Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το τέλος της πολιτικής δίχως νοημοσύνη

Του Ν.Λυγερού

Η οικονομική κατάσταση αποδεικνύει το τέλος της πολιτικής δίχως νοημοσύνη. Οι έννοιες της κομπίνας και της αρπαχτής που είναι τόσο γνωστές έδειξαν τα όρια τους με τα οικονομικά δεδομένα. Δεν μπορείς να εξακολουθείς να βασίζεσαι σε αυτές εκτός αν δεν φοβάσαι τη φούσκα, η οποία δεν σκάει πια μόνο αλλά προκαλεί μία έκρηξη με τεράστιες επιπτώσεις. Είχαμε πήξει με ειδικούς, οι οποίοι ήξεραν υποτίθεται τα πάντα στον τομέα τους, αλλά τίποτα στον διπλανό. Το αποτέλεσμα αυτής της υπερεξειδίκευσης ήταν αναμενόμενο. Με την έλλειψη της διαχείρισης των ενδιάμεσων καταλήξαμε σε μία απομόνωση των ειδικοτήτων δίχως να μπορεί να προβλέψει κανένας την εξέλιξη παράλληλων συστημάτων.

"ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ" ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ! Οι Γερμανοί σχεδιάζουν στρατιωτική αποστολή στην Ελλάδα ενώ συμμαχούν με τους Τούρκους!

Την ίδια ώρα που το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ονειρεύεται... το Δ' Ράιχ και καταρτίζει σχέδιο αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα μας (Διαβάστε σχετικές αποκαλύψεις του defencenet.gr στο http://www.defencenet.gr/defence/) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο Τούρκος ομόλογός του Aχμέτ Νταβούτογλου εμφανίζονται... χέρι-χέρι σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ενόψει της έναρξης της Δευτέρας στο Βερολίνο του γερμανοτουρκικού στρατηγικού διαλόγου!

ΤΑ "ΑΠΛΥΤΑ" ΤΗΣ ΒΕΓΓΑΖΗΣ To State Department είχε αναθέσει τη φύλαξη του προξενείου σε εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα!

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με το αιματηρό περιστατικό του προξενείου της Βεγγάζης, που έιχε στοιχίσει τη ζωή στον Αμερικανό πρεσβευτή, Christopher Stephens, αφού η ασφάλεια του προξενείου είχε ανατεθεί σε παραστρατιωτική ομάδα, με έντονους δεσμούς με την Αλ Κάιντα!
Η ομάδα αυτή σύμφωνα με την εφημερίδα World Tribune κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε "στρατόπεδο" και βοήθησε τα μέλη της Αλ Κάιντα.
Το Κονγκρέσο ενημερώθηκε ότι οι Ταξιαρχία των Μαρτύρων της 17ης Φεβρουαρίου πρόδωσε το State Department και διευκόλυνε την επιδρομή στο αμεικανικο προξενείο το Σεπτέμβρη του 2012

Απίστευτη φρίκη στην Συρία - Ισλαμιστές αντάρτες τρώνε την καρδιά Σύρου στρατιώτη(Βίντεο)

Ένα βίντεο απίστευτης βαρβαρότητας αναρτήθηκε από τους "μαχητές για την δημοκρατία" ισλαμιστές, όπου αντάρτης ανοίγει ως χασάπης τη σορό Σύρου στρατιώτη, του αφαιρεί την καρδιά και στο τέλος ... την τρώει!
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αυτή η πρακτική περιλαμβάνεται στις ισλαμικές παραδόσεις.
Στο βίντεο μάλιστα λένε "Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας στρατιώτες του σκύλου Μπασάρ Άσαντ. Ειμαστε οι ήρωες του Baba Amr"

"Η Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα"

«Η Άγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλόφωνης εφημερίδας του Bελγίου «La Libre Belgique» το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα στην αρχή της οικονομικής κρίσης, δηλαδή από το 2008 και μετά. Το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί τμήμα συνολικότερου αφιερώματος της εφημερίδας στη Γερμανίδα καγκελάριο. Το πλήρες κείμενό του είναι το εξής:
«Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι βαθιά σοκαρισμένη με όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010. Στις Βρυξέλλες, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύνταξη στα 56 ο Τράα του ΔΝΤ(ΒΙΝΤΕΟ)

Αποχαιρετά την Ελλάδα ο Μπόμπ Τράα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Ο άνθρωπος που έχει εισηγηθεί να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης, όλων των Ελλήνων στα 67 χρόνια, αφήνει την πολυτελή του κατοικά στην Αθήνα και επιστρέφει στη Νέα Υόρκη για να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία μόλις 56 ετών...


Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Αlpha

Μπίνι Σμάγκι: Να προσφύγει η Ιταλία στο μηχανισμό

Η Ιταλία πρέπει να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης για τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος, υποστηρίζει ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όπως μεταδίδει η La Repoubblica, ο κ. Μπίνι Σμάγκι δήλωσε ότι «ο μηχανισμός μετάδοσης των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν λειτουργεί» επειδή «έχει μπλοκάρει» το τραπεζικό κανάλι.

Πού βρίσκεται η υπόθεση Τσουκάτου; «Ξέχασε» η δικαιοσύνη την μίζα 1 εκατ. μάρκων της Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

Πού βρίσκεται η υπόθεση Τσουκάτου;
 Μετά τις έρευνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια το σκάνδαλο της Siemens.
Η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του ΠΑΣΟΚ και του ταμία του Σημίτη, Θεόδωρου Τσουκάτου, βρίσκεται στα αζήτητα, με την ευθύνη φυσικά της Δικαιοσύνης που κλείδωσε τους φακέλους και αρνείται πεισματικά να τους ανοίξει.
Αν και ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος και άλλοι ομολόγησαν ότι όντως το 1999 «έπιασαν» από τη Siemens1 εκατ. γερμανικά μάρκα και τα έβαλαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση αποσιωπάται την στιγμή που υπάρχει παραδοχή ενοχής.

