Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ιστορικό Αφιέρωμα για την Απελευθέρωση Ιωαννίνων


Πηγή: Επίτομη Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων 1912 - 1913
Τόμος Β΄
Γενικό Επιτελείο Στρατού/Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού
Από το ΓΕΕΘΑ


Ο Ελληνικός Στρατός του 1912, διαθέτοντας σχετικά περιορισμένες δυνάμεις και όντας υποχρεωμένος να διεξάγει επιχειρήσεις σε δύο μέτωπα, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, δεν ήταν δυνατό να αναλάβει επιθετικές ενέργειες ταυτόχρονα και προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις. Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, αφού το επέβαλλαν σοβαροί εθνικοί λόγοι.

Ακέφαλο άγαλμα της Αφροδίτης βρέθηκε στο Μετρό της Θεσσαλονίκης Κοντά στο Κρηναίο οικοδόμημα στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας

Ένα ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλόνικης. Την είδηση για το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μυλόπουλος.

Σύμφωνα με ανάρτησή του κ. Μυλόπουλου το άγαλμα βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.

«Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο... καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη.


Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της εταιρείας «Αττικό Μετρό Α.Ε.».

«Οι Πύλες της Κολάσεως»: Γιατί πεθαίνουν όσοι πλησιάζουν σε αυτό το μνημείο της Τουρκίας - ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Το μυστήριο που περιβάλλει έναν αρχαίο ελληνικό ναό που είναι γνωστός ως η «πύλη για την κόλαση», μετά από μια σειρά ανεξήγητων θανάτων, λύθηκε επιτέλους σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Για χρόνια, κάθε ζώο ή πουλί που πλησίαζε κοντά στην πύλη πέθαινε, εν μέσω εικασιών πως σκοτωνόταν από την θανατηφόρα ανάσα τ
ου Άδη, του Έλληνα θεού του κάτω κόσμου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.
Κατά τη διάρκεια των αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών χρόνων, ακόμη και οι άνθρωποι πέθαιναν αν πλησίαζαν κοντά στο ναό.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΛΛΑ… ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ! (Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ενώ ο Ερντογάν απειλεί ότι σύντομα θα καταλεί το Αφρίν, μέσα στην πόλη Κούρδοι και Άραβες πανηγυρίζουν τις ενισχύσεις που φτάνουν εκεί για να πολεμήσουν τον Τούρκο εισβολέα.

Η ατμόσφαιρα είναι πανηγυρική και ο κόσμος δείχνει αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την πόλη, αλλά να πολεμήσει τους Τούρκους με όποιο κόστος ενώ οι μαχητές υπόσχονται πανωλεθρία στην τουρκική επιχείρηση Κλάδο Ελαίας
Εμείς ας πάρουμε «μάθημα».

Η Novartis στη Βουλή, οι Τούρκοι στο Αιγαίο -Yπερπτήσεις πάνω από 3 ελληνικά νησιά - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν έχει τέλος η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων, αφού συνεχίζουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Σήμερα σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αποτελούμενος από δύο F-16 και δύο F-4 εισήλθε στο FIR Aθηνών στις 14:02.
Τα δύο τουρκικά F-4 στις 14:27 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Mακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στους Φούρνους, στα 6.500 μέτρα και στη συνέχεια εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 14:30.

Ηχηρό χαστούκι Τραμπ σε Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

«Συζητήσαμε τα άμεσα ζητήματα και θα δούμε τι θα γίνει», ήταν η απάντηση της πρέσβεως των ΗΠΑ στην Λευκωσία, Κάθλιν Αν Ντόχερτι, στην ερώτηση αν υπάρχει προβληματισμός ενόψει της έλευσης, την ερχόμενη βδομάδα, ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕΧΧΟΝ Mobil στην ΑΟΖ. Η γεώτρηση της εταιρείας είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο.
Η κ. Ντόχερτι, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή και ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους της».

Μέρκελ σε Ζάεφ: Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα πρωθυπουργό - «Μακεδονία» αποκάλεσαν την ΠΓΔΜ Μέρκελ και Ζάεφ

Ζάεφ: Η «Μακεδονία» στηρίζεται στη Γερμανία για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ, ΕΕ - Μέρκελ: Για πρώτη φορά οι δύο πλευρές είναι κοντά σε μια λύση για το θέμα του ονόματος
Υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας τάχθηκε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι πιέσεις κατά τις διαπραγματεύσεις ζημιώνουν παρά βοηθούν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις δύο κυβερνήσεις. Σημείωσε δε, αποκαλώντας «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, ότι οι συμβιβασμοί είναι πάντα επώδυνοι, αλλά πρέπει να είναι και υλοποιήσιμοι.

Κύπρος: Συναγερμός προς Ευρώπη

Η ανανέωση της παράνομης τουρκικής NAVTEX σήμανε κόκκινο συναγερμό στο Προεδρικό που αναζητεί τρόπους προκειμένου να αποτρέψει τους σχεδιασμούς της Άγκυρας στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη. Η διπλωματική προσπάθεια δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταφέρει πλέον το πρόβλημα στις Βρυξέλλες.

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιχειρήσει να φέρει ενώπιον των ευθυνών τους, τους ηγέτες των άλλων μελών της ΕΕ, θέτοντας προς συζήτηση το θέμα της ανανέωσης της τουρκικής NAVTEX με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της διενέργειας ερευνών

Συνεντεύξεις και ομιλίες του Ν.Λυγερού(Βίντεο)

Ν. Λυγερός - Μαθηματικές Δομές της Νόησης. 
Oakleigh. Melbourne, 
16/02/2018

Το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο - Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοιον Υπεξ - Τα Σκόπια δεν πρέπει να γίνουν Σερβία

Το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο
Του Ν. Λυγερού


Το Σκοπιανό δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετίζεται άμεσα με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Λόγω της ύπαρξης του τελευταίου δεν μπορεί μια χώρα που είναι μόνο υποψήφια σε αυτή την υπερδομή να καταπατά τα δικαιώματα ενός κράτους μέλους από το 1981. Τα Σκόπια είναι μια χώρα υποψήφια που δεν έχει ανοίξει κανένα από τα 35 κεφάλαια της ενταξιακής πορείας.