιλιάδες άνδρες του Αμερικανικών τακτικών δυνάμεων, 200 σύγχρονα τανκς «Έημπραμς», επιθετικά ελικόπτερα και συστοιχίες πυραύλων αέρος-εδάφους παρεπιδημούν στην Αλεξανδρούπολη ενώ σύγχρονες μονάδες του Αμερικανικού ναυτικού διασχίζουν το βόρειο Αιγαίον αγνοώντας τις γκρίνιες της Τουρκίας.

O κ. Πούτιν, όπως λένε στην Ουάσιγκτον, κάνει “πόλεμο” με τον εαυτό του… Οι ευθύνες της Αμερικής για την Ουκρανία: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Secretary of State Antony J. Blinken briefs reporters during a Department Press Briefing, from the U.S. Department of State in Washington, D.C. on December 21, 2021. State Department Photo

Χωρίς αμφιβολία η υπόθεση της Ουκρανίας υπογείως κοχλάζει και οι Αμερικανοί έχουν βρεθεί σε μία κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Τα πράγματα θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε πόλεμο, εάν το επιθυμεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λένε στην Ουάσιγκτον…