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ

Στο κόκκινο η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις ΕΛΜΕ, στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν αύριο για να εγκρίνουν ή όχι την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.
Από το πρωί επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς, τα οποία θα ισχύσουν από τις 15 Μαΐου.
Πρόκειται για την τέταρτη επιστράτευση σε κινητοποιήσεις εργαζομένων στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σόιμπλε σε δημοσιογράφους: «Δεν μιλάτε γερμανικά; Κακό δικό σας...»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι κάθε άλλο παρά γνωστός για το επικοινωνιακό χάρισμά του.

Όμως, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, προκάλεσε την κατακραυγή των δημοσιογράφων που καλύπτουν το γεγονός, αρνούμενος να απαντήσει ερωτήσεις στα αγγλικά.

“Εάν δεν καταλαβαίνετε γερμανικά, κρίμα” απάντησε σε δημοσιογράφους που θέλησαν να του κάνουν ερωτήσεις, στα αγγλικά, για τη φοροδιαφυγή.

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου Δέκα εκατ. από μίζες του Άκη στον Κύπριο πρώην υπουργό Ντ. Μιχαηλίδη

Από το protothema


Αντιμέτωπος με τους Έλληνες ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης.

Στον Κύπριο πρώην πολιτικό αξιωματούχο και στον γιο του εστάλησαν κλήσεις προς απολογία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και αυτό γιατί σε τραπεζικό τους λογαριασμό εντοπίστηκαν 10 εκατ. δολάρια, χρήματα που φέρονται να προέρχονται από μίζες για την υπογραφή της σύμβασης για τα Tor-M1. Δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης και συνδικαιούχος ο πατέρας του.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θα απαιτηθούν κι άλλες θυσίες τη διετία 2015-2016

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα αν και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για τη διετία 2013-2014, θα χρειαστεί επιπρόσθετες περικοπές δαπανών για να πετύχει τους στόχους το 2015 και 2016 εκφράζει σε δήλωσή της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα η Κομισιόν.

Η Αθήνα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχει τους στόχους της επόμενης διετίας, προστίθεται στην έκθεση, με ημερομηνία 7 Μαΐου. Προβλέπεται επίσης από τη μια ότι ο προϋπολογισμός χωρίς τις πληρωμές τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα, θα είναι ισορροπημένος και από την άλλη ότι το 2014 το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,5%.

Τσίπρας: «Θα βάλουμε τέλος στην φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων»

Την επαναφορά των στρατηγικής σημασίας μεγάλων επιχειρήσεων στο δημόσιο, με νομοθετική ρύθμιση από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε σε αυστηρό ύφος ότι θα «μπει τέλος στη φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων και θεσμικά» κάνοντας λόγο για «ψευδώνυμη επιχειρηματικότητα».

«Πράσινο φως» από το Eurogroup για τα 7,5 δισ. ευρώ της Ελλάδας

Το Eurogroup ενέκρινε τη διπλή δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Από τις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν για την Ελλάδα τις δόσεις του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ ευρώ.

Την ίδια ώρα, τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα δίνει η γερμανική κυβέρνηση, με επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ προς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ(ΒΙΝΤΕΟ)

Από το redplanet.gr

Δείτε στο δεκάλεπτο βίντεο τον συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε στον τελικό του Final-Four την Ρεάλ Μαδρίτης με το επιβλητικό σκορ 100-88, κάνοντας το ιστορικό repeat, κακατώντας και φέτος το Πρωτάθλημα Ευρώπης, σημειώνοντας και πάλι ολική ανατροπή, καθώς βρέθηκε στο -17.

 Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό στο Final-Four του Λονδίνου την Ρεάλ Μαδρίτης με το επιβλητικό σκορ 100-88 και αναδείχθηκε πανάξια Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν, κάνονας το θρυλικό repeat στην διοργάνωση. Από το 1988 και μετά (που ξεκίνησε η τελική φάση σε μορφή Final-Four) το γεγονός αυτό το έχουν καταφέρει μοναχά τρεις σύλλογοι: Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991), Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Ολυμπιακός (2012, 2013).

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσιάζει το ΧΑΚ στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας.

Στις 13:07 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 98,07 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,15%, ενώ αντίθετα ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 40,01 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση, σε ποσοστό 0,55%. Η αξία συναλλαγών περιορίζεται στις €16.121.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινούνται ο Δείκτης των Τραπεζών με κέρδη 0,17%, όπως και η Κύρια Αγορά, ενώ η Εναλλακτική Αγορά παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 0,12%.Οι Δείκτες της Παράλληλης Αγορά και των Ξενοδοχείων δεν παρουσιάζουν μεταβολή. Αντίθετα ο τομέας των επενδυτικών εταιρειών παρουσιάζει σημαντικές απώλειες της τάξης του 3,45%.

Νέα εντυπωσιακή άνοδος για τις τράπεζες του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά επανήλθε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας -μετά τη διόρθωση της Παρασκευής- με τζίρο που ξεπέρασε ξανά τα 100 εκατ. ευρώ.

Κινούμενος σε θετικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, ο ΓΔ έφτασε σήμερα να ενισχύεται σε ποσοστό έως και 3,23% στις 1.067,78 μονάδες, με ώθηση τόσο από την εκτίναξη του τραπεζικού δείκτη έως το +25,56%, όσο και από το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τίτλους της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.