Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τσίπρας: «Θα βάλουμε τέλος στην φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων»

Την επαναφορά των στρατηγικής σημασίας μεγάλων επιχειρήσεων στο δημόσιο, με νομοθετική ρύθμιση από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε σε αυστηρό ύφος ότι θα «μπει τέλος στη φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων και θεσμικά» κάνοντας λόγο για «ψευδώνυμη επιχειρηματικότητα».


Ξεκαθάρισε δε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ασύμβατη με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού, του ηλεκτρικού, της ενέργειας και των εθνικών πόρων, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται περί ευρωπαϊκής ΑΟΖ, λέγοντας ότι δε θα επιτρέψει να γίνει η χώρα οικόπεδο των δανειστές και αποικία χρέους.

Απευθυνόμενος σε ένα επιφυλακτικό, ως προς τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, κοινό, που όμως του επιφύλασσε θερμή υποδοχή, ο κ. Τσιπρας υποσχέθηκε ότι μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διευκολύνει την για επιχειρηματικότητα, που αναλαμβάνει ρίσκο και δεν επιδίδεται στην περιστατικό δραστηριότητα και δεν έχει τη λογική λεηλασίας του εθνικού πλούτου.


Μυθολογία, με εκλογικούς σχεδιασμούς
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι εξαπατά με επικοινωνιακά τεχνάσματα τον ελληνικό λαό, καθώς επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικόνα, ότι όλα πάνε καλά και σύντομα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.

Πρόσκειται για στρατηγική της μυθολογίας, που ίσως εδράζεται σε εκλογικούς σχεδιασμούς, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας για πρώτη φορά να διαφανεί μια εκτίμηση περί εκλογικού αιφνιδιασμό ή από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά.

Στα ψέματα καταφεύγουν αυταρχικά καθεστώτα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται προσαρμογή στην πραγματικότητα.

«Όποιος σπέρνει δόντια, ας μην περιμένει να θερίζει κοινωνικά άνθη» προειδοποίησε την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο μέτωπο της παιδείας, είπε ότι η κυβέρνηση εκβιάζει κοινωνικές ομάδες και συνωμοσία κατά της κοινωνίας.

«Όταν η κυβέρνηση κυβερνά επιστρατεύοντας, τότε είναι κοντά στη ΙΚΑ της αποστρατεία»  τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ότι δεν βλέπουν τι γίνεται στην κοινωνία, αλλά μόνο ακούν τις εντολές της κυρίας Μέρκελ.

Τους προειδοποίησε μάλιστα ότι είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη η τακτική του υπάκουου εταίρου, προβλέποντας ότι ένα τυχόν νέο κούρεμα του χρέους θα δοθεί στην Ελλάδα, μόνο υπό την προϋπόθεση νέων σκληρό μέτρων και ανταλλαγμάτων.

«Ας είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερη στην καταπολέμηση της ανεργίας, για την οποία είπε οι το κράτος θα αναλάβει να προωθήσει δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν το μνημόνιο. Παραδέχθηκε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, όχι όμως με ισοπέδωσή του.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου