Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

15η Ιανουαρίου 1950.. Και αξίωσαν ΕΝΩΣΗ της Κύπρου μετά της Μητρός πατρίδος.(Βίντεο)

Σαν σήμερα στις 15/01/1950 - ΕΝΩΤΙΚΟ δημοψήφισμα στη Κύπρο με τίτλο «ΑΞΙΟΥΜΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Το 95,7% του Ελληνισμού της Κύπρου προσήλθε στους ναούς όπου είχαν τοποθετηθεί οι σχετικοί τόμοι και προσυπέγραψε. Το 4,3% δεν επεθύμησε να προσυπογράψει.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΩΓΥΓΟΣ - Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΓΥΓΟΥ 
 
         Σε πολλά αρχαία κείμενα λέγεται πως η Ωγύγια πλημμύρα κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο, και ήταν τόσο καταστροφική που άφησε την Αττική χωρίς βασιλιά μέχρι την εποχή του Κέκροπα

Ο Ωγύγος ή Ωγύγης, ήταν κατά την Ελληνική Μυθολογία, ένας από τους αρχέγονους ηγέτες στην Αρχαία Ελλάδα. ιδιαίτερα στην Βοιωτία. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη πιστεύεται ότι ήταν ο πρώτος αυτόχθονας βασιλιάς της Αττικής. Η ετοιμολογία και η έννοια του ονόματος (από το επίθετο Ωγύγιος) σημαίνει, αρχέγονος, πρωταρχικός, πολύ αρχαίος. Είναι δε ιδιαίτερα γνωστός ως βασιλιάς των Εκτενών, κατά τον Παυσανία Εκτένες ή Εκτήνες ,των αυτοχθόνων (προκατακλυσμιαίων) και πρώτων κατοίκων της Βοιωτίας. Ίδρυσε την πόλη Ωγυγία (η μετέπειτα Θήβα) και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της. Αρκετοί αρχαίοι Έλληνες ποιητές αναφέρονται στους Θηβαίους ως «Ὠγυγίδαι».

Άνθρωποι και Δεινόσαυροι έζησαν την ίδια περίοδο στη Γη; -Κέρατο Τρικεράτοπα χρονολογείται 33.500 ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κέρατο Τρικεράτοπα που ανακαλύφθηκε στο Dawson County, της Μοντάνα, το οποίο ο C-14 χρονολόγησε περίπου 33.500 χρόνια.
Ένα μετωπιαίο κέρατο Τρικεράτοπα που ανακαλύφθηκε στο Dawson County, στη Μοντάνα των ΗΠΑ, χρονολογείται γύρω στα 33.500 χρόνια, αμφισβητώντας έτσι την άποψη ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το εύρημα είναι μια ριζοσπαστική ανακάλυψη που δείχνει ότι οι πρώιμοι άνθρωποι μπορεί κάποτε να περπάτησαν στη γη μαζί με τα φοβερά ερπετά μερικές χιλιάδες χρόνια πριν.

Ο επίμονος Έλληνας

Του Ν. Λυγερού

Ο επίμονος Έλληνας είναι αυτός που δεν το βάζει κάτω, όποια και να είναι η κατάσταση, γιατί ξέρει ότι οι δικοί του ήταν ήρωες που ποτέ δεν θα γονάτιζαν μπροστά στα προβλήματα και τις πιέσεις που προκαλούσαν οι κατακτητές. Αυτός ο Έλληνας δεν κοιτάζει ποτέ αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο, απλώς το γεμίζει επί τόπου με τη διάθεση του μαχητή που δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Γιατί εμείς δεν εγκαταλείπουμε ποτέ κάποιον δικό μας. Κι αν χρειαστεί να θυσιαστούμε γι’ αυτόν θα το κάνουμε δίχως δεύτερη σκέψη, γιατί η ζωή μας είναι οι δικοί μας. Γι’ αυτόν το λόγο ο Ελληνισμός δεν τα παράτησε ποτέ, όποιος και να ήταν ο εχθρός, όσο ισχυρός και να ήταν. Κι ο επίμονος Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι ανήκει σε αυτό το συνεχές. Δίχως να έχει δεσμά και αλυσίδες, αλλά μόνο με δεσμούς και χορδές.

Στον κήπο των ηρώων

Του Ν. Λυγερού

Στον κήπο των ηρώων δεν χωρά η μιζέρια της καθημερινότητας. Όταν βλέπεις όλα τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν θυσιαστεί για την ελευθερία της πατρίδας μας, πώς να τολμήσεις να πεις τα παράπονά σου; Βέβαια όταν ανήκεις σε αυτούς που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη των ηρώων, ακόμα και αυτά τα ασήμαντα που κάνεις και τα ανούσια που λες έχουν μεγάλη αξία για τους κενούς. Όταν θεωρείς ότι η ουτοπία δεν έχει αξία, ζεις μέσα σ’ ένα παρόν αθάνατο, που αναπαράγει τον εαυτό του δίχως να παράγει τίποτα άλλο. Έτσι στον κήπο των ηρώων βλέπεις καλύτερα πού βρίσκεται ο πήχης του αγώνα της απελευθέρωσης του Έθνους και ξέρεις ποιο είναι το έργο που πρέπει να τιμήσεις και το παράδειγμα που πρέπει ν’ ακολουθήσεις.

Νέα Εικονομαχία;

Του Ν. Λυγερού

Μερικές φορές πρέπει να κρατιέσαι γερά, για να αντέξεις αυτά που ακούς. Διότι ενώ ξεπεράσαμε την εικονομαχία εδώ και αιώνες και μάλιστα από τότε θεωρείται αίρεση αυτή η τάση που είχε επηρεαστεί από τον ισλαμισμό όπου απαγορεύεται η ανθρώπινη παράσταση του θείου. Έτσι οι βυζαντινές εικόνες μας χαρακτηρίζουν συνεχόμενα και μάλιστα μας αναγνωρίζουν στο εξωτερικό και μ’ αυτόν τον τρόπο. Γιατί λοιπόν ακούμε και τώρα μερικούς να θέλουν να τις βγάλουν από τους δημόσιους χώρους και τα σχολεία; Η Ελλάδα δεν είναι ένα κράτος όπου υπάρχει διαχωρισμός. Με άλλα λόγια η πίστη μας είναι ενσωματωμένη και στη θεσμική ζωή μας. Γιατί λοιπόν να αφαιρέσουν τις εικόνες; Για να πάνε τα πράγματα κατά διαόλου; Γιατί αυτή η μανία εναντίον των χαρακτηριστικών μας; Τι να κάνουμε είμαστε έτσι εδώ και αιώνες και ζούμε αυτό το συνεχές από το Βυζάντιο. Τι έγινε τώρα και όλα αυτά θα γίνουν παράνομα; Έχει ενδιαφέρον που ζούμε σε μια εποχή, όπου θέλουμε για λόγους σεβασμού του θρησκευτικού να βάλουμε ακόμα και τζαμιά. Και ταυτόχρονα, θέλουν να φύγουν οι εικόνες.

ΑΟΖ ενάντια στον κομματισμό

Του Ν. Λυγερού

Το κοίτασμα Ταμάρ αποδείχθηκε ότι είχε φυσικό αέριο το 2009 και πέρασε στο εμπορικό στάδιο το 2013, δηλαδή σε 4 χρόνια και παρόλο που υπάρχει αυτό το απτό παράδειγμα με την ΑΟΖ του Ισραήλ, βλέπουμε ότι ακόμα και τώρα οι άσχετοι του τομέα της ενέργειας και των υδρογονανθράκων θέλουν να μας πείσουν ότι χρειάζονται μια δεκαετία. Μια απλή ανάγνωση των δεδομένων της ιστορίας, δίχως καν τεχνικές γνώσεις επιτρέπει την απόρριψη επιχειρημάτων ασχετοσύνης που βέβαια ξεχνούν λόγω άγνοιας ή εντέχνως τα οικονομικά οφέλη που αποτελούν οι πωλήσεις σεισμικών χαρτών και τα bonus υπογραφής που δημιουργούν έσοδα πριν το συμβόλαιο και την ώρα της υπογραφής για άδεια έρευνας δίχως να έχει γίνει καμία γεώτρηση. Και εδώ έχουμε το απτό παράδειγμα της Κύπρου.

Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναίκας στη Μέκκα (σκληρό βίντεο)

Την περασμένη Δευτέρα οι αρχές αποκεφάλισαν δημόσια στη Μέκκα μια γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε την επτάχρονη κόρη του συζύγου της. Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες της γυναίκας ότι είναι αθώα, τέσσερις αστυνομικοί την έσυραν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και με  σπαθί της κατάφεραν τρία χτυπήματα στον λαιμό μέχρι να επέλθει ο θάνατος της.

Τέλος στην ομηρία στο ταχυδρομείο στο Παρίσι - Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης

Χωρίς θύματα έληξε η κατάσταση ομηρίας σε ταχυδρομείο στο βορειοδυτικό Παρίσι, καθώς ο δράστης βρίσκεται τα χέρια της αστυνομίας και οι όμηροι φέρονται να έχουν απελευθερωθεί, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
 
Ο δράστης, ο οποίος είχε πάνω του Καλάσνικοφ, είχε εισβάλει λίγο πριν τη 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) στο ταχυδρομείο του προαστίου Κολόμπ. 

Πρόκληση από ΗΠΑ: "Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει την 'Μακεδονία' " (Βίντεο)-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Σε προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Σκόπια Paul Wohlers χαρακτηρίζοντας την χώρα "Μακεδονία"-έτσι και αλλιώς βέβαια οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη χώρα "Μακεδονία"- αλλά κυρίως προβλέποντας με βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία"!
Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ μετά τις εξελίξεις στην Α.Ευρώπη και ειδικότερα στην Ουκρανία βιάζονται για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κάτι που έχει εμποδίσει η Ελλα΄δα λόγω της άρνησης των Σοπίων να σταματήσουν να υπαιξερούν το όνομα Μακεδονία για το σκοπιανό κράτος.

H Ιρλανδία Τυπώνει Δικά της 51 Δις Ευρώ με Σύμφωνη την ΕΚΤ. Γιατί δεν το Μαθαίνουμε στην Ελλάδα;


Σχόλιο από ALEXANDER

Επειδή γίνετε πολύ λόγος για τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή για κόψιμο ευρώ
σας  παραθέτουμε 2 άρθρα από τα ιστολόγια  peramatozoa και iskra ΟΧΙ σημερινά αλλά από το μακρινό 2011!!!
Διαβάστε τα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα… 

Το περασμένο Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, στην έγκριτη Ιρλανδική εφημερίδα The Irish Independent σε άρθρο της με τίτλο: «Η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει σε στήριξη των Ιρλανδικών Τραπεζών χρηματοδοτώντας τες με χρήματα που τυπώνει η ίδια», βλ. Central Bank steps up its cash support to Irish banks financed by institution printing own money, αναφέρεται ότι:.» Η Irish Independent έμαθε χθες το βράδυ ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας θα χρηματοδοτήσει τις τράπεζες με 51 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω ενός
προγράμματος δανείων έκτακτης ανάγκης εκτυπώνοντας δικά της χρήματα….Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι η Ιρλανδική Κεντρική Τράπεζα δημιουργεί η ίδια τα χρήματα που χορηγεί ως δάνεια σε τράπεζες και δε χρησιμοποιεί το δάνειο από την ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση των πληρωμών.