Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πού βρίσκεται η υπόθεση Τσουκάτου; «Ξέχασε» η δικαιοσύνη την μίζα 1 εκατ. μάρκων της Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

Πού βρίσκεται η υπόθεση Τσουκάτου;
 Μετά τις έρευνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια το σκάνδαλο της Siemens.
Η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του ΠΑΣΟΚ και του ταμία του Σημίτη, Θεόδωρου Τσουκάτου, βρίσκεται στα αζήτητα, με την ευθύνη φυσικά της Δικαιοσύνης που κλείδωσε τους φακέλους και αρνείται πεισματικά να τους ανοίξει.
Αν και ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος και άλλοι ομολόγησαν ότι όντως το 1999 «έπιασαν» από τη Siemens1 εκατ. γερμανικά μάρκα και τα έβαλαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση αποσιωπάται την στιγμή που υπάρχει παραδοχή ενοχής.

Ο ταμίας του Κώστα Σημίτη κ. Θεόδωρος Τσουκάτος που μετέφερε τα περίφημα «ορφανά εμβάσματα» τους γερμανικού κολοσσού στην Χαριλάου Τρικούπη, έχει ομολογήσει.
Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το θέμα του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων τα οποία όπως ο ίδιος υποστηρίζει, κατέθεσε στα ταμεία του Κινήματος. Το «κίνημα» οφείλει να έχει τις συνέπειες του νόμου για αυτή την ενέργεια, που είναι βαρύτατες.
Γιατί άραγε η «ανεξάρτητη» ελληνική Δικαιοσύνη αφήνει μια τόσο σημαντική υπόθεση να «αραχνιάζει» στα δικαστικά γραφεία;
Γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει να φέρει και πάλι στο φως την υπόθεση μεταφοράς ενός εκατομμυρίου μάρκων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;
Μετά το εσπευσμένο κλείσιμο της προανακριτικής διαδικασίας, πολλοί έκαναν λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος.
Κανείς τόσα χρόνια δεν έδωσε απαντήσεις για το «ζεστό» χρήμα που καθ’ ομολογία όλων εισέρρευσε στο κομματικό ταμείο.
Σε ποιο στάδιο λοιπόν βρίσκεται η άσκηση διώξεων; Ποιος καλύπτει την υπόθεση;
Η δικαίωση Καμμένου
Οι αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου για τον ρόλο Τσουκάτου στο σκάνδαλο Siemens είχαν προκαλέσει την αντίδραση του τελευταίου που κατέθεσε αγωγή κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που κατά δική του ομολογία είχε λάβει «χορηγία» από την Γερμανική εταιρεία, όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά να κάνει και αγωγές σε βουλευτή της εξεταστικής που εξέταζε την υπόθεση;
Η δικαιοσύνη δικαίωσε τον Πάνο Καμμένο κρίνοντας αμετάκλητα ότι διακινήθηκε μαύρο χρήμα στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αποδεικνύεται, η ενέργεια αυτή ήταν άκρως στοχευμένη με σκοπό κυρίως τον συμβιβασμό του Πάνου Καμμένου ως προς την κρισιμότερη αποκάλυψη του:
«Δεν είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να αποδέχεται ότι το μαύρο χρήμα μπήκε στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, να μην ενεργοποιείται η κείμενη νομοθεσία και συγχρόνως ο Τσουκάτος να κυκλοφορεί ελεύθερος. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει άμεσα την κρατική επιχορήγηση όπως ορίζει ο νόμος. Αλλιώς έπρεπε ήδη να έχει μηνύσει τον Τσουκάτο».
Κρίσιμα ερωτήματα
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την «αμαρτωλή» διακίνηση «μαύρου χρήματος» από την Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση ακόμα διερευνάται; Ενώ υπάρχουν ομολογίες;
Κάποιος θα πρέπει άμεσα να απαντήσει, στην κοινή γνώμη που ζητά τιμωρία των ενόχων, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση Τσουκάτου.
Ποιος, γιατί και με την ανοχή ποιων μια τόσο σημαντική υπόθεση - που μπορεί να φέρει χρήμα στα δημόσια ταμεία - παραμένει στα συρτάρια των δικαστηρίων;

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου