Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Δημοκρατικός Συναγερμός:«Θα είμαστε αντίπαλοι του λαϊκισμού»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αδιαπραγμάτευτος αντίπαλος του λαϊκισμού, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Αβέρωφ Νεοφύτου, στο εκλογικό συνέδριο της παράταξης.
Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει με τις επώδυνες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να δώσει προοπτική και όραμα.
Χαρακτήρισε «έγκλημα που συνεχίζεται το λαϊκισμό» και είπε πως είναι η λάθος συνταγή.
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι αδιαπραγμάτευτος αντίπαλος του λαϊκισμού», ανέφερε.
«Στη δική μας παράταξη δεν χωρεί ο λαϊκισμός. Εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί», είπε.
Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στους λόγους που έφεραν μια ημικατεχόμενη πατρίδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

«Εδώ και δεκαετίες, ο κομματικός, ο εργοδοτικός, ο εργασιακός συνδικαλισμός, αλλά και τα εγκληματικά λάθη συγκεκριμένων τραπεζιτών και Διοικήσεων και εποπτικών αρχών, έφεραν τη χώρα μας στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας», είπε.
«Για δεκαετίες οι συμβιβασμοί, και τα εύηχα συνθήματα, δημιούργησαν αγκυλώσεις και πολλαπλασίασαν τα προβλήματα, τα οποία φορτώθηκαν στα παιδιά μας, οδηγώντας τη χώρα πριν από την οικονομική χρεοκοπία, στη χρεοκοπία αρχών και αξιών», ανέφερε.
«Για το σκοπό αυτό επιβάλλεται να συνεχίσουμε με συνέπεια την πολιτική της εξυγίανσης και μεταρρύθμισης, τόσο του χρηματοπιστωτικού μας τομέα, όσο και της οικονομίας του τόπου ευρύτερα», είπε.
«Έτσι θα περάσουμε από τη βαθιά ύφεση στη μεσοπρόθεσμη σταθεροποίηση και στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, κατοχυρώνοντας το μέλλον των επόμενων γενεών και τη θέση της χώρας μας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ευρώ».
Αν και το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας αναλώθηκε στα λάθη και παραλείψεις δεκαετιών, ο κ. Νεοφύτου άσκησε κριτική και στους ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου.
«Οι εταίροι μας θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά εάν τα αποτελέσματα του προγράμματος διάσωσης της κυπριακής οικονομίας προκαλέσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο δίλημμα στην Κύπρο», είπε.
«Τότε η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, οι οποίοι επέλεξαν επικίνδυνα ακραίες και σκληρές προσεγγίσεις σε οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν και από δικές τους λανθασμένες αποφάσεις».
Σε ότι αφορά την πολιτική είπε πως «σε αυτές τις ώρες των μεγάλων κρίσεων ο χώρος της πολιτικής θα δοκιμαστεί πιο σκληρά παρά ποτέ».
«Στόχος μας είναι η κοινωνικοποίηση των κομμάτων και όχι η κομματικοποίηση της κοινωνίας», ανέφερε.
«Αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα, τότε θα δυναμώνουν οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις της μορφής «όλοι ίδιοι είναι». Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι», ανέφερε.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη του είπε ότι «θα είμαστε δίπλα σου όταν παραμερίζεις και προσπερνάς τα κομματικά συμφέροντα και στέκεσαι με πολιτική παρρησία υπηρετώντας το εθνικό καλό».
Ο κ. Νεοφύτου έστειλε επίσης μήνυμα οργανωτικών αλλαγών εντός του κόμματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις δομές και τη λειτουργία του και να ανοίξει ακόμα περισσότερο τις πόρτες της παράταξης.
«Η Κύπρος θα σταθεί και πάλι όρθια», κατέληξε.

ΠΗΓΗ alithia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου