Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Σένα Γκάλικα: Οι Βυζαντινοί αφανίζουν τους Γερμανούς

Το 550 μ.Χ. ο πόλεμος Βυζαντίου – Οστρογότθων συνεχίζονταν αιματηρότατος στην Ιταλία. Μετά τις πρώτες επιτυχίες οι Γερμανοί ανέκτησαν έδαφος υπό την ηγεσία του άξιου βασιλιά τους Τοτίλα ο οποίος περιόρισε τους Βυζαντινούς σε ορισμένες παράκτιες θέσεις, εισβάλλοντας μέχρι και στην Σικελία.
Ο Γερμανός βασιλιάς προχώρησε ακόμα και στην συγκρότηση στόλου 400 πλοίων με σκοπό να αμφισβητήσει την κατά θάλασσα βυζαντινή κυριαρχία και να απαγορεύσει την διά θαλάσσης αποστολή βυζαντινών στρατευμάτων στην Ιταλία.

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Eκτακτη συνέντευξη τύπου για Τουρκία και S-400 - Γερουσιαστές: «Τέλος τα F-35»

Ανανέωση 18.35) Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου και ασκών χρέη υπουργού Άμυνας, Μαρκ Έσπερ με αφορμή την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία.

Ο Έσπερ δήλωσε τα εξής:
«Είμαστε ενήμεροι ότι η Τουρκία άρχισε την παραλαβή των S-400. 

Η θέση μας για τα F-35 δεν έχει αλλάξει και θα μιλήσω με τον τούρκο ομόλογό μου, Χουλουσί Ακάρ αργότερα.

Στίβος: Στην κορυφή των Νέων ο Τεντόγλου(Βίντεο)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και φρόντισε να το επιβεβαιώσει στον τελικό του αγωνίσματος κατά την 2η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου Νέων (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας, με καλύτερo άλμα στα 8.32μ.
Με αυτό σημείωσε την 4η κορυφαία επίδοση εφέτος στον κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη σε επίπεδο ανδρών. Επίσης βελτίωσε και την δική του καλύτερη επίδοση στην κατηγορία Κ23 που ήταν 8.19μ από τις 5 Ιουλίου στη Λοζάνη.

Ενώπιον των ΥΠΕΞ της ΕΕ τη Δευτέρα το κείμενο μέτρων κατά της Τουρκίας

Έληξε χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από οποιοδήποτε κράτος μέλος, το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής του προσχεδίου των συμπερασμάτων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες παράνομες ενέργειες της εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές, εφόσον η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής έληξε χωρίς να εκφραστoύν αντιρρήσεις από οποιοδήποτε κράτος μέλος, πλέον το κείμενο το οποίο επεξεργάστηκαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 28 Κρατών Μελών της ΕΕ (COREPER) οδηγείται ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών (FAC), τη Δευτέρα για υιοθέτηση.

ΗΠΑ για Τουρκία και S-400: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας - Συνάντηση θα έχει ο Μαρκ Έσπερ με τον Χουλουσί Ακάρ

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35, εφόσον η Άγκυρα παραλάβει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Ο Έσπερ πρόσθεσε ότι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του για το θέμα αυτό.
Στις 26 Ιουνίου ο Έσπερ είχε δηλώσει στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όταν συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και τους S-400 και τα προηγμένα μαχητικά F-35.