Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Βρέθηκε η Ατλαντίδα; Γιγαντιαίες Σφίγγες και Πυραμίδες στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Σχόλιο από ΑLEXANDER

Επειδή πολλά λέγονται , απο τον Πλάτωνα ξέρουμε οτι πέραν των Ηράκλειων Στυλών και από σύχρονες ανακαλυψεις υποθαλλάσιων ερειπίων κοντα των ακτογραμμών των Κανάριων νήσων και πιο πανω , ομοιάζοντας με τις αναφορές στον Τίμαιο......θεωρούμε οτι αυτό που ισως βρήκανε εκεί έχει σχέση με την" Μυθική" Λεμουρία.....τα συμπεράσματα δικά σας...

Από το logiosermis

Ίσως και να επισκιάζει την ανακάλυψη της Τροίας η ανακάλυψη της Ατλαντίδος. Δύο τολμηροί επιστήμονες ο Paul Weinzweig και η Pauline Zalitzki, ισχυρίζονται ότι την βρήκαν. Ανακάλυψαν τα βυθισμένα ερείπια μιας αρχαίας πόλεως στις ακτές της Κούβας.

ΕΓΚΥΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ενας Ροδίτης διεκδικεί 1.384.833.349.455,66 € άπο την εθνική τράπεζα! 

ΜΕΤΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ!!!
 
 

Αναγνωρίζεται ότι έχουν αξία οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»
 

Μια νέα κατάσταση πραγμάτων, στην ένδικη διαφορά ενός κατοίκου της Ρόδου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από την οποία διεκδικεί με αγωγή του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αποζημίωση ύψους 1.384.833.349.455,66 €, ως τίμημα εξαγοράς του παθητικού μετοχών της "Τράπεζας της Ανατολής", δημιούργησε απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για ανάλογη απαίτηση εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα.

«Ανοιχτά σαν πόρτα αχυρώνα τα ελληνοτουρκικά σύνορα»

«Ανοιχτά σαν πόρτα αχυρώνα τα ελληνοτουρκικά σύνορα»

«Ειδική προβληματική ζώνη», χαρακτήρισε τα ελληνοτουρκικά σύνορα η Αυστριακή Υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, τονίζοντας πως εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
«Τα συγκεκριμένα μέτρα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μόνον μεσοπρόθεσμα και για την αντιμετώπιση του προβλήματος φέρουν επίσης ευθύνη και όλες οι άλλες χώρες», πρόσθεσε η Αυστριακή υπουργός.
Σε προηγούμενες δηλώσεις της η κ. Μικλ-Λάιτνερ, είχε αναφερθεί και πάλι στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, λέγοντας ότι «είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα».

Επιστολή Καθηγήτριας στο Harvard: Απολύστε τον Παπανδρέου! «Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!»

Επιστολή Καθηγήτριας στο Harvard: Απολύστε τον Παπανδρέου!
Σαν ταύρος εν υαλοπωλείο «κατακεραύνωσε» τον αγαπημένο μας Γιωργάκη...
Έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο.
Διαβάστε την επιστολή της οργισμένης καθηγήτριας:
"Αγαπητέ κ. Trey Grayson,
διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,
Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχει οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», όπου θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου

Στρατηγικό υπόβαθρο Βαλκανικών Αγώνων και Ελληνισμός


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Το στρατηγικό υπόβαθρο των Βαλκανικών Αγώνων και ο Ελληνισμός".
"Οι Φίλοι του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα".
Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 11/10/2012.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

                                                      Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                            στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου
                                              "Άκου, Ρώτα, Μάθε". ΕΡΤ-3 102FM,
                                                                       11/10/2012.

Ἀφαίρεση καὶ διαίρεση τοῦ Ἑλληνισμού.

