Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Νέα άδεια έρευνας για τον ελληνικό ζεόλιθο

Του Ν. Λυγερού
Νέα άδεια έρευνας δόθηκε από την Αποκεντρωμένη στην Καβάλα για τον ελληνικό ζεόλιθο στην περιοχή Μαύρη Πέτρα, κοντά στα Πετρωτά του Βορείου Έβρου. Έτσι η εταιρεία Όλυμπος της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις προσπάθειές της στον τομέα της έρευνας, ενώ ταυτόχρονα περιμένει τις τελευταίες άδειες για να περάσει στη γενική άδεια εξόρυξης στην περιοχή Κόκκαλο που βρίσκεται και αυτή βέβαια κοντά στα Πετρωτά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι γίνονται παράλληλες εργασίες για να κερδίσουμε χρόνο και για το μέλλον, για να υπάρξει συνέχεια και με άλλα κοιτάσματα. Αυτό δείχνει και την σοβαρότητα της όλης υπόθεσης για τα δεδομένα της Ελλάδας κι ενισχύει την ιδέα ότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα κι όχι μόνο μια τοπική επένδυση δίχως εμβέλεια.

Το τρομοκρατικό προσφυγικό

Του Ν. Λυγερού
Αν υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι το θέμα του προσφυγικού είναι αθώο, είναι σίγουρο ότι έχουν νοητική υστέρηση είτε λόγω δογματισμού, είτε λόγω άγνοιας. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν ξυπνήσει τους πάντες σ’ όλη την Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη. Οι μεγάλες πρωτεύουσες της τελευταίας είναι σε ετοιμότητα πριν από το Πάσχα. Όλοι έχουν δει τον χάρτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh που μαυρίζουν μέρη όλης της Μεσογείου, κι όλοι έχουν δει τα φωτομοντάζ που προσπαθούν να δείξουν ότι θα δημιουργηθεί χαλιφάτο στη Ρώμη και ειδικά στο Βατικανό. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκστρατεία που δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα κι όσοι το προωθούν το όλο θέμα μ’ αυτόν τον τρόπο είναι συνεργοί των εγκλημάτων που γίνονται λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Μαύρη τρύπα σε έσοδα και ΑΕΠ μέσω βουλγαρικών POS

Της Νένας Μαλλιάρα
Από το capital.gr
 
Τρόπο για να παρακάμψουν τους κεφαλαιακούς περιορισμούς στην Ελλάδα αλλά και "παράθυρο" φοροδιαφυγής, έχουν βρει πολλές επιχειρήσεις μέσω της χρήσης των POS (τερματικά αποδοχής καρτών). Ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο χάνει τεράστια φορολογικά έσοδα από τζίρους που γίνονται χωρίς να εμφανίζονται ποτέ στην Ελλάδα, ενώ δημιουργείται και "τρύπα" στο ΑΕΠ από τομείς όπως π.χ. ο τουρισμός (αν και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν είναι οι μόνες στο "κόλπο" των POS, στο οποίο μετέχουν ευρύτατα και εμπορικές επιχειρήσεις).

Μόσχα για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είναι ψυχοπαθής»! - ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

«Ψυχοπαθή» χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν η Μόσχα μετά τις δηλώσεις του για την Μαύρη Θάλασσα ότι είναι «ρωσική λίμνη» και ότι η Τουρκία μαζί με τις περευξείνιες χώρες θα πρέπει να την καταστήσουν «κλειστή θάλασσα» και να αυξηθεί επαρκώς η παρουσία του ΝΑΤΟ σε αυτήν ως αντίβαρο στον πανίσχυρο ρωσικό Στόλο.

Μοσκοβισί: Πίσω από τους αριθμούς στην Ελλάδα υπάρχουν ανθρώπινα δράματα

Έπειτα από πολλές δοκιμασίες η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος
Σε άρθρο που ανάρτησε την Παρασκευή (13/05) στο προσωπικό του blog ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 οι υπουργοί Οικονομίας της ζώνης του ευρώ δέχτηκαν να συζητήσουν, την προηγούμενη Δευτέρα (09/05), το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού Δημοσίου χρέους.
AdTech Ad
Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο Γάλλος επίτροπος υπογραμμίζει ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε από το 13% του ΑΕΠ που βρισκόταν το 2013 στο 3% το 2016.

Απίστευτος Σόιμπλε: Το Grexit είναι σαν την απόπειρα δολοφονίας μου! Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ «ξαναχτύπησε»

«Κάποιος σε πυροβολεί και βρίσκεσαι στο έδαφος. Αλλά, την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα» είπε, επιμένοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν κάτι κακό!
Με την αναπηρία του παραλληλίζει το Grexit ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος «ξαναχτύπησε» με νέες δηλώσεις αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, εν μέσω έντονων διαβουλεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας.