Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Βρέθηκε το κεφάλι της Σφίγγας στην Αμφίπολη

Βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο - Σώζεται ακέραιο με ελάχιστη θραύση στη μύτη - Έχει ύψος 0,60 μ.- Το κεφάλι ταυτίζεται και αποδίδεται στον κορμό της ανατολικής Σφίγγας
Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στον Τύμβο Καστά, Αμφίπολης.

Το Σάββατο (18/10) και τη Δευτέρα (20/10) προχώρησε η ανασκαφή σε όλη την επιφάνεια στο εσωτερικό του τέταρτου χώρου (4,5Χ6μ.) και σε βάθος μέχρι 5,20 μ. από την κορυφή της θόλου.

Το μυστήριο του δίσκου της Φαιστού – Το πρώτο... cd-rom της ιστορίας ήταν μινωικό (Βίντεο)

Τα μυστικά μιας μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης, του δίσκου της Φαιστού στην Κρήτη, έφερε στην επιφάνεια ο καθηγητής Δρ. Γκάρεθ ουενς, Γλωσσολόγος-Αρχαιολόγος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μετέφρασε τον κώδικα.
«Το παλάτι του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου είναι συνέχεια του Μυκηναϊκού και Μινωικού Πολιτισμού και ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένας θησαυρός που ανακαλύφθηκε το 1908 στο παλάτι της Φαιστού» είπε ο κ. Οουενς, μιλώντας στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος κατέχει και την ιδιότητα του Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα «ERASMUS+».

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Νοημοσύνη και Καινοτομία"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Νοημοσύνη και Καινοτομία". 
Κεντρική αίθουσα XENIA VOLOU. 
Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18:30

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο ράδιο Κόσμος 
20/10/2014

Παπάκι ταΐζει τα ψάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζωική (!) αλληλεγγύη
Φαίνεται απίστευτο, αλλά το βίντεο αποδεικνύει ότι είναι αληθινό!
Από τα ψωμάκια και τα ψίχουλα που του πετούν οι επισκέπτες της λίμνης ή από (δείτε το βίντεο)…
... το φαγητό που τού βάζει το προσωπικό του πάρκου, το μικρό παπάκι ταΐζει τα ψάρια, που συγκεντρώνονται κατά δεκάδες κοντά του.

Αίγυπτος: Οργή από βίντεο με έγκυο να γεννά στο πεζοδρόμιο νοσοκομείου

Κάιρο:Ο διευθυντής ενός αιγυπτιακού νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα τη Δευτέρα, μετά το σάλο που ξέσπασε από την προβολή βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να γεννάει στο πεζοδρόμιο, ακριβώς έξω από το ίδρυμα.

Ο σύζυγος της γυναίκας, Άχμεντ Μούσα Άμπντελ Φάταχ, δήλωσε στον ιστότοπο της εφημερίδας Αλ Αχράμ ότι το προσωπικό του νοσοκομείου τους έδιωξε, λέγοντάς τους ότι ο μοναδικός γιατρός δεν μπορούσε να βοηθήσει την εγκυμονούσα επειδή εκείνη την ώρα έκανε καισαρική σε μια άλλη γυναίκα.

Νεκρός ο επικεφαλής του πετρελαϊκού ομίλου Total

Από δυστύχημα σε αεροδρόμιο της Μόσχας

Τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, του 63χρονου Κριστόφ ντε Μαργκερί, σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, επιβεβαίωσε...

... ο γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total.

«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί, πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα» ανέφερε η ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου. Νωρίτερα την είδηση για το τραγικό συμβάν μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές του αεροδρομίου αλλά και την αστυνομία.

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο πρύτανης δεν ζητά άμεση παρέμβαση της αστυνομίας και αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καταστροφές στο πανεπιστήμιο - Διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο Εισαγγελέας
Στην κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας πανεπιστημίου (πλημμέλημα) προχώρησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μήνυσή του o κ. Φορτσάκης δεν ζητά άμεση παρέμβαση της αστυνομίας και αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καταστροφές στο πανεπιστήμιο.

Κύπρος:Δείτε τα μέτρα που αποφάσισε το Εθνικό για τις τουρκικές προκλήσεις-Και επιστολή Αναστασιάδη στον Μπαν Κι Μουν


Λευκωσία: Σειρά μέτρων άμεσης εφαρμογής, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη
από την Τουρκία.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Η Ελλάδα και επίσημα στόχος Τζιχαντιστών! Ιδρύεται ειδική μονάδα από την ΕΛ.ΑΣ!!!

Πλέον είναι επίσημο. Ιδρύεται στη χώρα μας ειδική ομάδα από την ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση της νέας τρομοκρατικής απειλής που καραδοκεί και λέγεται… Τζιχαντιστές!
Όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα «Στο Καρφί», δημιουργείται μέσα στο ελληνικό σώμα μια ειδική μονάδα, που θα αποτελείται από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, της κρατικής ασφάλειας, αλλά και της ΕΥΠ και οι οποίοι θα έχουν ως στόχο να αποτελέσουν μια «ασπίδα προστασίας» μας από τους φονταμελιστές που έχουν εισβάλλει στην Ελλάδα και απειλούν τη διατάραξη της ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής.