Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Μοναδικές φράσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ. στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.
Ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας και οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του.
Στα παιδικά του χρόνια εκπαιδεύτηκε από τους παιδαγωγούς Λεωνίδα το Μολοσσό και Λυσίμαχο τον Ακαρνάνα. Σε ηλικία 13 ετών μαθήτευσε κοντά στον Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος τον μόρφωσε με τα ελληνικά ιδεώδη και του ενέπνευσε τον θαυμασμό και την αγάπη για το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό. Σε ηλικία 20 ετών έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας, μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 336 π.Χ.

Ανδρέας Μιαούλης 1769 – 1835

Ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821. Ο τόπος της γέννησής του δεν είναι επακριβώς γνωστός. Ορισμένοι βιογράφοι του υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1769 στα Φύλλα της Εύβοιας, απ' όπου η οικογένεια του μετοίκησε στην Ύδρα, ενώ άλλοι στο νησί του Αργοσαρωνικού.
Το πραγματικό του επίθετο ήταν Βώκος ή Μπώκος. Για το παρωνύμιο Μιαούλης υπάρχουν δύο εκδοχές: Η μία ότι του τo κόλλησαν οι ναύτες του, όταν τους έδινε τη διαταγή «Μία ούλοι!» για να κωπηλατούν συγχρόνως. Η δεύτερη, από ένα τουρκικό μπρίκι που αγόρασε, με την ονομασία «Μιαούλ». Ο Μιαούλης ήταν σχεδόν αγράμματος, σύμφωνα με τον ιστορικό Καρλ Μέντελσον -Μπαρτόλντι, εν τούτοις υπερείχε σε ευφυΐα και ναυτική τέχνη. Είχε ανεπτυγμένη την αίσθηση του καθήκοντος μέχρι υπερβολής, που πολλές φορές έφθανε στα όρια της σκληρότητας για τους υφισταμένους του.

Αιγαίο: Νέες τουρκικές υπερπτήσεις - απάντηση σε Παυλόπουλο

Με νέες υπερπτήσεις η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θέλησε να απαντήσει στο πρωινό αυστηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα στις 15.03 το μεσημέρι, ζευγάρι τουρκικών F-16 παραβίασε το FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Στις 15.31 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Λέβιθα σε μεγάλο ύψος, 24.300 ποδών. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από τα αεροσκάφη επιφυλακής της μονάδας ετοιμότητας της Σκύρου. Κατά τη διαδικασία της αναχαίτισης σημειώθηκε και μια εμπλοκή. Εξήλθαν από τον Ελληνικό Ενάεριο Χώρο στις 15.49 χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο ανατολικά της Ρόδου.

Λαγκάρντ: Θα μείνουμε στην Ελλάδα είτε έτσι, είτε αλλιώς -Τελικές αποφάσεις στο Eurogroup - ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εξακολουθήσει να ασχολείται με την Ελλάδα, με κάποιο τρόπο, που πιθανότατα θα γίνει πιο ξεκάθαρος μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Εξετάζουμε όλες τις επιλογές», είπε η επικεφαλής του Ταμείου, έπειτα από τη συνάντησή της με την Ανγκελα Μέρκελ και τους μεγάλους οικονομικούς θεσμούς στο Βερολίνο. Η Λαγκάρντ έκανε λόγο για εμπλοκή με «διάφορους τρόπους και εργαλεία», όταν ρωτήθηκε αν η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα είναι οικονομική, ή σε ρόλο επίβλεψης.

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Ο Ζάεφ διάλεξε το όνομα - Αυτές ήταν οι δύο επιλογές του

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Την Τρίτη (11/06), πιθανότατα, μετά το νέο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει η ανακοίνωση του νέου ονόματος των Σκοπίων, σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά – Τα δύο ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι - «Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα - Συμφωνία με κέρδος και για τις δύο πλευρές και με διάρκεια στο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο Νίκος Κοτζιάς, προαναγγέλλοντας ότι η ανακοίνωση της ονομασίας των Σκοπίων θα γίνει αύριο, μετά το νέο τηλεφώνημα των Ζάεφ και Τσίπρα, αφού χαρακτήρισε το σημερινό ως ένα αποφασιστικό βήμα.