Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Αιγαίο: Νέες τουρκικές υπερπτήσεις - απάντηση σε Παυλόπουλο

Με νέες υπερπτήσεις η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θέλησε να απαντήσει στο πρωινό αυστηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα στις 15.03 το μεσημέρι, ζευγάρι τουρκικών F-16 παραβίασε το FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Στις 15.31 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Λέβιθα σε μεγάλο ύψος, 24.300 ποδών. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από τα αεροσκάφη επιφυλακής της μονάδας ετοιμότητας της Σκύρου. Κατά τη διαδικασία της αναχαίτισης σημειώθηκε και μια εμπλοκή. Εξήλθαν από τον Ελληνικό Ενάεριο Χώρο στις 15.49 χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο ανατολικά της Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιθεώρηση των πλοίων του Στόλου, που για όλη την περασμένη εβδομάδα ήταν εν πλω στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της μεγάλης ασκήσεως «Καταιγίς 2018» του Πολεμικού μας Ναυτικού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:  "Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, όμως, οιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Και έχουμε αποδείξει, ως Λαός και ως Έθνος, ότι αυτό το κάνουμε πράξη κάθε φορά που το Εθνικό μας Χρέος το απαιτεί."

ΠΗΓΗ  onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου