Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού περί αποστολών στα Κατεχόμενα(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
περί αποστολών στα Κατεχόμενα.
 Σχολή Μιτσή, 
Λεμίθου 31/10/14

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Αναζητώντας πρότυπα στην εκπαίδευση"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Αναζητώντας πρότυπα στην εκπαίδευση". 
Αίθουσα Εκδηλώσεων Τράπεζας Κύπρου, 
Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή - 
Στρόβολος, Λευκωσία - Κύπρος. 
Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Στιγμές πριν την έκρηξη του Virgin Galactic (Βίντεο)




Μοχάβε, Καλιφόρνια: Τις τελευταίες στιγμές του διαστημικού σκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic που εξερράγη στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης δείχνει σειρά φωτογραφιών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το SpaceShipTwo εξερράγη εν πτήσει, μετά την πυροδότηση του πυραυλοκινητήρα του. Λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε αποχωριστεί από το αεροσκάφος-φορέα WhiteKnightTwo.

Ο συγκυβερνήτης του σκάφους σκοτώθηκε, ενώ ο κυβερνήτης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα. Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στην έρημο και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

«Ανέβηκε» στο Taxis η... λυπητερή για τα τέλη κυκλοφορίας

Δείτε πόσα θα πληρώσετε - Η «ταρίφα» διαμορφώνεται ανάλογα με τον κυβισμό, αν το αυτοκίνητο έχει κυκλοφορήσει πριν την 1/11/2010, ή με βάση τις εκπομπές αερίων, αν έχει κυκλοφορήσει μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010
Από τις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής άρχισαν να ανεβαίνουν στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.


Μέσα σε δύο ώρες, το σύνολο σχεδόν των τελών κυκλοφορίας ήταν διαθέσιμο για το σύνολο των περισσότερων από 6.000.000 οδηγών όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Θάβουν τὴν Ἀμφίπολιν!!!(Βίντεο)

Από το filonoi.gr

 Ἐν τελῶς καὶ μὲ τὸν (δικό τους) …«νόμο»!!!
Ἔτσι, διότι ΕΝΟΧΛΕΙ ἕνα μνημεῖον, αὐτοῦ τοῦ μεγέθους καὶ αὐτῆς τῆς ἐποχῆς.


Διότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τὴν Μακεδονία Ἑλληνική, μὲ ΡΙΖΕΣ ἑλληνικές, μὲ ΙΣΤΟΡΙΑ ἑλληνική, μὲ ΓΛΩΣΣΑ ἑλληνική, μὲ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ ἑλληνική, μὲ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ἑλληνική!!!

ΛΙΒΥΗ: ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΛΙΒΥΗ: ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟΟι δυτικές παρεμβάσεις δεν έχουν προσφέρει τίποτα άλλο,παρά κολοσσιαίες αποτυχίες στη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία
Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την τριετή επέτειο της στηριζόμενης από τη Δύση δολοφονίας του πρώην προέδρου της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, και την πτώση ενός από τα μεγαλύτερα έθνη της Αφρικής.
Το 1967 ο συνταγματάρχης Καντάφι κληρονόμησε μία από τις φτωχότερες χώρες στην Αφρική. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή που δολοφονήθηκε, ο Gadaffi είχε μετατρέψει τη Λιβύη στο πλουσιότερο έθνος της Αφρικής.Η Λιβύη είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν παραγωγή αγαθών και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην ήπειρο. Λιγότεροι άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ. Η ISIL στήνει μπλόκα και όποιος δεν ξέρει το Κοράνι εκτελείται επί τόπου

Ένα σοκαριστικό βίντεο από τα γνωστά που δημοσιεύει η ISIL ανέβασαν τα Nea Krymmena στο youtube.

Σε επαρχιακό δρόμο της Συρίας οι τζιχαντιστές στήνουν μπλόκο και σταματούν φορτηγά.

Ο ισλαμιστής ρωτά τους οδηγούς αν είναι σιίτες ή σουνίτες. Αυτοί απαντούν σουνίτες από τη Χομς. Ωστόσο δεν πείθεται και τους εξετάζει στα «θρησκευτικά» σχετικά με το πόσες φορές πρέπει να γονατίσει ένας καλός μουσουλμάνος το ξημέρωμα.

Εκεί οι απαντήσεις μπερδεύονται και δεν ικανοποιούν τον ούτως ή άλλως αιμοσταγή εξεταστή.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 300 ΤΖΑΜΙΑ ΕΝΩ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Από το pentapostagma

 Ένα καινούργιο νομοσχέδιο που προωθείται στην αυστριακή βουλή και σύμφωνα με το οποίο η αυστριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο περίπου 300 παράτυπων μουσουλμανικών τζαμιών που λειτουργούν στην αυστριακή επικράτεια, έχει εξοργίσει την Τουρκία η οποία όμως διαπιστώνει ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης αυξάνονται με επικίνδυνο ρυθμό οι αντιδράσεις στην ανεξέλεγκτη προώθηση τα τελευταία χρόνια του Ισλάμ, μια εξέλιξη που έχει ήδη δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafak, το αυστριακό κόμμα «Νέα Αυστρία» προωθεί στην αυστριακή βουλή ένα καινούργιο νομοσχέδιο που θα προβλέπει το κλείσιμο 300 τζαμιών που σήμερα λειτουργούν στην Αυστρία, ενώ θα κόψει κάθε εξωτερική οικονομική επιχορήγηση σε ισλαμικά ιδρύματα.