Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

«Κανείς Απών»! – Συγκλονιστικό βίντεο για τον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο που «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο αφιέρωμα στο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, που το 2018 έπεσε υπέρ πατρίδος κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Σε λίγες ημέρες, στις 12 Απριλίου, συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα που ο ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, σε απόσταση εννέα (9) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα.

Τα Στενά φέρνουν «σεισμό» στην Τουρκία! Νέες κινήσεις κατά Ερντογάν: «Ενωθείτε» να τον ρίξουμε

Επιστολή βουλευτών - «Κραυγή Ντεμιρτάς από την φυλακή...

Είναι οφθαλμοφανές! Στην Τουρκία υπάρχει πολιτική κρίση, η οποία ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πως θα καταλήξει!

Μετά την κυριακάτικη δήλωση των απόστρατων ναυάρχων για την Συνθήκη του Μοντρέ, σε σχέση με τα Στενά του Βοσπόρου, έσπευσαν να πάρουν τη σκυτάλη στις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν 96 πρώην βουλευτές.

Στην κοινή τους δήλωσή αναφέρουν:

Συνεχίζει το ανέκδοτο ο Τατάρ…

Βγαίνει τη μια μέρα ο Ερσίν Τατάρ και δηλώνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ρόλο και λόγο να ανακατεύεται στο Κυπριακό και της υποδεικνύει πως πρέπει να μείνει μακριά.

Την επομένη στέλνει επιστολές και ζητά χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Συνεχίζει το ανέκδοτο του, δεν θέλει την ΕΕ αλλά θέλει τα χρήματα της ΕΕ. 

Κάποια στιγμή θα πρέπει η Λευκωσία να το υποδείξει αυτό στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι

Σε εξέλιξη το σχέδιο ''Μ. Κουρδιστάν'': Ξεκίνησαν οι διεργασίες ένωσης όλων των Κούρδων

Το κράτος του Κουρδιστάν ( Βόρεια Συρία- και δυτικό Ιράκ) παίρνει 'σάρκα και οστά" με την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ.

Αραβικές δημοσιογραφικές πηγές αποκάλυψαν την επερχόμενη επίσκεψη του αναπληρωτή ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τη Συρία, Ντέιβιντ Μπράουνσταϊν, για να συναντηθεί με Κούρδους αξιωματούχους στο πλαίσιο της αμερικανικής προσπάθειας για επανάληψη των κουρδικών διαπραγματεύσεων για την ένωση των Κούρδων με στόχο την δημιουργία κουρδικού κράτους μεταξύ δυτικού Ιράκ και Βόρειας Συρίας .

Στη Θεσσαλονίκη η επόμενη τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Σερβίας

Oι τρεις ΥΠΕΞ τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας στα Βαλκάνια και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η πρώτη τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Σερβίας, Ελλάδας και Κύπρου.

Οι υπουργοί Νίκολα Σελάκοβιτς, Νίκος Δένδιας και Νίκος Χριστοδουλίδης εξέτασαν τις προοπτικές ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η περιφερειακή ασφάλεια, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός και το μεταναστευτικό. Συμφωνήθηκε η τριμερής αυτή να αποτελέσει μόνιμο σχήμα συνεργασίας που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει το ΑΠΕ.