Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα ΕΥΡΗΜΑΤΑ δείχνουν ότι στον ΤΑΦΟ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ είναι θαμμένος ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdijAJw1NHOwAxM1hJdGQHORnM05FfswqYuhq3kE2SbcydMCjfj2RCmw3ZND_GgY19vys4hyphenhyphenI_KBIe6Y-7Qmeh_VTAxBqisW5gvlEm3TKKZ6af_oWAOzGBNUUVwME-TYpTf3kspEUsels/s1600/super.jpg
Βασιλικοί ρόδακες στο κεφάλι της Σφίγγας

Θα προσπεράσουμε τις δυσκολίες(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Με όλα αυτά που βλέπουμε κι ακούμε έχουμε την εντύπωση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έγιναν αρκετά για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Όταν έχουμε την Ελλάδα ως πατρίδα, είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε σε τέτοια οικονομική κατάσταση. Όμως, όταν όλοι κοιτάζουν αποκλειστικά τα οικονομικά και οι περισσότεροι θεωρούν ότι η αρπαχτή είναι μια έξυπνη τεχνική, καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να μιλήσουμε για την ανάγκη της στρατηγικής για την επίλυση προβλημάτων.

Η δύναμη της καινοτομίας(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Η δύναμη της καινοτομίας είναι αισθητή στην Ελλάδα και ξέρουμε πόσο σημαντική θα είναι και στο μέλλον, αφού ανήκει με την ΑΟΖ και τον ζεόλιθο στους τρεις βασικούς πυλώνες της Ελλάδας του μέλλοντος. Επιπλέον τα άλλα δύο σκέλη μπορούν να επιτρέψουν με την εφαρμογή τους άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως έγινε πρόσφατα. Σημασία έχει οι Έλληνες να πιστέψουν στην αξία τους και να δημιουργούν ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο.

Το μήνυμα των Anonymous μέσω twitter στη Μέρκελ - «Nομίζω ότι είναι οι Έλληνες, Άνγκελα»

Με ένα χιουμοριστικό σκίτσο σχολιάζουν οι Anonymous στο Twitter το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Στο σκίτσο, που κάνει το γύρο του Twitter, ένας... νέος Δούρειος Ίππος φτάνει στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κάποιον να λέει στην Άνγκελα Μέρκελ:

«Nομίζω ότι είναι οι Έλληνες, Άνγκελα».

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΑ!

ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ LIBERATION! 

«Οι Έλληνες ακολούθησαν τον Πρωθυπουργό τους Αλέξη Τσίπρα και αρνήθηκαν να εγκρίνουν στο δημοψήφισμα τους όρους που τέθηκαν από τους πιστωτές για τη διάσωση της χώρας.

Μάσιμο Ντ΄Αλέμα: Δώσαμε 250 δισ. στην Ελλάδα για να πληρωθούν Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες

Σκληρή επίθεση στην ρητορική των Ευρωπαίων που υποστηρίζουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «διασώζουν» την Ελλάδα, έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ” Αλέμα. Ο Ιταλός πολιτικός με συνέντευξή του στο δίκτυο Rai news, μίλησε για τη λιτότητα στην Ελλάδα και για τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ότι «από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων.

"Eπαναστάτησε" και η Ιταλία! - Εξέγερση από τον M.Ρέντσι: "Οριστική λύση για την Ελλάδα αύριο - Απαιτείται η Ευρώπη να αλλάξει"

Σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη μετά το ελληνικό δημοψήφισμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι "έσπασε" τις "αλυσίδες" του Βερολίνου κια ζήτησε να υπάρξει "αύριο κι όλας" λύση για την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ζήτησε να "οικοδομηθεί μια νέα Ευρώπη" και το σημαντικότερο είναι ότι ζητεί "να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατίας και των κανονισμών που μας κρατούν φιλακισμένους"!
 
Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού, γιατί ενώ βρίσκεται στην πρώτη "τετράδα" των προβληματικών χωρών πλην της Ελλάδος (Ιταλία, Γαλλία, ισπανία, Πορτογαλία) ήταν "δεμένος" στο άρμα του Βερολίνου πλήρως. Αλλά η ελληνική "επανάσταση" φαίνεται ότι είναι μεταδοιτκή και αυτό είναι μια νέα συνθήκη.

Τους πήρε… μαζί του ο Σαμαράς

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ -ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΚΑΨΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ… ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, όπως αυτές τρέχουν πλέον μετά το νέο διασυρμό και την αποδοκιμασία από τον ελληνικό λαό, του συνόλου των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά, έχουν προκαλέσει καίριο και ενδεχομένως μη αναστρέψιμο πλήγμα στο χώρο της δεξιάς.

Παραμένουν κλειστές οι τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη

Στα 60 ευρώ διατηρείται το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών

Για δύο ημέρες θα παραταθεί η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ορίζει την τραπεζική αργία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τραπεζική αργία με τους ίδιους όρους πρόκειται να παραταθεί έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν το ποσό των 120 ευρώ θα μπορούν να πάρουν για τις επόμενες δύο ημέρες μόνον όσοι συνταξιούχοι δεν το έλαβαν τις τελευταίες ημέρες.

Τι αναφέρει το ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών

Να υπογράψουν ότι δεσμεύονται για παραμονή στην Ευρωζώνη ζήτησε ο Ολάντ από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Υπέγραψαν Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Καμμένος, Θεοδωράκης Γεννηματά, «όχι» από το ΚΚΕ - Ζητείται διευθέτηση χρέους, για να καταστεί βιώσιμο
Μία ημέρα αφότου εξασφάλισε το «όχι» της πλειοψηφίας (61%) των Ελλήνων πολιτών στα μέτρα των δανειστών, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξασφάλισε τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών επί ενός κειμένου με τέσσερις άξονες, με το οποίο η Ελλάδα θα απευθυνθεί στους Θεσμούς.

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Το τελευταίο διάστημα ήταν υπεύθυνος της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης - Την τοποθέτησή του στο ΥΠΟΙΚ είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Βαρουφάκης - Στις 20:30 η τελετή παράδοσης-παραλαβής
Νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών στις 20:00 απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολιτικό όρκο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πρώτες αντιδράσεις στα διεθνή ΜΜΕ για το δημοψήφισμα - Οι Έλληνες αψηφούν την Ευρώπη, γράφει το Reuters

Το προβάδισμα του «Όχι» στο σημερινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα κυριαρχεί στα κεντρικά δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ.


Οι Έλληνες αψηφούν την Ευρώπη με συντριπτικό «Όχι» στο δημοψήφισμα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

 Όπως αναφέρει, οι πολίτες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της Ευρώπης ότι η απόρριψη των νέων όρων λιτότητας για νέα οικονομική βοήθεια ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ.

Δημοψήφισμα: Ισχυρό «Όχι» με 61,3% - Στο 38,7% το «Ναι» - Η συμμετοχή ξεπέρασε το 60%

Τι ψήφισαν τα μεγάλα αστικά κέντρα - Τα αποτελέσματα στις λαϊκές γειτονιές και στα ακριβά προάστια της πρωτεύουσας - Σε όλους τους νομούς υπερτερεί το «όχι» - Πού καταγράφονται τα ρεκόρ
«Καθαρή» νίκη του ΟΧΙ έβγαλε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια το ΟΧΙ συγκεντρώνει 61,31% και το ΝΑΙ 38,69%. Τα λευκά/άκυρα έφτασαν στο 5,8%. Η συμμετοχή έφτασε το 62,50% και η αποχή στο 37,50%.

Ψήφισαν 6.161.140 πολίτες. Βρέθηκαν 5.803.987 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 94,20%), 310.812 άκυρα (ποσοστό 5,04%) και 46.341 λευκά ψηφοδέλτια (ποσοστό 0,75%).