Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ληγμένα προϊόντα στα ράφια κανονικά και με το νόμο!!!Αρκεί να μην είναι ευαλλοίωτα!!!



Σχόλιο από ALEXANDER

Μάλλον ληγμένα παίρνουν στην κυβέρνηση και τους έχει πειράξει στο μυαλό!!!
Απόφαση που δεν παίρνει ούτε η κυβέρνηση των Ζουλού…Αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που δεν έχουν μπεί ποτέ στη ζωή τους σε μπακάλικο…
Όσα προϊόντα δεν χαλάνε ακριβώς στην ημερομηνία λήξης τους ας πάρει την ευθύνη η εταιρεία παραγωγής και ας την βάλει 1 η 2 μήνες αργότερα με ότι αυτό συνεπάγετε.
Με τέτοιες αποφάσεις μάλλον η κυβέρνηση θέλει να παρατείνει την ημερομηνία λήξης της.

Ληγμένα, (μη ευαλλοίωτα τρόφιμα), σε τιμή προσφοράς, θα μπορούν σύντομα να πωλούνται παντού, σύμφωνα με νέα αγορανομική νομοθεσία, που ανακοινώθηκε χθες.

Χημικά στο πρόσωπο του Τέρενς Κουίκ- Έσπευσε ο Καμμένος να του ρίξει στα μάτια ένα ειδικό σπρέι

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις αρχές της Συγγρού, ο βουλευτής του κόμματος, Τέρενς Κουίκ δέχθηκε χημικά στο πρόσωπο. Όπως αποκάλυψε ο κ. Κουίκ μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00, είχαν ρίξει έναν νεαρό στο έδαφος και τον χτυπούσαν οι αστυνομικοί. Όπως σημείωσε πήγε κοντά για να δει εάν η σύλληψη τουλάχιστον είναι νόμιμη και τότε ένας αστυνομικός του έριξε χημικά στο πρόσωπο.

Le Monde: «Μπορεί η Τρόικα να οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία;»

Ως μια «Λερναία Ύδρα με τρία κεφάλια που τραβάει την Ελλάδα σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις και ασχολείται μόνο με την μείωση παντί τρόπω του ελλείμματος και του χρέους, χωρίς παράλληλα να πλαισιώνεται πολιτικά» περιγράφει την Τρόικα η γαλλική εφημερίδα Le Monde και διερωτάται κατά πόσον τελικά θα είναι η Τρόικα και οι άκαμπτες στάσεις και επιλογές της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας!

Συγκλονίζει η εικόνα του ανάπηρου διαδηλωτή απέναντι από τα ΜΑΤ

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που δείχνει έναν άνδρα, καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, απέναντι στις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.


Η δύναμη της ψυχής αποτυπώνεται στην εικόνα του ανάπηρου διαδηλωτή, ο οποίος δεν δίστασε να βγει στο δρόμο, διαδηλώνοντας κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα.


Με τον τρόπο αυτό, «χάρισε» στους φωτογράφους άλλη μία χαρακτηριστική εικόνα από την Ελλάδα, που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από το φακό

Παπούλιας προς Μέρκελ: Ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει την αντοχή του

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Προεδρικό Μέγαρο. Η κυρία Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπήκαν στο Προεδρικό από τη βόρεια είσοδο και περπάτησαν ανάμεσα στους εύζωνες της Προεδρικής φρουράς οι οποίοι στέκονταν δεξιά και αριστερά του διαδρόμου που οδηγεί στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγαρου.

«Ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. Σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κυρία Μέρκελ.

Mέρκελ: Βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ

Ελπίδες για την εκταμίευση της δόσης άφησε η γερμανίδα καγγελάριος κ. Ανγκέλα Μέρκελ μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη καθώς θεωρεί την παρουσία της κ. Μέρκελ στην χώρα μας ως στήριξη της προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση και την παραμονή στην ευρωζώνη.

“Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: “Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο δρόμος που ακολουθούμε μας οδηγεί να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας”.

"Για το μεγαλείο της Ελλάδας"!

"Για το μεγαλείο της Ελλάδας"!
Αυτό το παγκόσμιο, υπερχρονικό μεγαλείο. Η σύνθεση ιδέας και αίματος που αποθεώθηκε στους αιώνες από κάθε ελεύθερο άνθρωπο, από κάθε σκλάβο που ήθελε να σπάσει τα δεσμά του, κάθε ψυχή που ήθελε να αγγίξει το Θείο.
Το μεγαλείο που αφουγκράζεται όποιος οδεύει στην θυσία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας του. Η έκσταση που καταλαμβάνει τον άνθρωπο που υπερβαίνει το Εγώ του για το Εμείς και γίνεται ισχυρός όσο το σύνολο. Όσο πιο αγνή είναι η ιδέα της θυσίας, τόσο πιο Ελληνική. Μα πιο Ελληνική από όλες, η θυσία για την λευτεριά.
Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο της Ελλάδας. Η υπέρβαση από τα προσωπικά συμφέροντα, από την ιδιοτέλεια, από τα αργύρια, για την Ελευθερία.

Εξώδικο Ανεξάρτητων Ελλήνων για την απαγόρευση συναθροίσεων

Εξώδικο με παραλήπτη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο και κοινοποίηση στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Τέντε, απέστειλαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, σχετικά με την χθεσινή απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, ενώ γνωστοποιείται επίσης ότι θα ασκηθεί κάθε συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα.



Ακόμη, ο πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επέδωσαν στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ψήφισμα το οποίο έχει αποδέκτη το γερμανικό λαό.

Οι Γερμανοί γράφουν:"Η Ελλάδα θυμίζει Αφγανιστάν"

«Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την υποδοχή της καγκελαρίου Merkel θυμίζουν περισσότερο επίσκεψη στο Αφγανιστάν παρά σε χώρα της ΕΕ. Ο Αντενάουερ είχε ευκολότερη αποστολή το 1954», παρατηρεί στο ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο δημοσίευμα αναλύονται οι διαφορές κλίματος και περιεχομένου των δύο επισκέψεων αλλά και του ταξιδιού της Merkel στην Αθήνα το 2007, το οποίο είχε χαρακτηρισθεί και προεκλογική βοήθεια προς την τότε κυβέρνηση Καραμανλή.
«Σήμερα», παρατηρεί το δημοσίευμα, «τίποτε δεν θα ήταν πιο ασύμφορο για έναν υποψήφιο που θέλει πραγματικά να κυβερνήσει,

Τον κυνηγούν για φοροδιαφυγή

Μήνυση κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέβαλαν σύμφωνα με τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Μπιλντ», Γερμανοί εφοριακοί.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ελέγχεται για παρακώλυση δίωξης για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από δύο γιαπωνέζες βιολονίστριες. Τον Αύγουστο του 2012 κατέσχεσαν τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το βιολί αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ της γιαπωνέζας μουσικού Γιουζούκο Χοριγκόμε, ενώ δύο μήνες αργότερα επανελήφθη το ίδιο με τη βιολονίστρια Γιούκι Μανουέλα Γιάνκε.

Μήνυση Νικολόπουλου σε Κεδίκογλου

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Σίμου Κεδίκογλου κατέθεσε χθες ο Νίκος Νικολόπουλος.
Ο βουλευτής Αχαΐας κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου σε εκπομπή του Mega στην οποία ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε υποστηρίξει πως ... «πέραν της ιατρικής εξηγήσεως δεν μπορώ να δώσω άλλη για τη συμπεριφορά Νικολόπουλου».
Ο βουλευτής υποστηρίζει πως έχει θιγεί από την συγκεκριμένη συκοφαντική δήλωση και ότι ο κ. Κεδίκογλου είχε προφανή στόχο να αποδομήσει με συκοφαντίες την προσωπικότητα του αχαιού πολιτικού.

Πάτρα:«Θυροκόλλησαν» την Merkel

Την Μέρκελ και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την Κυβέρνηση θυροκόλλησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων. Στην αφίσα του Σωματείου των εργαζομένων αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Πέταξαν μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή(Βίντεο)

Τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή με τη Merkel περνούσε έξω από το Ερρίκος Ντινάν, άγνωστοι εκτόξευσαν μπουκάλια νερού.
Έξω από το Νοσοκομείο, είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα εργαζόμενοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Στο σημείο είχαν σπεύσει διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ προκλήθηκε και ένταση

Το φωτογραφικό άλμπουμ της Daily Mail εν αναμονή της Μέρκελ

Με τίτλο "Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας κατηγορώντας τη Μέρκελ για την καταστροφή των ζωών τους ενόψει της επίσκεψής της στην Ελλάδα" κυκλοφορεί η Daily Mail,

 ενώ δημοσιεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όπου η καγκελάριος αναπαρίσταται σαν Χίτλερ ή μέλος των Ναζί και στις λεζάντες γίνεται λόγος για Δ' Ράιχ.

Πρωτοσέλιδο ο Τράγκας στη Bild

-«Συμπεριφέρεται ως δεύτερος Χίτλερ» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γιώργος Τράγκας στη γερμανική εφημερίδα Bild και σήμερα δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική της έκδοση.

-«Η υποδοχή της Merkel στην Ελλάδα γίνεται με αντι-μερκελικές πορείες και διαδηλώσεις και την κινητοποίηση 7.000 αστυνομικών, ενώ ήδη από χθες, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, χιλιάδες ήταν αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Έξω από τη χώρα μας σκύλα» και «Κόρη του Χίτλερ εδώ δεν είναι το 4ο Ράιχ».

Στους ρυθμούς της λίστας... χορεύει το ΠΑΣΟΚ

Άνω - κάτω έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και οι τουλάχιστον... ατυχείς, κατά βουλευτές του, χειρισμοί του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του κόμματος επιχείρησε να αλλάξει μία φορά την πολιτική ατζέντα, συνδέοντας στη συνεδρίαση της ΚΟ που γινόταν ακριβώς για αυτό το θέμα, την ψήφιση των μέτρων εκ μέρους ΠΑΣΟΚ με σειρά προϋποθέσεων. Το ίδιο πρόκειται να κάνει αυτή την εβδομάδα, εφευρίσκοντας νέο θέμα αυτή την φορά σε ενδοκομματικό επίπεδο.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση με τις μίζες του πρώην υπουργού πυροδότησαν χθες η προφυλάκιση του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου και ο θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου.

Μετά από μαραθώνια απολογία στον ανακριτή ο Γιάννης Σμπώκος κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο Σμπώκος κατέθεσε υπόμνημα 160 σελίδων στον Γαβριήλ Μαλλή στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος του για την υπόθεση «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Ο Τσίπρας στον Guardian για τη Μέρκελ

«Η Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει από την κρίση που προκάλεσε η λιτότητα, μόνο εάν επανασχεδιαστεί από και για το λαό» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στον Guardian με τίτλο «Το ελληνικό μήνυμα στην Ανγκελα Μέρκελ».

Αναλυτικά όλο το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα:

«Καθώς η Άνγκελα Μέρκελ θα καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα, θα βρει μια Ελλάδα στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Το 2008 και το 2009 η εξέλιξη αυτή ήταν ένα παράπλευρο αποτέλεσμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Από τότε όμως η περαιτέρω ύφεση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλεται από την Τρόικα των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και τις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις.

Λίστα-φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Οι «μεγάλοι» που δεν πληρώνουν το χαράτσι

Μία λίστα-φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος με τους «μεγάλους» που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Κατήγγειλε μάλιστα πως "το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα", τονίζοντας ότι οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν.

Ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο "χαράτσι", την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων, -ακόμη και σε ποσοστό 60%-, είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου. Σε άλλες περιπτώσεις δε, επιχειρήσεις εμφανίζουν μειωμένο αριθμό του εμβαδού του κτιρίου, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!
Ενδεικτική είναι η περίπτωση τεσσάρων κτιρίων του επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Αιχμηρό δημοσίευμα από τους «New York Times» «Κωμικοτραγικοί οι χειρισμοί των πολιτικών με τη λίστα Λαγκάρντ»

Και όμως ένα «στικάκι» μπορεί να κάνει άνω - κάτω το πολιτικό σύστημα μιας χώρας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τους «Νew York Times», ταλανίζει την ελληνική κυβέρνηση… μία πραγματικότητα «κωμικοτραγική», όπως σπεύδει να την χαρακτηρίσει η εφημερίδα.

Ο λόγος φυσικά για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» με τα 2.000 ονόματα Ελλήνων πολιτικών που έβγαλαν τα χρήματά τους σε τράπεζες της Ελβετίας.

Το Eurogroup ζήτησε 89 κινήσεις μέχρι τις 18 Οκτωβρίου!!! Προθεσμία 10 ημερών στην Ελλάδα

Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, το αργότερο ως τις 18 Οκτωβρίου, ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής, ζήτησε το Eurogroup που συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup, τόσο ο Πρόεδρος του Γιουρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και η Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ αναγνώρισαν την «ουσιαστική πρόοδο» που έχει σημειώσει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. «Είμαι εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης και από τη βούληση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού να ανταποκριθούν στα αιτήματά μας», δήλωσε ο Ζ. Γιούνκερ.

Με το σακάκι του Euro 2012 η Μέρκελ στην Αθήνα

Με το ίδιο πράσινο σακάκι που φορούσε στον αγώνα Γερμανία - Ελλάδα εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

Συμβολικό χαρακτήρα φαίνεται πως έχει η απόφαση της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ να φορέσει κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα το ίδιο πράσινο σακάκι που φορούσε και στον αγώνα μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας στο Euro του 2012.

«Φρούρειο» η Αθήνα-Ενταση στη Μεσογείων

13:15 Ενταση στο «Ερρίκος Ντυνάν». Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο απωθήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας όταν επιχείρησαν να βγουν και να καταλάβουν το οδόστρωμα στη Λεωφόρο Μεσογείων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Σε πλήρη εφαρμογή τίθενται καθώς περνά η ώρα τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει της άφιξης Μέρκελ στην Αθήνα.

Χιλιάδες διαδηλωτές σε Σύνταγμα-Ομόνοια

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ η κ. Μέρκελ έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα. Κόσμος βρίσκεται στις δύο πλατείες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από 7.000 αστυνομικούς. Κάνοντας βήμα, μερικές δεκάδες έφεδροι αξιωματικοί φωνάζοντας «ψηλά, ψηλά τα πράσινα μπερέ», συμμετείχαν στην πορεία και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι έφτασαν στο Ζάππειο.

Στο Μαξίμου η Μέρκελ

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ η οποία προσγειώθηκε λίγο πριν της 13:30 μμ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υποδέχθηκε την κ. Μέρκελ και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην υποδοχή παρευρέθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπ. Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης, ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Στ. Βασιλόπουλος.

NYT: "Ποια ευρωζώνη; Εδώ διαλύονται τα ευρωπαϊκά κράτη σε μικρά κρατίδια"!


Οι αποσχιστικές τάσεις στις πλούσιες περιοχές της Ευρώπης όσο πάνε και γιγαντώνονται με την Καταλωνία να ετοιμάζεται για αυτοδιάθεση καθώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα έχει δημοψήφισμα για το αν οι πολίτες της επιθυμούν ννα αποχωρήσουν από τον ισπανικό εθνικό κορμό ή όχι. Στην ουρά περιμένουν επίσης η Σκοτία, η Φλάνδρα και η Λομβαρδία.

Ο Αρτούρ Μας, πρόεδρος της Καταλωνίας, που προκήρυξε το δημοψήφισμα έχει μεταμορφωθεί στον υπ'αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για το ισπανικό κράτος που θεωρεί το δημοψήφισμα παράνομο.  Από την άλλη η Σκοτία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Αγγλία το φθινόπωρο του 2014.

Tρεις βαθμίδες υποβάθμισαν οι Moody's την Κύπρο...Στο «Β3», με αρνητικές προοπτικές

Λευκωσία: Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την κυπριακή οικονομία κατά τρεις μονάδες, ρίχνοντας την πιστοληπτική της αξιολόγηση στο «Β3» και με αρνητικές προοπτικές, λόγω των προβλημάτων στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Moody's υποβάθμισε επίσης και τις αξιολογήσεις της για τις τρεις μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο οίκος υποστηρίζει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών μπορεί να καταλήξουν να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος της Λευκωσίας στο 140% του ΑΕΠ.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο, υπό τη σκιά της υποβάθμισης της κυπριακής οικονομίας στην κατηγορία B3 από Ba3 με αρνητική προοπτική, από τον οίκο Moody’s
Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:03, βρισκόταν στις 118,88 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 3,18%, ενώ πτώση σε ποσοστό 2,72%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 46,22 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 543.922,51 ευρώ.

Με το "βλέμμα" στην επίσκεψη Merkel και στις 840 μονάδες το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε "απόσταση βολής" από τα πρόσφατα υψηλά έτους παραμένει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Τρίτη, κινούμενος εκ νέου προς το επίπεδο των 840 μονάδων.

Η αγορά κινείται στον «απόηχο» του χθεσινού Eurogroup, από το οποίο διαφάνηκε ότι η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα είναι… εύκολη υπόθεση.

Πιέσεις στη Wall με φόντο την αβεβαιότητα για την ανάκαμψη

Dow13.583,65-26,50 -0,19%  



  Nasdaq3.112,35-23,84 -0,76%  

Η Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε σήμερα τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη στην Ανατολική Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει κίνδυνος η επιβράδυνση στην Κίνα να επιδεινωθεί και να διαρκέσει περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν.

Για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της στο 7,7% το 2012 από 8,2% τον περασμένο Μάιο.

Η Ευρώπη παρέμεινε και σήμερα στο επίκεντρο της προσοχή καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Οι επενδυτές περιμένουν περαιτέρω ενδείξεις για το αν η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον εν μέσω ανησυχιών για την πορεία του προγράμματος και για το ενδεχόμενο να καθυστερήσει περαιτέρω η επόμενη δόση προς την ελληνική κυβέρνηση.