Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ληγμένα προϊόντα στα ράφια κανονικά και με το νόμο!!!Αρκεί να μην είναι ευαλλοίωτα!!!



Σχόλιο από ALEXANDER

Μάλλον ληγμένα παίρνουν στην κυβέρνηση και τους έχει πειράξει στο μυαλό!!!
Απόφαση που δεν παίρνει ούτε η κυβέρνηση των Ζουλού…Αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που δεν έχουν μπεί ποτέ στη ζωή τους σε μπακάλικο…
Όσα προϊόντα δεν χαλάνε ακριβώς στην ημερομηνία λήξης τους ας πάρει την ευθύνη η εταιρεία παραγωγής και ας την βάλει 1 η 2 μήνες αργότερα με ότι αυτό συνεπάγετε.
Με τέτοιες αποφάσεις μάλλον η κυβέρνηση θέλει να παρατείνει την ημερομηνία λήξης της.

Ληγμένα, (μη ευαλλοίωτα τρόφιμα), σε τιμή προσφοράς, θα μπορούν σύντομα να πωλούνται παντού, σύμφωνα με νέα αγορανομική νομοθεσία, που ανακοινώθηκε χθες.

Σύμφωνα με το 5ο άρθρο του νέου νόμου, «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά και θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
Η ρύθμιση δεν αφορά τις πραγματικές, αυστηρές τελικές ημερομηνίες ανάλωσης, τις ημερομηνίες λήξης των ευαλλοίωτων τροφίμων (γάλα, γιαούρτι), όπου στη συσκευασία αναγράφεται ημερομηνία λήξης . Στα τρόφιμα αυτά δεν θα επιτρέπεται η παράταση στην εμπορία τους.

Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους .

-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.


ΠΗΓΗ thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου