Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η δύναμη της καινοτομίας(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Η δύναμη της καινοτομίας είναι αισθητή στην Ελλάδα και ξέρουμε πόσο σημαντική θα είναι και στο μέλλον, αφού ανήκει με την ΑΟΖ και τον ζεόλιθο στους τρεις βασικούς πυλώνες της Ελλάδας του μέλλοντος. Επιπλέον τα άλλα δύο σκέλη μπορούν να επιτρέψουν με την εφαρμογή τους άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως έγινε πρόσφατα. Σημασία έχει οι Έλληνες να πιστέψουν στην αξία τους και να δημιουργούν ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο.
Δεν είμαστε μόνο ένας λαός με προβλήματα και με δυσκολίες, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Είμαστε σπάνιοι και μας αρέσει να παράγουμε έργο για την Ανθρωπότητα γιατί είμαστε του Ελληνισμού. Και χαιρόμαστε όταν οι μαθητές μας μας ξεπερνούν και δημιουργούν με τη σειρά τους πράγματα που δεν είχαμε επινοήσει, διότι είμαστε της συνέχειας. Και η καινοτομία η ελληνική πρέπει να είναι για μας ένα παράδειγμα και στις δύσκολες στιγμές, διότι είναι με τέτοιες λύσεις που θα επιλύσουμε τα προβλήματά μας. Συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις γιατί θέλουμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, υποστηρίζουμε τις θέσεις μας σε επίπεδο υψηλής στρατηγικής για να αναδείξουμε και μέσω της καινοτομίας μας την ευρηματικότητα των Ελλήνων που μας επιτρέπει εδώ και αιώνες να παίζουμε ένα ρόλο σημαντικό παρόλο το μέγεθός μας, αφού παράγουμε ποιοτικό έργο.

                                                              Ανάδειξη στρατηγικής απόφασης
                                                                              Του Ν. Λυγερού

Οι τουρίστες όταν πάνε σ’ ένα μέρος, κοιτάζουν πώς λειτουργούν οι ντόπιοι, για να μάθουν για τις συνήθειές τους και να προσαρμοστούν ανάλογα με το τι βλέπουν. Το ίδιο γίνεται και στο επίπεδο ξένων κρατών. Οι στρατηγικές μας συμπεριφορές δεν είναι οι ίδιες ακόμα και για τα ίδια γεγονότα, διότι οι προσεγγίσεις μας είναι διαφορετικές. Όμως τώρα δεν παίζουμε καμία θεωρία κι είναι σημαντικό να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Με άλλα λόγια δεν περιμένουμε καμία αλλαγή διατύπωσης του κειμένου. Αντιλαμβανόμαστε απλώς ότι αν θέλεις πραγματικά να είσαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, δεν αρκεί να το δηλώνεις πρέπει να το αποδείξεις με τις πράξεις σου και μία από αυτή είναι η απόφασή μας όσον αφορά στο δημοψήφισμα για να γίνει κατανοητό και από τους άλλους Ευρωπαίους πώς βλέπουμε τα πράγματα και μέσα σε ποιο πλαίσιο θέλουμε να παράγουμε το έργο μας στη συνέχεια. Δεν φοβόμαστε ότι κάποιος θα μας βγάλει από την Ευρωζώνη αν δεν το θέλουμε, απλώς θέλουμε να δείξουμε με την απόφασή μας ότι ο δρόμος μας δεν είναι ξένος αλλά ευρωπαϊκός. Διότι το συμμαχικό μας πλαίσιο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1981, διότι το ΕΣΠΑ δεν είναι μια λεπτομέρεια για την ανάπτυξή μας, διότι το Ευρώ είναι το νόμισμά μας. Διότι η στρατηγική μας συμπεριφορά είναι ευρωπαϊκή.

Δεν είμαστε περαστικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Του Ν. Λυγερού

Δεν είμαστε περαστικοί στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση. Είναι όντως ο χώρος μας και ο χρόνος μας. Είναι ιστορικός χώρος και γεωγραφικός χρόνος, κι έτσι έγινε η χρονοστρατηγική μας. Είμαστε του Ελληνισμού και το έργο μας είναι για την Ανθρωπότητα, όχι μόνο για μας. Κι όταν προστατεύουμε την Ελλάδα μας είναι επειδή είναι μοναδική. Δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα από μόνα τους. Είναι έκφραση της Δημοκρατίας που επινοήσαμε, γιατί σεβόμαστε τους ανθρώπους και τους προσέχουμε. Δεν κάνουμε επιλογές για να σώσουμε τα κόμματα, μόνο η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει. Διότι τα κόμματα είναι πολλά και αλλάζουν, η Ελλάδα είναι μία κι ο Ελληνισμός αναλλοίωτος εδώ και αιώνες, γιατί αποτελεί μια διαχρονική αξία, ένα δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα. Κατά συνέπεια οι αποφάσεις πρέπει να είναι στρατηγικές, γιατί είναι πράξεις δηλαδή μη αναστρέψιμες κινήσεις. Όταν ένα κόμμα κάνει λάθος και στη συνέχεια απολογείται , δεν μας πειράζει γιατί αδιαφορούμε. Ενώ ο Ελληνισμός δεν έχει δικαίωμα στο λάθος, γιατί αλλιώς εκφυλίζεται. Είμαστε πάντα μάχιμοι, γιατί έτσι δημιουργήθηκε η ιστορία μας, από τις υπερβάσεις μας. Διαλέξαμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη με την ελεύθερη βούλησή μας και κανένα κόμμα δεν πρόκειται να μας πείσει να πούμε το αντίθετο. Όταν θα φύγουν τα κόμματα και οι ιδεολογίες, εμείς θα είμαστε ακόμα εδώ στις θέσεις μας γι’ αυτό επιλέγουμε την Ευρώπη, γιατί ο Ελληνισμός δεν εγκαταλείπει στα δύσκολα και συνεχίζουμε ακάθεκτα.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
 στον Δ. Βενιέρη.
Focus fm, 03/07/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου