Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

“Πάμε σε συνομιλίες λες κι έχουμε χάσει σε πόλεμο”! Καταιγιστικός Ιωάννης Μάζης(Βίντεο)

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης εξηγεί την κατηφόρα των ΗΠΑ, που σύμφωνα με όσα λέει δεν θα ΄πρέπει να μας εκπλήσσει.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο είναι η στάση σ΄ ένα δρόμο που έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Από τότε που οι ΗΠΑ έπαψαν να υπηρετούν την ιδέα της δημιουργίας ενός Έθνους και την πολιτική αντικατέστησαν οι πολυεθνικές που ασκούσαν πολιτική…

Όπως εξηγεί ο κ.Μάζης, αυτό που είδαμε στο Καπιτώλιο, δεν είναι το τέλος της διαδρομής…Το ρεύμα του χυδαίου λαϊκισμού που δημιούργησε ο Τραμπ είναι εδώ…

Η εσωστρέφεια στην οποία μπαίνουν οι ΗΠΑ δεν είναι ευχάριστο νέο για την Ελλάδα, γιατί θα οδηγήσει στην εξαχρείωση της Τουρκίας.

Η Ελλάδα πρέπει να προσεταιριστεί ένα ισχυρό πόλο εξουσίας και ο κ.Μάζης υποστηρίζει ότι η στενή συνεργασία με τη Γαλλία είναι μονόδρομος. Δυστυχώς όπως λέει μας κατατρέχει ακόμη το “δόγμα του κατευνασμού” ! Γι΄ αυτό καθυστερούν τις διαδικασίες για τη συμφωνία των Rafale, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το κλίμα εν όψει των ελληνοτουρκικών συνομιλιών. Ποιων συνομιλιών; “Δεν μπορείς να συζητάς με το κεφάλι σου στο στόμα της τίγρεως” , λέει ο κ.Μάζης.

“Δημιουργούμε την εντύπωση ότι συρόμαστε σε συνομιλίες λες κι έχουμε χάσει σε πόλεμο”, λέει ο κ.Μάζης ο οποίος χαρακτηρίζει σουρεαλιστική την όλη κατάσταση, σ΄ ότι αφορά τους ελληνικούς χειρισμούς.

Ο κ.Μάζης μιλά για φερέγγυους εξοπλισμούς που έπρεπε να ΄χουν γίνει χθες. Ενδιαφέρον έχει ο σχολιασμός του για όσα είπε για τους εξοπλισμούς ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο Militaire. Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης ο κ.Μάζης είναι καταιγιστικός και συναισθηματικά φορτισμένος για τα εθνικά θέματα. Δεν το συνηθίζει, αλλά είναι μάλλον αναμενόμενο από έναν άνθρωπο που εδώ και πολύ καιρό έχει χτυπήσει όλα τα καμπανάκια συναγερμού να προσπαθεί να αφυπνίσει ένα πολιτικό σύστημα που δείχνει ή είναι ανήμπορο να σηκώσει το βάρος των ευθυνών.

ΠΗΓΗ militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου