Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πιέσεις στη Wall με φόντο την αβεβαιότητα για την ανάκαμψη

Dow13.583,65-26,50 -0,19%  



  Nasdaq3.112,35-23,84 -0,76%  

Η Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε σήμερα τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη στην Ανατολική Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει κίνδυνος η επιβράδυνση στην Κίνα να επιδεινωθεί και να διαρκέσει περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν.

Για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της στο 7,7% το 2012 από 8,2% τον περασμένο Μάιο.

Η Ευρώπη παρέμεινε και σήμερα στο επίκεντρο της προσοχή καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Οι επενδυτές περιμένουν περαιτέρω ενδείξεις για το αν η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον εν μέσω ανησυχιών για την πορεία του προγράμματος και για το ενδεχόμενο να καθυστερήσει περαιτέρω η επόμενη δόση προς την ελληνική κυβέρνηση.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες για το τι θα γίνει.

"Η τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει πως οι υποχρεώσεις εκπληρώνονται πριν γίνει η εκταμίευση της κάθε δόσης", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: "Έχουμε πει όλοι πως δεν θα κάνουμε εικασίες, αλλά θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας".

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker σημείωσε από την πλευρά του ότι η Ευρωζώνη συνεχίζει να ελπίζει πως θα λάβει την απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ακόμη, όπως δήλωσε τον προηγούμενο μήνα, πως η απόφαση μπορεί να ληφθεί τον Οκτώβριο, απάντησε "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία". Πρόσθεσε πάντως ότι δεν περιμένει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 26,50 μονάδες (-0,19%) κλείνοντας στις 13.583,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 23,80 μονάδων (-0,76%) και έκλεισε στις 3.112,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 5,00 μονάδων (-0,35%) κλείνοντας στις 1.455,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η UnitedHealth Group κλείνοντας στα 57,60 δολ. με άνοδο 0,47 δολ. ή σε ποσοστό 0,82%. Ακολούθησαν η μετοχή των McDonalds με κέρδη 0,59% και κλείσιμο στα 91,54 δολ. και η American Express, η οποία έκλεισε στα 58,82 δολ. με άνοδο 0,44%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Home Depot (-2,09%), η Hewlett-Packard (-1,83%) και η Walt Disney (-1,21%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,28 δολ. ή σε ποσοστό 11,20% και έκλεισε στα 2,78 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχωρίζει η είδηση της εξαγοράς του 90% της βραζιλιάνικης Amil Participacoes από την UnitedHealth Group έναντι περίπου 4,3 δισ. δολ. σε μετρητά.

Η UnitedHealth αναμένει να λάβει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών της Βραζιλίας το τέταρτο τρίμηνο όταν και θα αγοράσει το 60%.

Το πρώτο εξάμηνο του 2013 η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσφορά για την αγορά του 30% που βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου