Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Προς τη θάλασσα

Του Ν.Λυγερού

Ενώ όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική ήταν διαχρονικά η θάλασσα για τον Ελληνισμό, σπάνια συνδυάζουμε την ύπαρξή της με την ύπαρξή μας. Ακόμη και στον Μαραθώνα η θάλασσα έπαιξε σπουδαίο ρόλο, πιο σπουδαίο ακόμα στις Θερμοπύλες και βέβαια στη Σαλαμίνα. Γιατί η θάλασσα είναι η ασπίδα μας, η προστασία μας. Και δίχως αυτήν δεν θα ήμασταν εδώ. Γιατί η Ελλάδα είναι κομμάτι θάλασσας, είναι μια γη της θάλασσας. Αυτό το νοητικό σχήμα πρέπει να το έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας, για να επινοήσουμε υψηλή στρατηγική για την πατρίδα μας. Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν ότι όλη η Ευρώπη είναι μια γωνιά κι η Ελλάδα ένα λιμάνι σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι σε μια μάχη δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο το κέντρο και το εσωτερικό, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Αλλιώς τα στρατηγήματα δεν θα είχαν καμία εφαρμογή, ενώ ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Η δυναμική της θάλασσας σε σχέση με το στατικό της γης μας αναγκάζει στη στρατηγική και στην έρευνα σε βάθος χρόνου. Συχνά όταν κράτη έχουν προβλήματα συρρικνώνονται προς το εσωτερικό.

Οι ΗΠΑ μπαίνουν στο παιχνίδι

Νέος δρόμος φαίνεται να διανοίγεται στους σχεδιασμούς για επίλυση του κυπριακού, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα από τον διεθνή παράγοντα με πρωτοστάτη τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην όλη διαδικασία κυρίαρχο θέμα που θα απασχολήσει τις όλες διαβουλεύσεις των εμπλεκομένων μερών είναι το οικονομικό με προέκταση εφαρμογής σχεδίου εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ. Οι εξελίξεις φαίνεται να σημειώνονται από μέρους της Άγκυρας η οποία επιχειρεί με προτροπές προφανώς των Ηνωμένων Πολιτειών να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα, για οικονομική συνεργασία στο φυσικό αέριο, Τουρκίας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και Λιβάνου, η οποία να προεκτείνεται και σε πολιτική συνεργασία επίλυσης των διαφορών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δημοκρατικός Συναγερμός:«Θα είμαστε αντίπαλοι του λαϊκισμού»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αδιαπραγμάτευτος αντίπαλος του λαϊκισμού, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Αβέρωφ Νεοφύτου, στο εκλογικό συνέδριο της παράταξης.
Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει με τις επώδυνες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να δώσει προοπτική και όραμα.
Χαρακτήρισε «έγκλημα που συνεχίζεται το λαϊκισμό» και είπε πως είναι η λάθος συνταγή.
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι αδιαπραγμάτευτος αντίπαλος του λαϊκισμού», ανέφερε.
«Στη δική μας παράταξη δεν χωρεί ο λαϊκισμός. Εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί», είπε.
Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στους λόγους που έφεραν μια ημικατεχόμενη πατρίδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Έκθεση-κόλαφος Nomura - Τώρα "βλέπουν" όλοι τις ύποπτες σκοπιμότητες της Γερμανίας....

Για εμφανή ενίσχυση των δυνάμεων που τάσσονται εναντίον των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη κάνει λόγο σε έκθεσή του ο επικεφαλής οικονομολόγος του Nomura Research Institute, Richard Koo.
Η ενισχυόμενη όμως αντίθεση στη λιτότητα δεν φαίνεται να βρίσκει ισχυρό θεωρητικό έρεισμα, αντ’ αυτού παρατηρείται μία αγανάκτηση για το γεγονός ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί όσο έχει επιδεινωθεί, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές υποσχέσεις των υπέρμαχων της λιτότητας.
Σύμφωνα με το capital.gr, πολιτικοί και οικονομολόγοι που βρέθηκαν στο «τιμόνι» των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής επέμεναν ότι, αν οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονταν για καιρό, θα οδηγούσαν τελικά τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα έδιναν ώθηση στις προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ! "Έρχονται νέες περικοπές συντάξεων - Μεγαλύτερη ύφεση"

Για κίνδυνο νέων μειώσεων στις συντάξεις τους προσεχείς μήνες προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
Η επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε για να παρακολουθεί τον προϋπολογισμό στην έκθεσή του για την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος 2013 σημειώνει πως παρά τα θετικά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τόσο σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί όσο και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 οι πιέσεις και οι προκλήσεις τους επόμενους μήνες θα είναι έντονες και ενδεχομένως να επηρεάσουν τις συντάξεις.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ύφεση και η ανεργία, σε συνδυασμό με την ανασφάλιστη εργασία και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία αυξάνουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νέες περικοπές συντάξεων και ανατροφοδότηση της ύφεσης.

Ανακοινώθηκε επίσημα η μεταβίβαση της FBB στην Εθνική

Το «υγιές» κομμάτι της First Business Bank αποκτά η Εθνική Τράπεζα καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει πως «αποφάσισε τη μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της FBB στην Εθνική Τράπεζα, μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Οπως εξηγεί η ΤτΕ «Η First Business Bank (FBB) ενημέρωσε ότι δεν κατέστη δυνατό να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της. Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 3601/2007, το ενδιαφέρον πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της FBB».

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προς Ομπάμα: Προστατέψτε τον Βαρθολομαίο

Επιστολή στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, καλώντας τον να ασκήσει την επιρροή του για να διασφαλιστεί η προστασία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής «μόλις έγιναν γνωστά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που αφορούν σχέδιο δολοφονίας του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απηύθυνε επιστολή στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, προτρέποντάς τον να ασκήσει τις καλές υπηρεσίες της θέσεώς του για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Παναγιωτάτου».

Κίνδυνος δήμευσης για 130.000 ακίνητα...Είναι αγνώστου ιδιοκτήτη...

Σε περισσότερα από 130.000 υπολογίζονται τα ακίνητα όλων των κατηγοριών, αδόμητες εκτάσεις, ειδικά κτίρια, καταστήματα, ακόμη και διαμερίσματα, τα οποία επειδή δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο Κτηματολόγιο ή ακόμη και λόγω σφάλματος κατά την κτηματογράφηση, έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και σύμφωνα με το νόμο, μετά την παρέλευση δεκαετίας για τους κατοίκους εξωτερικού, περιέρχονται οριστικά στο ελληνικό Δημόσιο.

Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην Εφορία

Την τελευταία ευκαιρία θα έχουν οι φορολογούμενοι για να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους προς την Εφορία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως  31/12/2012. 

Η νέα ρύθμιση μπαίνει σε εφαρμογή και πέρα από τον γενικό κανόνα των 48 μηνιαίων δόσεων , ο αριθμός τους μπορεί να γίνει απεριόριστος  για φυσικά πρόσωπα που δεν  είναι επιτηδευματίες και μπορούν να  τεκμηριώσουν την  οικονομική τους αδυναμία να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Νέος εκβιασμός Ευρώπης και Τουρκίας στην Κύπρο προ των πυλών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Έρχεται «λύση – τερατούργημα» για το Κυπριακό με δεδομένη την «καλή θέληση» του κ. Ν. Αναστασιάδη, που οδηγεί σε υποχωρητικότητα
Ήδη από τον Φεβρουάριο, λίγα 24ωρα μετά την εκλογή Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πριν ακόμα υποστεί η Κύπρος την εφιαλτική λύση-σοκ του κουρέματος των καταθέσεων, το NEWSBOMB με αναλυτικό ρεπορτάζ του είχε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ότι: "ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΛΥΣΗ- ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ".
Τρεις μήνες σχέδον μετά και αφότου το Μνημόνιο επιβλήθηκε στην Κύπρο, αρχίζει να διαφαίνεται και η συνέχεια.... η οποία δεν είναι άλλη από την επιβολή άλλης μίας "εκβιαστικής" λύσης για το Κυπριακό.

10 Μαΐου 1956: Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου!

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ
Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους Άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα,...

ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Τα φοβερά μυστικά που είπαν οι Αιγύπτιοι ιερείς στον Σόλωνα για την Ελλάδα και την Ατλαντίδα!


“...Εκεί λοιπόν (στην Αίγυπτο) όταν επήγαν ο Σόλων, καθώς είπεν ετιμήθη με εξαιρετικάς τιμάς από τους κατοίκους και ζητών πληροφορίας διά την παλαιάν ιστορίαν της χώρας από τους ιερείς εκείνους που την εγνώριζον πολύ καλά, ανεκάλυψεν ότι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε άλλος κανείς Έλλην εγνώριζε τίποτε σχεδόν διά τα παλαιά.

Και όταν κάποτε ηθέλησε να τους παρασύρη εις συζήτησιν διά τα παλαιά ήρχισε να τους λέγη διά τα αρχαιοτάτας παραδόσεις των Αθηνών, διά τον Φορωνέα, ο οποίος εθεωρήθη ως ο πρώτος άνθρωπος, και διά την Νιόβην, διηγήθη επίσης διά τον Δευκαλίωνα και την Πύρραν πως διεβίωσαν μετά τον κατακλυσμόν και διά τους απογόνους των και προσεπάθησε να καθορίση πόσα έτη παρήλθον από όσα έλεγε και να χρονολογήσει.

Τα σκοτεινά μυστικά των παγκόσμιων κολοσσών (Πορνεία–Χρήμα-Διαφθορά)


Goldman Sachs , Victoria’s Secret, Apple: iPhones, Google, IBM, Backpage: Ναι αυτοί κυβερνούν τον πλανήτη. Αυτοί και όχι μόνο αυτοί- αποφασίζουν για την ζωή σου, την επιβίωση, εσένα και των παιδιών σου. Η Γερμανική ABWHΕR, οι Ναΐτες, οι Βαυαροί Βασιλείς, ο Φον Κανάρης, η Νέα Τάξη, οι Ρότσιλντ, το Federal Reserve Banking System, οι 300 οικογένειες! Μήπως είμαστε τα πιόνια σε μια παγκόσμια σκακιέρα, στα χέρια άψυχων όντων και μυστικών εταιριών;
Διάβασε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των δυο βασικών φατριών, οι οποίες μάχονται για την κυριαρχία στον πλανήτη. Φυσικά η κατάσταση είναι σημαντικά πιο περίπλοκη. Εμπλέκονται όντα μη ανθρώπινου DNA, πολλών φυλών, πολυδιαστατικά και υβριδικά ανθρώπινα όντα χωρίς ψυχή. Επίσης εμπλέκεται κάθε είδος, σοβαρής και μη, μυστικής εταιρίας. Μην ξεχνάμε και τις μυστικές υπηρεσίες κάθε είδους, εξωτικές τεχνολογίες, υπόγειες βάσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για μια συνωμοσιολογική σούπα γκουρμέ…

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ Ο ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ (SKYFALL) :Η ταινία ξεκινάει από την Κωνσταντινούπολη, τυχαία; Ο καλός Τζέημς κυνηγάει έναν κακό που έχει ελληνικό όνομα. Ονομάζεται: Πατρίς. Δηλαδή Πατρίδα...


Όπως όλες οι τελευταίες ταινίες του Τζέιμς Μποντ χρησιμοποιήθηκαν για
την διεθνή προπαγάνδα, έτσι και η τελευταία του ταινία με τίτλο SKYFALL είναι
άκρως προπαγανδιστική και ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα. Οι Άγγλοι έκαναν
την
ταινία αυτή βασιζόμενοι στην ίδια λογική, όπως αυτή της τελετής έναρξης των
ολυμπιακών αγώνων τους. Παρουσιάζουν τα γεγονότα σαν παρελθοντικές
καταστάσεις ενώ στην ουσία μας δείχνουν μελλοντικές. Π. χ. στην τελετή έναρξη μας έδειξαν πως το σύστημα υγείας τους βοήθησε τα παιδιά.

Το μυστήριο των κρυστάλλινων κρανίων


Σύμφωνα λοιπόν με κάποιους θρύλους των ιθαγενών της Αμερικανικής ηπείρου υπάρχουν 13 κρυστάλλινα κρανία φτιαγμένα από ατόφιο ορυκτό κρύσταλο (χαλαζία) και τα οποία είναι σε φυσιολογικό μέγεθος και λέγεται ότι μιλούν και μεταδίδουν πληροφορίες.
Το 1970, το κρανίο της εικόνας είχε εξεταστεί σε ειδικά εργαστήρια της Καλιφόρνιας
. Ο μελετητής του κρανίου Frank Dorland, ανακάλυψε πως το κρανίο ολόκληρο κατασκευάστηκε από το ίδιο κομμάτι πέτρας χαλαζία. Έχει χαραχτεί στο φυσικό άξονα του κρυστάλλου, κάτι που είναι στη σύγχρονη εποχή, η πρώτη διαδικασία, για να αποφύγει ο κατασκευαστής το σπάσιμο, ενώ διαμορφώνει το γλυπτό του. Ο άγνωστος καλλιτέχνης δεν φαίνεται να χρησιμοποίησε κανένα εργαλείο μεταλλικό, παρά την μεγάλη μικροσκοπική ανάλυση. Δεν υπάρχει σημάδι γρατζουνιάς στο κρύσταλλο. Αλλά και η πυκνότητα του κρυστάλλου είναι τόσο μεγάλη, που κι ένα σύγχρονο μεταλλικό εργαλείο, δεν θα μπορούσε να το σημαδέψει.

Η EasyJet θα ψεκάσει την ατμόσφαιρα με ηφαιστειακή στάχτη δήθεν για τεστ ασφάλειας!

ΑΠΟ ΤΟ aneksigita-fainomena
 
Έναν ολόκληρο τόνο ηφαιστειακής στάχτης ετοιμάζεται να ξαμολύσει στον αέρα η αεροπορική εταιρεία Easy Jet!

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet σχεδιάζει να περάσει τα νέα αεροσκάφη της από έλεγχο του συστήματος AVOID (Airborne Volcanic Object Imaging Detector) για να τεστάρει την ικανότητά τους να ανιχνεύουν και να αποφεύγουν τη στάχτη από τυχόν εκρήξεις ηφαιστείων - έτσι λένε, δηλαδή.

Έκαναν διάσκεψη στο ευρωκοινοβούλιο για τα chemtrails..τελικά μας ψεκάζουν

Τελικά όπως φαίνεται οι συνωμοσιολόγοι και οι ευκολόπιστοι είχαν δίκαιο όταν έλεγαν ότι μας ψεκάζουν, ότι γίνονται πειράματα γεωμηχανικής, ότι έχει αυξηθεί η συγκέντρωση αλουμινίου και βαρίου στους ιστούς των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών.

Η διάσκεψη έγινε 8 και 9 Απριλίου υπο την αιγίδα των κοινοβουλευτικών ομάδων Πράσινοι και Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.

Στην αρχή προβλήθηκε ένα ντοκυμαντέρ του Μάϊκλ Μέρφυ και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση και συνέντευξη τύπου στα διεθνή ΜΜΕ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Μιλούν για τροποποίηση του καιρού απο το 1966! Τα πειράματα ξεκίνησαν από το 1946 πριν 67 χρόνια!!!

Δείτε και ΕΔΩ

Το έγγραφο ντοκουμέντο έχει ημερομηνία Νοέμβριο του 1966. -- Αναφέρει ότι τα πειράματα τροποποίησης καιρού έχουν ξεκινήσει 20 πριν δηλαδή το 1946!

Είναι ένα προτεινόμενο εθνικό πρόγραμμα για την τροποποίηση του καιρού. Αναφέρει εκτενώς τα δυνητικά οφέλη της εφαρμογής αυτών των πειραμάτων σε τομείς όπως η γεωργία, ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων κ.α.
Προτείνει...υποεπιτροπές οι οποιες θα μελετήσουν τις επιμέρους πτυχές του "προγράμματος" όπως βιολογικές, σωματικές, οικολογικές, κοινωνικοοικονομικές, νομικές και νομοθετικές, διοικητικές αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος.