Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τι συνέβη πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού ο 18χρονος Αφροαμερικανός- Έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια της κοπέλας του

Τι δήλωσαν η μητέρα και ο πατέρας του 18χρονου Αντόνιο Μάρτιν - Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη δύο χλμ από το σημείο όπου είχε πέσει νεκρός ο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον - Οργή των κατοίκων - Επεισόδια στο βενζινάδικο όπου έπεσε νεκρός ο Αφροαμερικανός
Νέο κύμα αναταραχών ξέσπασε στο Φέργκιουσον του Μιζούρι από τη στιγμή που ένας ακόμη νεαρός Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στις ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης.



Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε ένα πρατήριο καυσίμων, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε πέσει νεκρός ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο του 2013. Την ώρα που ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν έφτασε, ο αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του, σε έναν έλεγχο ρουτίνας. Η αστυνομία υποστηρίζει πως εκείνη την ώρα ο Αντόνιο Μάρτιν τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τον πυροβολήσει. «Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, ο Μπράιαν Σέλμαν.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο-ντοκουμέντο όπου φαίνεται ο 18χρονος να πέφτει νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού, όπως και τι προηγείται της τραγικής αυτής κατάληξης. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει δοθεί -ακόμη- στη δημοσιότητα, καθώς η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία του Σεντ Λούις.

Δείτε το βίντεο:



Ακολούθησε ολονύχτια διαμαρτυρία από περίπου 300 άτομα, όπως και ταραχές στη γύρω περιοχή, ενώ σύμφωνα με το BBC, οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στο βενζινάδικο δήλωναν απογοητευμένοι που δεν μπορούσαν να δούνε από κοντά τον τόπο του εγκλήματος, ενώ υποστήριζαν πως πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην αστυνομία.



Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές τον 18χρονο και είχε εξαετή εμπειρία στο Σώμα. Ο νεαρός δεν φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει το όπλο του. Οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν το φίλο του θύματος, καθώς ο ίδιος αποτελεί μάρτυρα -κλειδί στην υπόθεση.


Μητέρα 18χρονου: «Ω Θεέ μου, αυτό είναι το παιδί μου!»
Τραγική φιγούρα η μητέρα του 18χρονου που είδε το πτώμα του παιδιού της να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η μητέρα του Μάρτιν, μόλις αντίκρισε το παιδί της αναφώνησε: «Ω Θεέ μου, αυτό είναι το παιδί μου!».

Σύμφωνα με μαρτυρίες σε διεθνή Μέσα καταγγέλλουν ότι η αστυνομία δεν επέτρεψε στη μητέρα του Μάρτιν να πλησιάσει το γιο της, την ώρα που το παιδί ήταν ακόμη ζωντανό.

Η Τόνι Μάρτιν, μητέρα του Αντόνιο, δήλωσε αργότερα πως ο γιος της είχε πάει να δει τη φίλη του, η οποία έμενε κοντά στο βενζινάδικο και έφτασε στο σημείο ακριβώς την ώρα του πυροβολισμού. Πρόσθεσε ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που τη φώναξε στο σημείο μετά το τραγικό περιστατικό.

Η μητέρα του είπε ότι ο γιος της έκλεισε τα 18 τον Σεπτέμβριο, είχε αποβληθεί από το σχολείο, αλλά προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του μαζί, και η ίδια τον ενθάρρυνε για αυτό. Αυτόπτεις μάρτυρες μεταφέρουν πως η Τόνι Μάρτιν έκλαιγε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας υποβασταζόμενη, στα χέρια των διαδηλωτών.

Ο πατέρας του Αντόνιο Μάρτιν, Τζέρομ Γκριν,  επιβεβαίωσε πως ο γιος του είχε πει πως θα πάει να συναντήσει την κοπέλα του, χωρίς να αναφερθεί σε κάποιο άλλο πρόσωπο το οποίο θα ήταν μαζί τους.

«Ήταν υποτίθεται ότι μετά τη συνάντηση με την κοπέλα του θα επέστρεφε στο σπίτι» είπε ο πατέρας του 18χρονου. «Ετοιμαζόμασταν για τις διακοπές των Χριστουγέννων». Ο Αντόνιο Μάρτιν ζούσε με τους γονείς του, τον αδελφό και την αδελφή του.


Αναμένονται οι κάμερες που θα φορούν οι αστυνομικοί

Να σημειωθεί πως το τραγικό περιστατικό συνέβη μόλις τρεις εβδομάδες μετά την έγκριση της πρότασης Ομπάμα, να εξοπλιστούν δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί με κάμερες προκειμένου να καταγράφονται γεγονότα παρόμοια με εκείνο που συνέβη στο Φέργκιουσον με τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν.

Η πρόταση Ομπάμα περιλαμβάνει σε βάθος τριετίας ένα πρόγραμμα 263 εκατ. δολαρίων. Από τα χρήματα αυτά τα 75 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για 50.000 κάμερες με τα μισά χρήματα να προέρχονται από τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι κάμερες θα βοηθήσουν να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην κοινωνία.


Λίγες ώρες μετά το περιστατικό το #AntonioMartin έχει γίνει viral και κατακλύζεται από συγκλονιστικές φωτογραφίες  και βίντεο από την περιοχή.


















ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου