Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναίκας στη Μέκκα (σκληρό βίντεο)

Την περασμένη Δευτέρα οι αρχές αποκεφάλισαν δημόσια στη Μέκκα μια γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε την επτάχρονη κόρη του συζύγου της. Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες της γυναίκας ότι είναι αθώα, τέσσερις αστυνομικοί την έσυραν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και με  σπαθί της κατάφεραν τρία χτυπήματα στον λαιμό μέχρι να επέλθει ο θάνατος της.

Στη Σαουδική Αραβία οι δημόσιοι αποκεφαλισμοί γίνονται με δύο τρόπους. Σύμφωνα με τον πρώτο τρόπο στον μελλοθάνατο χορηγούνται παυσίπονες ενέσεις για να μην πονέσει ή η εκτέλεση γίνεται χωρίς παυσίπονη ένεση.
Στην περίπτωση της γυναίκας, που ονομαζόταν Laila Basim, ο αποκεφαλισμός έγινε χωρίς παυσίπονη ένεση.

Η Σαουδική Αραβία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο στις δημόσιες εκτελέσεις μετά το Ιράν και το Ιράκ. Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch το 2015 έγιναν εννέα δημόσιες εκτελέσεις, το 2014, 87 δημόσιες εκτελέσεις και το 2013, 78 εκτελέσεις.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση για την δημόσιο απαγχονισμό της Basim αναφέροντας ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προστατεύει την ασφάλεια και την δικαιοσύνη στη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου