Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μια ημέρα από τη ζωή ενός αρχαίου Αθηναίου

Στην Αθήνα η μέρα άρχιζε με την ανατολή του ήλιου. Στον Αθηναίο δεν άρεσε η τεμπελιά. Πλούσιος ή φτωχός, σηκωνόταν μόλις φώτιζε η μέρα. Η ζωή της Αθήνας ήταν έτσι ρυθμισμένη, που εκείνος που θα επέτρεπε στον εαυτό του να τεμπελιάσει τις πρώτες ώρες της μέρας δεν θα εβρισκε κανέναν στο σπίτι.
Όταν ο Ιπποκράτης ήθελε να περάσει από τον Σωκράτη να τον πάρει για να κάνουν μαζί μια επίσκεψη στον Πρωταγόρα, που είχε έρθει στην Αθήνα, πήγε στον Σωκράτη πριν από την ανατολή του ήλιου, κι όπως λέει ο Πλάτωνας «έκανε μεγάλη φασαρία χτυπώντας τη θύρα με ένα ραβδί».

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Έκαιγαν ναρκωτικά και μαστούρωσε ο δημοσιογράφος

Δύσκολη αποστολή έβαλαν σε ρεπόρτερ του BBC, ο οποίος έπρεπε να κάνει ρεπορτάζ για το όπιο που καίγονταν δίπλα του. Δείτε την ξεκαρδιστική συνέχεια.
Όταν πήγαινε στη Μέση Ανατολή να κάνει το ρεπορτάζ ο Quentin Sommerville, έμπειρος ανταποκριτής του BBC, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί ότι θα περάσει μια τέτοια, ίσως, ντροπιαστική εμπειρία.
Ο δημοσιογράφος άρχισε να νιώθει περίεργα χαρούμενος, την ώρα που προσπαθούσε να μεταδώσει το ρεπορτάζ για το όπιο, ρεπορτάζ που όπως θα δείτε δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ποτέ.

Στολισμένο Χριστουγεννιάτικο καράβι: Tο Ελληνικό έθιμο

Το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού. Έθιμο που υποχώρησε με το χρόνο, μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά κανένας δεν δείχνει να το έχει ξεχάσει.

Το ελληνικό καραβάκι αποτελεί παράδοση των παλαιών εποχών της χώρας μας, που τα παιδιά με αγάπη, χαρά και δημιουργικό νου κατασκεύαζαν τα παιχνίδια τους. Αποτελούσε, όμως, και ένα είδος τιμής και καλωσορίσματος στους ναυτικούς, που επέστρεφαν από τα ταξίδια τους.

Πριν από 50 χρόνια, δηλαδή έως και την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία, συναντούσαμε
το καραβάκι σε πολλά ελληνικά σπίτια και στα χέρια των παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα.

Forbes: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα- Άρθρο της Λέιλα Αμινεντόλεχ

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τα Γλυπτά στο Βρετανικό Μουσείο γνωρίζοντας ότι η αφαίρεσή τους κατέστρεψε ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπέρ της άμεσης επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται το περιοδικό Forbes που φιλοξενεί άρθρο γνώμης της Λέιλα Αμινεντόλεχ - νομικός στην εταιρεία Galluzzo & Amineddoleh, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, με εξειδίκευση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Γιατί η Τουρκία σκλήρυνε τη στάση της στο Αιγαίο με επικίνδυνες αερομαχίες και ρεκόρ παραβιάσεων;- ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της το τελευταίο διάστημα έναντι της Ελλάδας αυξάνοντας κατακόρυφα τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και προχωρώντας σε ενέργειες, όπως οι σκληρές αερομαχίες παραμονές των Χριστουγέννων, δεν αποκλείεται ακόμη και «θερμό επεισόδιο». Για την κατάσταση αυτή οι επιτελείς του Πενταγώνου είναι σφόδρα προβληματισμένοι.
Από τις αρχές του έτους έχουν σημειωθεί 8 εμπλοκές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών, ενώ το 2014 καταγράφηκε ρεκόρ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της τελευταίας 5ετίας. Οι παραβιάσεις ξεπέρασαν τις 2.200 όταν το αμέσως προηγούμενο έτος με τις περισσότερες της 5ετίας ήταν το 2010 (1.239).

Μια ημέρα μετά τα τουρκικά μαχητικά ο Α.Νταβούτογλου μπαίνει στην χώρα σαν να είναι στο σπίτι του!-ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΜΟΛΙΣ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΘΑ "ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ" ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ


Αφού μας έχει στείλει πολλαπλές επισκέψεις τα τουρκικά μαχητικά μια μόλις ημέρα μετά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου, προς "επιθεώρηση" μιας και ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφεύγει να το κάνει.
Σημειώνεται ότι ειδοποίησε μόλις τριάντα λεπτά πριν την άφιξή του στο φυλάκιο.
Το τελωνείο και το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νατβούτογλου.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τι συνέβη πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού ο 18χρονος Αφροαμερικανός- Έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια της κοπέλας του

Τι δήλωσαν η μητέρα και ο πατέρας του 18χρονου Αντόνιο Μάρτιν - Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη δύο χλμ από το σημείο όπου είχε πέσει νεκρός ο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον - Οργή των κατοίκων - Επεισόδια στο βενζινάδικο όπου έπεσε νεκρός ο Αφροαμερικανός
Νέο κύμα αναταραχών ξέσπασε στο Φέργκιουσον του Μιζούρι από τη στιγμή που ένας ακόμη νεαρός Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στις ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης.