Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

103 χρόνια από έναν μεγάλο αγώνα και από ένα Πρωτόκολλο

Πέρασαν 103 χρόνια από τον τιτάνιο αυτονομιακό αγώνα των Βορειοηπειρωτών που έφερε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στις 17η Μαΐου 1914.
Εδώ και 103 χρόνια το ζήτημα της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου ήταν και είναι ένας ανυπέρβλητος κόμπος στο λαρύγγι της εκάστοτε αλβανικής κυβέρνησης και τόσα χρόνια η «βιομηχανία» για την αμαύρωση του προβλήματος ώστε να εξευτελιστεί και για να ξεχαστεί, λειτούργησε άψογα και οι βίαιες πράξεις για τον εκφοβισμό κάθε υγιέστατου παράγοντα που πρόβαλλε το θέμα, ήταν ορατές και συχνές.

Θωρηκτό Αβέρωφ: Κι όμως αγοράστηκε... χωρίς καμία μίζα(Βίντεο)

Ακόμη και σήμερα δεμένος στο Τροκαντερό ο ΑΒΕΡΩΦ, είναι επιβλητικός.
Το Θωρηκτό που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ελλάδας έχει τη δική του πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Στο Onalert θα διαβάσετε και θα δείτε τα κατορθώματα του έναντι των Τούρκων.
Όμως έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πως αγοράστηκε το Θωρηκτό και κυρίως ότι η αγορά έγινε…χωρίς μίζα!Κι όταν κάποιοι πλησίασαν τον επικεφαλής αξιωματικό του ΠΝ της διαπραγματευτικής ομάδας για να του δώσουν την νόμιμη προμήθειά του,εκείνος ζήτησε και επέβαλε το ποσό να αφαιρεθεί από το κόστος πληρωμής του πλοίου! Η αγορά του ΑΒΕΡΩΦ "έκλεισε" σαν σήμερα 1909.

Κοσμικά σωματίδια «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά δωμάτια των Πυραμίδων(Βίντεο)

Οι επιστήμονες προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των πυραμίδων εδώ και χιλιάδες χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ωστόσο, πλέον μια νέα μέθοδος υπόσχεται να ρίξει φως στις δομές και τα κρυφά δωμάτια που πολλοί εκτιμούν ότι κρύβονται πίσω από τα τοιχώματα.
Ήδη μια ομάδα επιστημόνων έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί κοσμικά σωματίδια για να δημιουργήσει χάρτες που να δείχνουν την εσωτερική δομή της πυραμίδας Bent, έξω από το Κάιρο.
Σύμφωνα με την Daily Mail οι τρισδιάστατες εικόνες που συνέλεξε η ομάδα αποκαλύπτουν τα εσωτερικά δωμάτια αλλά και ένα δεύτερο κρυφό δωμάτιο.

Δραματικές εξελίξεις στο Αιγαίο: Τουρκικές πυραυλάκατοι στο Αγαθονήσι (Βίντεο)

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία – Σαρώνει το Αιγαίο ο τουρκικός στόλος την ώρα που αεροπλάνα και ελικόπτερα παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο – Σε συναγερμό Ναυτικό και Αεροπορία
Η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Αιγαίο προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό με τις κινήσεις της.
Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Ερντογάν είναι οφθαλμοφανές. Αμφισβήτηση συνολικά του Αιγαίου, ως ελληνικού εθνικού χώρου, προβάλλοντας σε αυτό ως παράκτια χώρα, με μεγάλο μήκος ακτών, «δικαιώματα» και «διαγράφοντας» τα ελληνικά νησιά από το χάρτη.

Νέο Μνημόνιο: Ποιοι θα «πληρώσουν» 5 δισ. σε πέντε χρόνια - Η «ακτινογραφία» του πολυνομοσχεδίου των 941 σελίδων

Τα «ψιλά γράμματα» και οι αριθμοί που μαρτυρούν τα προεκλογικά (και μετεκλογικά) σχέδια της κυβέρνησης - Απανωτά κτυπήματα για μισθωτούς, συνταξιούχους, δικαστικούς - Από τώρα τα μέτρα, μετά το χρέος - Σήμερα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή
Ακριβώς ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της 1ης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου, ξεκινά σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να κλείσει και η 2η αξιολόγηση. Με την ψήφισή του την Πέμπτη, το Eurogroup της 22ας Μαΐου αναμένεται ότι θα δώσει την έγκριση για την δόση των περίπου 7 δισ. προς τη χώρα μας για να πληρώσει την ΕΚΤ και άλλα δάνεια ως τον Ιούλιο.