Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο Πρόεδρος της Κύπρου και η Γενοκτονία των Αρμενίων

Του Ν. Λυγερού

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ακολούθησε με συνέπεια την απόφαση της Κύπρου για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει μια διπλωματική γλώσσα για να εκφραστεί περί του θέματος. Μίλησε με ξεκάθαρο τρόπο για συγκεκριμένη αλληλεγγύη με τον αρμενικό λαό. Εξάλλου πώς θα γινόταν αλλιώς αφού οι Αρμένιοι είναι μια από τις πέντε κοινότητες της Κύπρου. Έκανε μάλιστα αναφορά στους Αρμένιους πρόσφυγες που έφυγαν από τη Σιλεσία λόγω της Γενοκτονίας και ήρθαν να βρουν καταφύγιο στην Κύπρο πριν εκατό χρόνια. Διευκρινίζει ότι είχαν υποστεί το μίσος και τον λοιμό.

¨Τα ΚΑΝΟΝΙΑ του ΝΑΒΑΡΟΝΕ¨ της Ρωσίας.

Του Δρ Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Από το koukfamily
Φώτο από tolmwnnika.blogspot.com

Όταν θα αρχίσουν να σφυροκοπούν αυτά τα ¨Κανόνια¨ τότε θα ¨ξεχάσουμε¨ όλοι τις δόσεις, τα χρέη και τους τοκογλύφους της ζωής μας.
Ήδη όλα κινούνται μέσα σε ένα ¨περιβάλλον τρέλας και ακαταστασίας¨.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ… «ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Με ένα πολύ χαρακτηριστικό χάρτη που κυκλοφορούν οι Τούρκοι αναδεικνύουν τις διεκδικήσεις τους σε όλο το Αιγαίο που φτάνουν μέχρι νότια της Κρήτης στην νήσο Γαύδο. Η διεκδικήσεις μέχρι και… 150 νησιών και βραχονησίδων σε όλο το Αιγαίο, δεν είναι πρόσφατη προκλητική εξέλιξη. Ήδη απ το 1997 μια τότε μελέτη των Πολεμικών Ακαδημιών της Τουρκίας με αφορμή την κατάληξη της κρίσης των Ιμίων, είχε προβάλλει και επίσημα τουρκικές διεκδικήσεις επί 150 νησιών του Αιγαίου.

Σοκαριστικά βίντεο - Για να δούμε.... θα ξανακαπνίσετε μετά από αυτό! Ένα πνεύμονας καπνιστή και ενός μη καπνιστή!

Βίντεο που απεικονίζει τις επιπτώσεις του καπνίσματος στους πνεύμονες ενός καπνιστή.

Το πείραμα έγινε στο ιατρικό πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Παρατηρήστε την διαφορά στον πνεύμονα του μη καπνιστή και του καπνιστή.

Το πείραμα απέδειξε τις επιπτώσεις του τσιγάρου στους πνεύμονες. 60 Τσιγάρα για 60 Μέρες έχουν αυτά τα αποτελέσματα.

Γιγαντιαία ανθρωποειδή φιγούρα ξεπρόβαλε από το ηφαίστειο της Χιλής(Βίντεο)

Με την έκρηξη του φαιστείου Cabulco στην Χιλή, πυκνοί καπνοί στάχτης τινάχτηκαν στον ουρανό. Καθώς έντρομος και σοκαρισμένος από το γεγονός ο κόσμος παρατηρούσε το φαινόμενο, διέκρινε μία γιγαντιαία ανθρώπινη φιγούρα να σηκώνεται και να κοιτάει χαμηλά τους ανθρώπους και τα ασήμαντα και αστεία, γι' αυτήν, κτιριά τους.

Η φιγούρα, προς στιγμή, έμοιαζε έτοιμη να προχωρήσει ένα βήμα και να λιώσει τα πάντα κάτω από το τεράστιο πόδι της.

Μέχρι την Τρίτη θα λένε το νερό νεράκι στη Λευκωσία

Λευκωσία: Με αργούς ρυθμούς και διακοπές συνεχίζεται η παροχή νερού στη Λευκωσία και το πρόβλημα δεν αναμένεται να επιλυθεί πριν το απόγευμα αργά τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί.

Έλλειψη συντονισμού φαίνεται να υπάρχει μεταξύ τους λειτουργούς του Τμήματος Υδάτων και του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας έχει λάβει 2.000 κυβικά μέτρα νερού ενώ οι ανάγκες της Λευκωσίας είναι οι διπλάσιες.

Απίστευτο θράσος από την Άγκυρα: "Ρωσία, Γαλλία, και Βρετανία δολοφόνησαν τους Αρμένιους"

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΑΜ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
 
Έχουν χάσει την επαφή με την Ιστορία στην Άγκυρα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, λέει ότι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία φταίνε για όσα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αυτές προκάλεσαν τις δολοφονίες των Αρμενίων: «Οι τρεις αυτές χώρες  έχουν διαπράξει κάθε μορφή του κακού έναντι όλων των άλλων εθνών»!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις: Τα ιστορικά μνημεία του Νεπάλ πριν και μετά τον σεισμό

Ο σεισμός-τέρας των 7.9 Ρίχτερ στις 25 Απριλίου ισοπέδωσε τμήματα του ιστορικού κέντρου της Κατμαντού
Η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις» είναι λίγη για να περιγράψει την καταστροφή που έχει προκαλέσει στο Νεπάλ ο σεισμός των 7,9 Ρίχτερ.

Η θλίψη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συγκρινεί κανείς τις εικόνες πριν και μετά τον σεισμό σε δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας, τον πύργο Dharahara και τον ναό Maju Deval.

Reuters: Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει κανείς δεν θέλει τα αποτυπώματά του στο φονικό όπλο

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης προετοιμάζουν το έδαφος για να ρίξουν το φταίξιμο στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τονίζει το άρθρο
«Θα χρεοκοπήσουμε». «Όχι, δεν θα χρεοκοπήσετε». «Μας πνίγετε». «Όχι, δεν σας πνίγουμε». «Μας χρωστάτε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». «Σας έχουμε ξεπληρώσει».

Με αυτήν την ιδιότυπη εισαγωγή, ο δημοσιογράφος Paul Taylor αποτυπώνει το παιχνίδι επίδειξης θάρρους μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της που έχει μετατραπεί «σε έναν φαύλο κύκλο απόδοσης ευθυνών», καθώς η Αθήνα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην χρεοκοπία.

Σοκ από την αποκάλυψη του Spiegel ότι το ΔΝΤ ετοιμάζεται για Grexit

Για nonpaper μιλά το περιοδικό - Δεν διαψεύδει το ΔΝΤ - Εκτός ευρώ οι …δημόσιοι υπάλληλοι; - Mία αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα ήταν «διαχειρίσιμη», αν και σε αυτήν την περίπτωση θα χρειάζονταν μέτρα προστασίας από κερδοσκοπικές επιθέσεις για ορισμένες «ευάλωτες χώρες»
Στις σχετικές διεργασίες φέρεται να πρωτοπορεί το ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι μία αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα ήταν «διαχειρίσιμη», αν και σε αυτήν την περίπτωση θα χρειάζονταν μέτρα προστασίας από κερδοσκοπικές επιθέσεις για ορισμένες «ευάλωτες χώρες», δηλαδή πιθανότατα την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Θεωρείται ωστόσο ότι τα κεφάλαια του μηχανισμού ESM, καθώς και τα νέα εργαλεία παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επαρκούν πλήρως για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες ,όπως αναφέρει η "Deutsche Welle"