Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μόσχα για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είναι ψυχοπαθής»! - ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

«Ψυχοπαθή» χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν η Μόσχα μετά τις δηλώσεις του για την Μαύρη Θάλασσα ότι είναι «ρωσική λίμνη» και ότι η Τουρκία μαζί με τις περευξείνιες χώρες θα πρέπει να την καταστήσουν «κλειστή θάλασσα» και να αυξηθεί επαρκώς η παρουσία του ΝΑΤΟ σε αυτήν ως αντίβαρο στον πανίσχυρο ρωσικό Στόλο.
Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι «η Μαύρη Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ρωσική λίμνη» απάντησε φαρμακερά λέγοντας ότι «ξέρετε, δεν είμαι ψυχίατρος για να ασχοληθώ με την περίπτωση Ερντογάν».

Την δήλωση αναπαρήγαγαν άμεσα τα τουρκικά ΜΜΕ. Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν που προκάλεσαν την απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ έγιναν κατά την διάρκεια της
συνεδρίασης των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των 10 παρευξείνιων χωρών τονίζοντας ότι, «η Μαύρη Θάλασσα θα γίνει μια κλειστή θάλασσα» ενοώντας ότι θα επιχειρήσει να απαγορεύσει την δίοδο του ρωσικού Στόλου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο φράζοντας τα Στενά!

Κάτι που δεν μπορεί να κάνει καθώς τα Στενά δεν ανήκουν στην τουρκική διοίκηση αλλά τελούν υπό διεθνές καθεστώς βάση της Συνθήκης του Μοντρέ.

«Πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των παρευξείνιων χωρών της Μαύρης Θάλασσας η οποία είναι μια ρωσική λίμνη αλλιώς η ιστορία δεν θα μας το συγχωρήσει», είπε ο ίδιος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πήγε ακόμα παραπέρα καθώς ζήτησε απο το ΝΑΤΟ να αυξήσει τις δυνάμεις του στην περιοχή καθώς δεν διαθέτει επαρκή στρατιωτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση με την ισχυρή ρωσική ναυτική παρουσία.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ανυπομονούμε να δούμε τα απτά αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου … Πρέπει να επιτύχουμε σταθερότητα στη θάλασσα του Εύξεινου Πόντου.

Πρέπει να κάνω το καθήκον μου ως χώρα που αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Αν δεν λάβουμε στρατιωτικά μέτρα, η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει» δήλωσε ο Ερντογάν.

Επεκτάθηκε και στο ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των Σκοπίων καθώς τα θεώρησε σημαντικά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν εν ολίγοις απαιτούν. Να μπει το ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα και να κόβει βόλτες έξω από το Κράσνονταρ και την Σεβαστούπολη, να αποκλεισθεί η Ρωσία μακριά από την Μεσόγειο, να παραδοθούν όλες οι βαλκανικές χώρες στην αμερικανική ζώνη επιρροής και να περικυκλωθεί η Ρωσία από παντού και να κλείσουν παρανόμως τα Στενά.

Όλα μαζί οδηγούν σε έναν Γ' ΠΠ. Μόνο ένας ψυχοπαθής θα ζητούσε κάτι τέτοιο και αυτό ακριβώς τόνισε η γοητευτική και πολύ έξυπνη Μαρία Ζαχάροβα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου