Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Liberation: Οι αγορές «ορίζουν» κυβερνήσεις

Από το prionokordela
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, οι διεθνείς αγορές έχουν περάσει σε ένα… άλλο επίπεδο. Η γαλλική εφημερίδα διερωτάται εάν «βρισκόμαστε πλέον στην εποχή που θα ζήσουμε τη δικτατορία των αγορών», κάνοντας αναφορά μάλιστα στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε Ελλάδα και Ιταλία.

Welt: «Καλύτερο το ευρώ χωρίς την Ελλάδα»…



Από το prionokordela

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt «η θεωρία του μαζί ξεκινήσαμε, μαζί θα καταστραφούμε», δεν μπορεί πλέον να οδηγήσει την Ευρώπη στο μέλλον, καθώς όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να είναι ο συνδετικός κρίκος που θα κρατήσει «την Ευρώπη ενωμένη».
«Η Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτύξει μία νέα σχέση μαζί της», συνεχίζει το δημοσίευμα, ενώ ο αρθρογράφος δεν παραλείπει να μας… πετάξει από το ευρώ με τις «κλωτσιές»: «Η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τρόπος πίεσης για τις αδύναμες χώρες…

Η απειλή του Βερολίνου στην Αθήνα, που κινείται στα όρια του…εκβιασμού



Aπό το newscode

Η προειδοποίηση είναι σαφής, στα όρια της απειλής. Προέρχεται κατευθείαν από το Βερολίνο κι αναφέρει ρητά ότι αν όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν υπογράψουν την επιστολή με την οποία θα δεσμεύονται για τους όρους και τις προυποθέσεις των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, τότε οι επικεφαλείς της τρόικας των ελεγκτών δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Κατά συνέπεια, η έλευση του κ. Τόμσεν και των συν αυτώ, είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, ανεξαρτήτως του τι λέγεται και γράφεται, περί του αντιθέτου, τα τελευταία 24ωρα. Ωστόσο, η απειλή έχει και «ουρά».

Δημόσιο: πρώτος μισθός στα 780 ευρώ – Ολόκληρη η εγκύκλιος



Από το newsit

Στα 780 ευρώ ορίζει τον εισαγωγικό μισθό των υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα του βαθμού ΣΤ της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, που γνωστοποιήθηκε απόψε.

Με βάση το ποσό αυτό οι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων κατηγοριών διαμορφώνονται αφού πολλαπλασιαστούν με επιμέρους συντελεστές, οι οποίοι φτάνουν έως το 1,4 για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια ο μισθός αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό του κάθε υπαλλήλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο οι διατάξεις του νέου μισθολογίου στοχεύουν στην περαιτέρω εκλογίκευση του ισχύοντος σήμερα συστήματος αμοιβών για το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης.

Απολύσεις εν τάχει ελέω Τρόικας


Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ σήμερα Τρίτη, προβλέπει την άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου, δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα η Τρόικα.
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα πρέπει να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού του κάθε φορέα που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.
Το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα συνεχίζει να λαμβάνει για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά το χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Βγαίνει σε νέο φοροσαφάρι η Εφορία!!!

Η κυβερνηση φερνει τα …Χριστουγεννα νωριτερα με νεα «δωρα» προς τους πολιτες αυτης της χωρας.

 Απο το newsbomb

Ο «σάκος» έρχεται από την εφορία και μεταφέρει νέα ραβασάκια έκτακτων εισφορών.
Το υπουργείο Οικονομικών βλέποντας το ταμείο να είναι μονίμως μείον, επαναφέρει στο προσκήνιο ξεχασμένα φοροραχάτσια! Εν αναμονή δηλαδή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2011, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και των …κλασικών τελών κυκλοφορίας.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων αποστέλλει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», τα εξής:
- 1,6 εκατομμύρια εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων με προσδοκώμενα έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ.
- 352.157 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, από τα οποία τα 79.123 είναι χρεωστικά και πρέπει οι φορολογούμενοι να τα καταβάλλουν σε μια δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου.
- 6,7 εκατομμύρια ειδοποιητήρια για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας για το 2012. Η προθεσμία πληρωμής είναι η 31η του Δεκέμβρη, ενώ η μη καταβολή του συνεπάγεται με πρόστιμο ίσο με την αξία του σήματος.

Έως και 60% οι μειώσεις στο Δημόσιο

Σαρωτικες αναμενονται να ειναι οι αλλαγες για τους υπαλληλους στο Δημοσιο, με το  νεο μισθολογιο καθως καταργουνται δεκαδες επιδοματα, μειωνονται εκ νεου οι μισθοι, ενω προβλεπεται και «παγωμα» στον ιδιο βαθμο για τα επομενα δυο ετη.

Από το newsbomb

Συγκεκριμένα, στο νέο μισθολόγιο, θα ενσωματωθεί στο βασικό μισθό ένα ελάχιστο μέρος από τα επιδόματα, που υπήρχαν έως σήμερα και που στην συντριπτική πλειονότητα τους έχουν καταργηθεί.
Το νέο μισθολόγιο συνδέει απόλυτα το βαθμό με το μισθό. Πιο αναλυτικά, σε κάθε βαθμό αντιστοιχεί ένας βασικός μισθός, ενώ προβλέπονται σε κάθε βαθμό και μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία αποδίδουν μια αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μισθό.
Η απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων είναι κάθε δύο χρόνια, εκτός από τα κλιμάκια των βαθμών Α’ και Β’, που είναι κάθε τριετία.
Στον ΣΤ’ βαθμό μπαίνουν όλοι οι πρωτοδιορισμένοι υπάλληλοι κάθε κατηγορίας, ενώ ο μισθός για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης  είναι 780 ευρώ. Για τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο μισθός είναι 858 ευρώ, για τους αποφοίτους των ΤΕΙ, ο μισθός είναι 1.037, ενώ για τους αποφοίτους των ΑΕΙ υπολογίζεται στα 1.092 ευρώ.
Καταργούνται όλα τα επιδόματα εκτός από τα οικογενειακά και τα επιδόματα θέσης. Μάλιστα, καταργείται το επίδομα γάμου και αναγνωρίζεται η οικογενειακή παροχή μόνο στην περίπτωση που ο υπάλληλος έχει παιδιά.

Θέλουν να προλάβουν τις διαρροές



Aπό το zougla.gr 

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα επιτελεία των δύο κομμάτων, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., προκειμένου να προλάβουν τυχόν διαρροές, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για την «έγκριση» της μεταβατικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, τόσο στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο και της Ν.Δ. επικρατεί αναβρασμός, με στελέχη να θέτουν θέμα ηγεσίας στο κόμμα και επαναπροσδιορισμού της πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας του κινήματος. Λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας έριξε ο Αντώνης Σαμαράς, με την εντολή διαγραφής από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, που μίλησε για «ακροδεξιά σταγονίδια που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της Ν.Δ.» και τα οποία αντιδρούν στη συνεργασία. Η προσπάθεια αυτή… να «κλείσει το μάτι» στη λαϊκή δεξιά δεν επέφερε την πλήρη ηρεμία, με τον Αντώνη Σαμαρά να στέλνει μηνύματα, επιχειρώντας να κρατήσει τα συνδικαλιστικά και μεσαία στελέχη στους κόλπους του κόμματος.

Ο «πονοκέφαλος» καλά κρατεί, καθώς ο βουλευτής Πάνος Καμμένος επιμένει στην αρχική του απόφαση, δηλαδή στη μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Τριγμοί στην Ευρωζώνη "Καλπάζουν" τα επιτόκια δανεισμού Γαλλίας και Ισπανίας

Από το protothema

Οι αγορές πιέζουν ασφυκτικά Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες για την δυνατότητα των Ευρωπαίων πολιτικών να τιθασεύσουν την οικονομική κρίση, αλλά και οι αφορμές που προσφέρονται απλόχερα στα κερδοσκοπικά κεφάλαια, δοκιμάζουν τις αντοχές της Ευρωζώνης και καταδεικνύουν πως η μετάσταση της κρίσης χρέους στην καρδιά, στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης, είναι απλώς θέμα χρόνου και … προτεραιοτήτων!

Μαθητής «Σαμουράι» έσπειρε τον τρόμο σε σχολείο!

Από το protothema

Σοκ σε σχολείο του Αμαρουσίου. Μαθητής, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε με σπαθί στη φύλακα και τον υποδιευθυντή του 1ου Λυκείου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο 18χρονος μαθητής από την Πολωνία, συνελήφθη ενώ όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες του άγριου σκηνικού ο νεαρός ήταν σε τέτοιο βαθμό κυριευμένος από αμοκ που είχε χάσει τον έλεγχο και έδειχνε αποφασισμένος να κάνει κακό..
 

Σημαντικές απώλειες σημειώνει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Από το philenews.com

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω των σημαντικών πιέσεων που δέχεται η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να υποχωρεί στις 13:06 στις 305,82 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 2,45%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 107,4 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική πτώση της τάξης του 2,4%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα σε 518.000 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο Δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,47%.

Σε ευρωπαϊκό "κλοιό" πιέσεων το Χ.Α. - "Βουτιά" 8% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με απώλειες λεως 4% για τον Γενικό Δείκτη και έως 8% για τις τράπεζες αντιδρά το Χρηματιστήριο της Αθήνας στην κλιμάκωση της ανησυχίας για τη συνεχιζόμενη διεύρυνση των spreads σε Ιταλία και Ισπανία.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο των τίτλων του FTSE20 (πλην της Μarfin Popular Bank), ενώ στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη θετικό πρόσημο διατηρούν μόνο οι μετοχές των ΥΓΕΙΑ (+3,45%), Eurobank Properties (+0,99%), J&P Άβαξ (+0,58%) και Intralot (+0,11%).

Στον τραπεζικό δείκτη, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος του Τ.Τ. με απώλειες 11,01% στα 0,574 ευρώ, ενώ πάνω από 7% υποχωρούν οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ.

Διορθωτικές τάσεις αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities, όπως σχολιάζει στο πρωινό της report, «ως αποτέλεσμα των αδύναμων συναλλακτικών όγκων και της στάσης αναμονής που τηρεί η αγορά ενόψει του PSI, αλλά και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη αναφορικά με την διαχείριση του κόστους δανεισμού”.