Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ιδού τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής

Ιδού τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής
Προκαλούν τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία τα προνόμια των υπάλληλων της Βουλής.
Οι εργαζόμενοι στο ελληνικό κοινοβούλιο που απείλησαν να τινάξουν στον αέρα την χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όταν ο Γ. Στουρνάρας τους ανακοίνωσε ότι θα έχουν ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου, απολαμβάνουν δεκάδες προνόμια, την ώρα που χιλιάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν το μισθό τους να συρρικνώνεται δραματικά.
Μπορεί όντως να έχουν δεχτεί και εκείνοι σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους, όμως λόγω της αυτοτέλειας συνεχίζουν να είναι ευνοημένοι μισθολογικά.

Ως ανεξάρτητος θα είμαι σε «γόνιμη» απόσταση απ' όλους, λέει ο Ανδρουλάκης

«Δεν είμαι μέρος της κρίσης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα προαναγγέλλοντας έτσι την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί για να βοηθήσει τον Ευ.Βενιζέλο, τον Φ. Κουβέλη και τον Αλ.Τσίπρα.

Λίγες ώρες μετά την απόφασή του να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποιώντας του την απόφασή του.

Η «εξέγερση» των υπαλλήλων της Βουλής

Να… αλωθεί εκ των ένδον απειλήθηκε χθες η κοινοβουλευτική «Βαστίλη», με πρωτοφανείς σκηνές που διαδραματίστηκαν εντός και εκτός της αίθουσας της Βουλής από μαινόμενους υπαλλήλους που έδωσαν σκληρή μάχη για να υπερασπιστούν μέρος από τα «κεκτημένα» τους.

Αυτό που δεν πέτυχαν οι οξύτατες φραστικές κορώνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι χιλιάδες των διαδηλωτών που είχαν περικυκλώσει το Κοινοβούλιο, απαιτώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για τα επώδυνα μέτρα, το κατάφεραν οι εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου, καταλύοντας, έστω για λίγη ώρα, την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σόιμπλε: Ούτε την άλλη εβδομάδα απόφαση για την Ελλάδα

Πολύ νωρίς να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δημιουργώντας φόβους για περαιτέρω καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης.

«Δεν έχουμε περάσει ακόμα τον κάβο με την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε σε οικονομικό φόρουμ στο Αμβούργο.

«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πως μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση για την Ελλάδα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Θα είναι πολύ νωρίς», συμπλήρωσε.

Πιστοποιήθηκε από τα έγγραφα που διαβίβασε στη Βουλή ο Γ.Πεπόνης Η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννο Παπαντωνίου θα ελέγξει η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή μετά από επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη και την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι στη λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες σε τράπεζες της Ελβετίας. Ο κ. Πεπόνης επισυνάπτει μάλιστα και στοιχεία λογαριασμού. Η ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής έχει ως εξής:

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ

Χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε έξι βουλευτές, από τους 33 που είχε το ΠΑΣΟΚ στην παρούσα Βουλή. Σήμερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζητώντας του να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Περίπου την ίδια ώρα που το protothema.gr αποκάλυπτε την κίνηση του πρώην υπουργού Υγείας, ο Μίμης Ανδρουλάκης στον Bήμα FM ανακοίνωνε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσω twitter, άφηνε αιχμές κατά του Κώστα Σκανδαλίδη: «Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ’ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κι αν βρεθείς!».

Στο 25,4% η ανεργία τον Αύγουστο

Ένας στους τέσσερις Έλληνες εκτός εργασίας τον Αύγουστο, έναν από τους μήνες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ετησίως.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο ξεπέρασε το 25% και ανήλθε στο 25,4%.

Για μια ακόμη φορά, ο μεγάλος αριθμός των ανέργων καταρρίπτει όλες τις προβλέψεις αποτυπώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες.

ΠΑΤΡΑ: Eπεισόδια έξω από την Α' ΔΟΥ - ΜΑΤ εναντίον αντιεξουσιαστών ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΩΡΑ 00.24: Με την ανακοίνωση της υπερψήφισης των μέτρων, οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να πλησιάσουν την ΔΟΥ και απωθήθηκαν. Επικράτησε ένταση. Εγινε ρίψη χημικών και απομακρύνθηκαν. Στη συνέχεια για μία ώρα απέκλεισαν την οδό Κορίνθου έξω απο το παράρτημα του πανεπιστημίου Πατρών.

ΩΡΑ 22.45 Ομάδα εκατό περίπου αντιεξουσιαστών βρίσκεται έξω από την Α' ΔΟΥ της Πάτρας την οποία "πολιορκεί".

Πτωτικά κινείται ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μεγάλες απώλειες καταγράφει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, τερματίζοντας έτσι την ανοδική πορεία που κατέγράφει στις δύο προηγούμενες ημέρες. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:08, υποχωρούσε στις 138,02 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 4,64%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 540.592 ευρώ. Απώλειες σε ποσοστό 4,20% σημειώνει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 52,67 μονάδες.

"Πονοκέφαλος" για το Χ.Α. οι πολιτικές ισορροπίες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Παρά τη χθεσινή υπερψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή, οι εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες εντός και εκτός συνόρων και τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης εντείνουν την ανησυχία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και οδηγούν μετοχές και δείκτες σε πτώση.

Σε ποσοστό έως 3,5% και κάτω από τις 800 μονάδες βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, με τις απώλειες για τραπεζικό δείκτη να κλιμακώνονται έως το 9,05%.

153 NAI στο πολυνομοσχέδιο-Δείτε τι ψήφισαν οι βουλευτές.Ολόκληρη η λίστα-6+1 Διαγραφές

Με 153 ναι  πέρασε το νέο πακέτο των μέτρων. 128 ήταν όχι, 18 δήλωσαν παρών και υπήρχε 1 απουσία.
Δεν προσήλθε ο Κώστας Σκανδαλίδης, οι Μ. Κασσής και Θ. Παραστατίδης έδωσαν αρνητική ψήφο, η Αντζελα Γκερέκου δήλωσε παρούσα και οι Μάρκος Μπόλαρης και Γ. Κουτσούκος παρών. Ο Γ. Κασαπίδης από την ΝΔ ψήφησε παρών. Από την ΔΗΜΑΡ καταψήφισε ο Οδυσσέας Βουδούρης. Με απόφαση του Ευ. Βενιζέλου διαγράφονται 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης με απόφαση του Πρωθυπουργού διαγράφηκε και ο Γ. Κασαπίδης