Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Εκπληκτική ψηφιακή απεικόνιση της Κωνσταντινούπολης στα χρόνια του Βυζαντίου (Βίντεο)

Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας.

Με πληθυσμό 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, η πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή καθώς και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Η στρατηγική ανάπλαση του Άργους

Του Ν. Λυγερού

Η στρατηγική ανάπλαση του Άργους δεν είναι πια ένα όραμα, αλλά μια πραγματικότητα σε εξέλιξη. Και η αλλαγή της εικόνας του κέντρου είναι εμφανής. Με άλλα λόγια, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λόγω της οικονομίας και των περικοπών, η παλαιότερη πόλη της Ευρώπης κι όχι μόνο της Ελλάδας, δείχνει το παράδειγμα, διότι αλλάζει την καρδιά της λόγω του πνεύματός της. Το Άργος έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αφήσει την πεπατημένη και να αναβιώσει μια λειτουργικότητα στο κέντρο του, η οποία ταυτόχρονα ενοποιεί μέσω της πλατείας και της πεζοδρόμησης, χώρους που έχουν ενσωματώσει χρόνο και πολιτισμό.

Η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Του Ν. Λυγερού

Η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι αλλοπρόσαλλη και χωρίς καμιά συνοχή της σκέψης και της στρατηγικής συμπεριφοράς. Έτσι όλοι όσοι μας βομβαρδίζουν συνεχώς με το μάτι της διαχρονικής στρατηγικής του τουρκικού καθεστώτος έχουν υποστεί μια νέα ήττα. Αν υπάρχει ένα σημείο που είναι σταθερό σ’ αυτή τη χώρα, όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο, είναι η βαρβαρότητα. Οι γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων και των Κούρδων είναι μια τρομακτική απόδειξη. Ο κυνισμός που χτυπά και τους Σύριους είναι κι αυτός μια τρομερή και επιπλέον απόδειξη. Η ανάμειξη των τουρκικών αρχών, και μάλιστα σ’ όλα τα επίπεδα για την υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, είναι και αυτή ενδεικτική τόσο στον τομέα της ενέργειας, με το πετρέλαιο και την παράνομη διανομή του, αφού η αγορά γίνεται στη μισή τιμή, όσο στον τομέα τον στρατιωτικό με την πώληση οπλισμού ως αντάλλαγμα.

Δημοψήφισμα για παραμονή σε ΕΕ και ΝΑΤΟ θέλει ο Τσέχος πρόεδρος. Το αποκλείει ο πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, ζήτησε δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας του στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Αν και ο ίδιος θεωρεί πως η χώρα θα έπρεπε να παραμείνει και στους δύο οργανισμούς, επιθυμεί το κοινό να έχει την ευκαιρία να εκφραστεί.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, ο Τσέχος πρόεδρος δήλωσε στο τσεχικό ραδιόφωνο πως διαφωνεί με αυτούς που είναι υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., ωστόσο είπε ότι «θα κάνει τα πάντα για να μπορέσουν να έχουν ένα δημοψήφισμα και να μπορέσουν να εκφραστούν. Το ίδιο ισχύει για μια έξοδο από το ΝΑΤΟ».

Αυστρία: Επανάληψη του β' γύρου των προεδρικών εκλογών διέταξε το Συνταγματικό Δικαστήριο

Θα επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος των αυστριακών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Είχε καταθέσει προσφυγή το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων 
 
Την επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου αποφάσισε σήμερα το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Γερμανός πρώην υπουργός σε φωτορεπόρτερ: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα» - Στο Μέγαρο Μαξίμου

Ρατσιστική επίθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας σε βάρος  Έλληνα φωτορεπόρτερ όταν εκείνος, κατά λάθος, τον άγγιξε
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας Πέτερ Ραμσάουερ έπεσε χθες το απόγευμα φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκου Πρακτορείου Ειδήσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην υπουργός απευθυνόμενος στο φωτορεπόρτερ που τον είχε κατά λάθος ακουμπήσει, είπε : «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα». Το γεγονός καταγγέλει και ταυτόχρονα καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.).

Νέος εκλογικός νόμος: Απλή αναλογική, ψήφος στα 17, κατάργηση του bonus των 50 εδρών - Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το σχέδιο νόμου

Απλή αναλογική με όριο εισόδου στη Βουλή το 3% προτείνει η κυβέρνηση - Διατηρούνται οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες - Διαβάστε τα τέσσερα άρθρα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ
Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα έθεσε η κυβέρνηση το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Σύμφωνα με το κείμενο που ανέβασε στη Διαύγεια το υπουργείο Εσωτερικών οι πολίτες θα αποκτούν δικαίωμα ψήφου από τα 17 και οι έδρες θα μοιράζονται στα κόμματα με βάση την απλή αναλογική. Παραμένει, όμως, το όριο του 3%.