Του Σαράντου Καργάκου από το filonoi.gr


Θαρρώ ότι ο Έλληνας (όχι Έλλην) του παρόντος κακού, ψυχρού κι ανάποδου καιρού μας από τις τέσσερεις κλασσικές πράξεις της αριθμητικής έχει ιδιαίτερη επίδοση μόνον σε δυο: Την αφαίρεση και τη διαίρεση.
Στη διαίρεση βέβαια αρχαιόθεν είχε επίδοση. Γι’ αυτό η ελληνική ιστορία, καλώς εξεταζομένη, είναι κατά κύριο λόγο πόλεμοι Ελλήνων εναντίον άλλων Ελλήνων. Η διαίρεση κατά πόλεις, κατά φυλές, κατά τόπους, κατά τάξεις, κατά αιρέσεις, κατά αθλητικές προτιμήσεις (προχείρως θυμίζω τη Στάση του Νίκα), κατά δόγματα και κόμματα είναι ιστορικό πεπρωμένο μας.

Τον Ελληνισμό της Μεγάλης Ελλάδος (που ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της μητροπολιτικής) χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο οι Ρωμαίοι για να εφαρμόσουν την πολιτική του divide et regna. Κι αφού πέτυχαν στο πρώτο πείραμα, το επεξέτειναν και στον υπόλοιπο Ελληνισμό.

Τί λέει ἡ καρδιά μας 90 χρόνια μετά;

Από το filonoi.gr
 
Ἐγὼ οὔτε βίωσα, οὔτε γεύθηκα, οὔτε πόνεσα μὲ ὅσα συνέβησαν πρὸ 90 ἐτῶν στὴν ἀπέναντι ἀκτή. 
Οὔτε εἶχα παπποῦδες μέσα στὸ σπίτι γιὰ νὰ μοῦ μεταβιβάσουν τὶς μνῆμες τους καὶ τὰ βιώματά τους.
Μία θεία τοῦ πατέρα μου εἴχαμε, κι αὐτὴν ἐλάχιστα χρόνια πρὸ τοῦ θανάτου της.
Ὅμως, αὐτὰ τὰ λιγοστά, αὐτὰ τὰ σκόρπια, αὐτὲς οἱ κομματιασμένες μνῆμες, ἦταν ἀρκετὲς γιὰ νὰ μὲ μπολιάσουν καὶ νὰ σπείρουν μέσα μου ψήγματα γνώσεως καὶ ἄσβεστον πόθο ἀναζητήσεως τῶν ῥιζῶν μου.

Βεργίνα: ΟΚ για το Πολυκεντρικό Μουσείο

Το «πράσινο φως» άναψε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κατασκευή του Πολυκεντρικού Μουσείου της Βεργίνας, με την έκδοση της θετικής γνωμοδότησης για τα τεύχη δημοπράτησης του έργου με προϋπολογισμό 24.000.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Βέροιας.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (Βεργίνας) θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Οι αρχαίοι νεώσοικοι του Πειραιά στο φως

Αναπαράσταση των μη στεγασμένων
αρχαίων νεωλκείων,
των αποθηκών για την
 προστασία των πλοίων
Έξι μνημειώδεις νεώσοικους, που χρονολογούνται στα τέλη του 6ου - αρχές του 5ου π. Χ αιώνα και επτά μη στεγασμένα νεωλκεία (ναυπηγεία) ανέσκαψαν στα αρχαία λιμάνια της Ζέας και της Μουνιχίας (σημερινό Μικρολίμανο) οι αρχαιολόγοι του Δανέζικου Ινστιτούτου υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων κατά την περίοδο 2010-2012.



Όπως έδειξε η έρευνα οι νεώσοικοι της Μουνιχίας εκτείνονται σε απόσταση 35 μέτρων περίπου από τη σημερινή ακτογραμμή και βρίσκονται σε βάθος μεγαλύτερο των 2 μέτρων. Κι αυτό, γιατί η ανύψωση της στάθμης της θάλασσας είχε καλύψει ήδη από το τέλος της αρχαιότητας μεγάλο μέρος από τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις καθώς και τις μεταγενέστερες, υστερορωμαϊκές προβλήτες.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Άποψη του Αρχαιολογικού Χώρου του Κεραμεικού.
Από τα έργα του ΕΣΠΑ, που εξελίσσονται όχι μόνον ομαλά αλλά και ταχύτατα, είναι και αυτό του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Είναι έργο το οποίο ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο και έχει ήδη εκτελεστεί στο μεγαλύτερο μέρος του.


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη προχωρήσει σε ποσοστό 70% και πρόκειται για το πιο προωθημένο ψηφιακά έργο που υπάρχει σήμερα στον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα». Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο, προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο στο υπουργείο Πολιτισμού, ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα, έπειτα από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις φέρνοντας στο φως 7.100 ακίνητα (αστικά και μη) που αποτελούν το 15% της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Σαλί Μπερίσα: Ο αγώνας του UCK ήταν εθνικός αλβανικός πόλεμος

«Θα δημιουργήσουμε μνημείο προς τιμήν όσων πολέμησαν με τον UCK»


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, είπε, χθες, ότι οι νεκροί που έπεσαν για την Αλβανία θα πρέπει να τιμώνται από όλο το αλβανικό έθνος σε όλα τα αλβανικά εδάφη.

Ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία ενός μνημείου αφιερωμένο στους μάρτυρες που έπεσαν για το έθνος κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου και συγκεκριμένα για όλους εκείνους που πολέμησαν στον UCK, οι οποίοι θα ενταχθούν στον εορτασμό της ανεξαρτησίας.

Η δρομολόγηση της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Η γειτονιά μας αντιλαμβάνεται τώρα ότι προχωράμε δυναμικά με το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και προσπαθεί να κάνει απεγνωσμένες κινήσεις για να αποδείξει στους δικούς της και βέβαια στους ραγιάδες ότι κάνει κάτι. Επί της ουσίας όμως, βλέπει και η ίδια ότι τα πράγματα δρομολογούνται ανεξαρτήτως από τα θέλω της. Και ξέρει ότι αυτή η προσέγγιση έχει βάση, αφού η θέσπιση της ΑΟΖ είναι ανεξάρτητη από τις οριοθετήσεις. Το προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας και αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους πολιτικούς μας στο υψηλότερο επίπεδο. Κατά συνέπεια, οι γειτονικές δηλώσεις είναι περισσότερο θέμα εντυπώσεων που προωθούνται από ραγιάδες, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να τολμήσουν τίποτα.

Πώς μπορεί η χώρα να γίνει το νέο Ελντοράντο

Μπορεί η ιστορία των δυο ομογενών με τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια που ήθελαν να σώσουν την Ελλάδα, να ήταν φούσκα που έσκασε δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως η χώρα μπορεί να σωθεί εάν εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα δημοσίευμα στο Bloomberg με τίτλο «Η Ελλάδα καλωσορίζει τους χρυσωρύχους για να γίνει πρώτη στην Ευρώπη» ανέφερε ότι: «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί πρώτη χώρα παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη το 2016».

«Στη Γαλλία κερδίσαμε 6,2 δισ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ»

Περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει το γαλλικό κράτος αξιοποιώντας τα ονόματα της περιβόητης λίστας «Φαλτσιάνι» που περιελάμβανε τα ονόματα περίπου 3.000 μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, όπως εξηγεί στο protothema.gr ο κύριος Ερίκ Βερτ, υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας την περίοδο 2007 – 20010 ο οποίος διαχειρίστηκε την καυτή λίστα.

Ο κ. Βερτ ανέλαβε υπουργός Προϋπολογισμού, Δημοσίας Διοίκησης και Κοινωνικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση του Φρασνουά Φιγιόν μετά τη διάσπαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Πιέζει η Τρόικα για νέες «θυσίες» εργαζομένων και συνταξιούχων

Νέες συναντήσεις και «γεμάτο» Σαββατοκύριακο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που για πολλοστή φορά διαβουλεύεται με την Τρόικα για να κλείσουν, ει δυνατόν μέσα στα επόμενα 24ωρα, όλα τα ανοικτά μέτωπα που απομένουν ως προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στην έκθεση των εκπροσώπων των δανειστών μας και στην πολυπόθητη εκταμίευση της δόσης-μαμούθ που εκκρεμεί.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας και στο τραπέζι θα πέσουν για ακόμη μια φορά όλα τα εργασιακά ζητήματα: το θέμα της αποζημίωσης, η κατάργηση των τριετιών, η εξαήμερη απασχόληση και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού.

Ο Σόιμπλε παραδέχεται πως είναι αναπόφευκτη η μείωση του χρέους!

"Μπορούμε να μιλήσουμε για το ρυθμό της μείωσης του χρέους, αλλά όχι επί της αρχής".

Με τη δήλωσή του αυτή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βάζει φωτιά στα σενάρια για την περαιτέρω διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, όσο κι αν … προσπάθησε να ξεκαθαρίσει πως η τοποθέτησή του δεν «έκρυβε» κανένα «μήνυμα» και δεν αφορούσε επ’ ουδενί στην ελληνική περίπτωση.

Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς κάλεσαν τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης και λαμβάνουν καταθέσεις φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει τους λόγους που οι κ.κ. Καπελέρης και Διώτης πρέπει να κληθούν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Οι δύο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει να καταθέσουν για το γεγονός ότι η επίμαχη λίστα παρέμεινε αναξιοποίητη επί δύο σχεδόν χρόνια αν και αφορούσε καταθέσεις 1991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.

«Φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

«Φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Όποιο σπίτι ή πολυκατοικία το σκέφτηκε να βάλει φυσικό αέριο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν το έπραξε, θα το έχει πια μετανιώσει οικτρά.
Ή, τουλάχιστον, θα το μετανιώσει την επόμενη φορά που ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής καλέσει τον «πετρελαιά» για να του γεμίσει το ντεπόζιτο.
Από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μαζί του η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, ένα δεδομένο που αλλάζει με απελπιστικό τρόπο για τα περισσότερα νοικοκυριά το κόστος του.

Α. Τσίπρας: Σήμερα η Ελλάδα δεν πωλείται. Λεηλατείται

Α. Τσίπρας: Σήμερα η Ελλάδα δεν πωλείται. Λεηλατείται
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την πρώτη του συνέντευξη Στο ΧΩΝΙ. Και όπως πάντα, δε μασάει τα λόγια του:
«Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική του “πειθαρχημένου κρατούμενου”. Συμμορφώνεται με κάθε υπόδειξη, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα εισπράξει κάποιο είδος εύνοιας», εξηγεί και προσθέτει:
«Η κυρία Μέρκελ μας επισκέφτηκε για να στηρίξει το σχέδιο υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου της χώρας. Γι’ αυτό, αντί να φέρει μαζί της τη λίστα Χριστοφοράκου, φέρνει τους φίλους του Χριστοφοράκου, για να προετοιμάσουν το πλιάτσικο».

Απώλειες άνω του 2% στην εβδομάδα για την Wall

Dow13.328,852,46 0,02%  



  Nasdaq3.044,11-5,30 -0,17%  

H Wall Street χθες
Την χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών ολοκλήρωσαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Στην τελευταία ημέρα της εβδομάδας οι δείκτες ολοκλήρωσαν μικτά πρόσημα με τον Dow σημειώνει οριακή άνοδο αποφεύγοντας την πέμπτη διαδοχική πτώση.

Η έναρξη των συναλλαγών ήταν θετική και για τους τρεις δείκτες καθώς τα αποτελέσματα της JP Morgan ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων ενώ το θετικό κλίμα ενίσχυσε προσωρινά και η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan ο οποίος διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Thomson-Reuters/University of Michigan σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2007 στις 83,1 μονάδες από 78,3 μονάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων που σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 78 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις 88,6 μονάδες από 85,7 ενώ ο δείκτης προσδοκιών στις 79,5 μονάδες από 73,5, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Wells Fargo, και συγκεκριμένα τα έσοδα τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, οδήγησε σε απώλειες τις τραπεζικές μετοχές. Μάλιστα οι τρεις τράπεζες που συμπεριλαμβάνονται στον Dow, Bank of America, American Express και J.P. Morgan, κατέγραψαν πτώση, ενώ οι SunTrust Banks, Regions Financial, Huntington Bancshares και Fifth Third Bancorp κατέγραψαν πτώση άνω του 3%.

Παράλληλα, από το χώρο της οικονομίας, άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα σημείωσαν το Σεπτέμβριο οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ καθώς οι τιμές στην ενέργεια κατέγραψαν νέο άλμα αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 1,1% το Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο,  όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία για την ενέργεια και τα τρόφιμα, παρέμεινε αμετάβλητος. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,8% των τιμών καταναλωτή και 0,2% του δομικού δείκτη. Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 2,1% τον περασμένο μήνα που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 2,406 μονάδες (0,02%) κλείνοντας στις 13.328,85 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 5,3 μονάδων (-0,17%) και έκλεισε στις 3.044,11 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4,25 μονάδων (-0,30%) κλείνοντας στις 1.428,59 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow υποχώρησε 2,1%, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,2%, ενώ ο Nasdaq έχασε 2,9%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 17 με αρνητικό, ενώ δύο ήταν αμετάβλητες. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Boeing κλείνοντας στα $71,85 με άνοδο 1,02 δολ. ή σε ποσοστό 1,44%. Ακολούθησαν η Hewlett-Packard με κέρδη 1,12% και κλείσιμο στα $14,41 και η Wal-Mart Stores, η οποία έκλεισε στα $75,81 με άνοδο 1,07%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-2,36%), η AT&T (-1,74%) και η Verizon Communications Inc (-1,28%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη $0,04 ή σε ποσοστό 1,52% και έκλεισε στα 2,68 δολ.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η JPMorgan Chase ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους αύξηση κερδών και εσόδων ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο κέρδη 5,71 δισ. δολ. ή 1,40 δολ. ανά μετοχή από 4,26 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ανήλθαν σε 25,86 δισ. δολ. σε σύγκριση με 24,37 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη στα 1,24 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 24,53 δισ. δολ.  Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις έφτασαν τα 1,79 δισ. δολ. από 2,41 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Ο βραχίονας επενδυτικής τραπεζικής της JP Morgan εμφάνισε κέρδη 1,57 δισ. δολ. μειωμένα κατά 3,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 18% από το β΄ τρίμηνο. Η τράπεζα ανακοίνωσε παράλληλα ότι κατέγραψε 449 εκατ. δολ. σε ζημιές το γ΄ τρίμηνο στο κεντρικό γραφείο επενδύσεων (chief investment office - CIO) από τις αποτυχημένες συναλλαγές σε παράγωγα προϊόντα.

Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε 1,14% στα 41,62 δολ.

Αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η τράπεζα Wells Fargo. Ειδικότερα, τα κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ τράπεζας αυξήθηκαν στα 4,94 δις, ή 88 σεντς ανά μετοχή, από 4,06 δισ. δολ., ή 72 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 8,1% στα 21,21 δισ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 87 σεντς και έσοδα 21,47 δισ. δολ. Τέλος, οι προβλέψεις υποχώρησαν στα 1,59 δισ. δολ. από 1,81 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2011 και 1,8 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η μετοχή της Wells Fargo σημείωσε πτώση 2,64% στα 34,25 δολ.

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της για τα έσοδα τρίτου τριμήνου προχώρησε η AMD, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια επεξεργαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, επικαλούμενη την αδύναμη ζήτηση για όλες τις γραμμές παραγωγής εν μέσω ενός οικονομικού περιβάλλοντος που βρίθει προκλήσεων. Τα έσοδα θα υποχωρήσουν περίπου 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ήτοι 1% περισσότερο από όσο είχε εκτιμήσει προηγουμένως, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας. Βάσει της νέας πρόβλεψης, οι πωλήσεις θα ανέλθουν περίπου στα 1,27 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 14,38% στα 2,74 δολ.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr