Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Τιμολέων ο Κορίνθιος, η μάχη του Κρίμησου Ποταμού και η σωτηρία της Μεγάλης Ελλάδας...

Η ιστορία των Ελλήνων της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας (Μεγάλη Ελλάδα) αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού- και, δυστυχώς, είναι άγνωστη σε πολλούς. Οι Έλληνες της Δύσης άφησαν πίσω τους μια μακρά ιστορία, στην οποία βρίσκει κανείς θαυμαστές, πανίσχυρες πόλεις- κράτη (μεταξύ των οποίων δεσπόζουν οι Συρακούσες, οι οποίες στο ζενίθ της ισχύος τους ήταν μια πραγματική αυτοκρατορία- η ισχυρότερη δύναμη που εμφανίστηκε στον αρχαίο ελληνικό κόσμο μέχρι την έλευση της ελληνιστικής περιόδου), σημαντικά επιτεύγματα σε κάθε τομέα, αλλά και πολιτικές μηχανορραφίες, προδοσίες, πραξικοπήματα, τυραννίδες, εμφύλιες συγκρούσεις και μακροχρόνιους πολέμους εναντίον του μεγάλου εχθρού, της Καρχηδόνας.

10 Ιανουαρίου του 403 π.Χ-Ο Θρασύβουλος νικά τον στρατό των Τριάκοντα Τυράννων και αποκαθιστά τη δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα..

Στις 10 Ιανουαρίου του 403 π.Χ. ο δημοκρατικός στρατηγός Θρασύβουλος νικά το στρατό των Τριάκοντα Τυράννων, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Οι Τριάκοντα Τύραννοι συνιστούσαν μια ολιγαρχική κυβέρνηση τριάντα ατόμων, η οποία διαδέχτηκε την αθηναϊκή δημοκρατία μετά το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου.,που διήρκεσε 8 μήνες,

Τον τρόπο αυτό διακυβέρνησης επέβαλε στους Αθηναίους ο Σπαρτιάτης στρατηγός Λύσανδρος μετά την παράδοση της πόλης, την οποία διαπραγματεύτηκε ένας από τους μελλοντικούς τυράννους, ο Θηραμένης. Η Εκκλησία του Δήμου προέβαλε αντίσταση, ωστόσο με τη βοήθεια μιας σπαρτιατικής

Γαλλία & Ινδία ενώνονται κατά Τουρκίας-Πακιστάν

Σημαντική εξέλιξη

Η Ελλάς έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά της και πρέπει να το εκμεταλλευθεί άμεσα. Όπως σας έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα, Τουρκία και Πακιστάν συνεργάζονται σε όλους τους τομείς, ενώ μπορεί να δούμε μέχρι και την Τουρκία να αποκτά πυρηνικά. 

Αυτομάτα, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η χώρα μας θα βρεθεί στο στόχαστρο των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι θα έχουν ''πάνω'' τους μέχρι και πυρηνικά. 

Πως συμπεριφέρεται όμως η Αθήνα μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις; Απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, Γαλλία και Ινδία κλείνουν συμφωνίες, οι οποίες έχουν γεωπολιτικές προεκτάσεις. 

Δένδιας: “Η σημερινή Τουρκία δεν είναι αυτή που “έβλεπε” Ευρώπη”… Επιτέλους

Η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές οψέποτε αυτές ξεκινήσουν με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση, σημειώνει ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, υπογραμμίζοντας ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει. “Δεν μπορεί ο εις των συνομιλητών να αποφασίσει μονομερώς την διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης. Αυτό ισοδυναμεί με προσπάθεια υπονόμευσης των επαφών αυτών”, αναφέρει.

Ο υπουργός Εξωτερικών όμως τονίζει ότι αυτό που τον προβληματίζει είναι ότι “η Τουρκία του 2021

“Πάμε σε συνομιλίες λες κι έχουμε χάσει σε πόλεμο”! Καταιγιστικός Ιωάννης Μάζης(Βίντεο)

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης εξηγεί την κατηφόρα των ΗΠΑ, που σύμφωνα με όσα λέει δεν θα ΄πρέπει να μας εκπλήσσει.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο είναι η στάση σ΄ ένα δρόμο που έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Από τότε που οι ΗΠΑ έπαψαν να υπηρετούν την ιδέα της δημιουργίας ενός Έθνους και την πολιτική αντικατέστησαν οι πολυεθνικές που ασκούσαν πολιτική…

Όπως εξηγεί ο κ.Μάζης, αυτό που είδαμε στο Καπιτώλιο, δεν είναι το τέλος της διαδρομής…Το ρεύμα του χυδαίου λαϊκισμού που δημιούργησε ο Τραμπ είναι εδώ…