Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η συμφωνία με την Ιταλία

Του Ν. Λυγερού


Η συμφωνία με την Ιταλία για την αρχή των διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, είναι το πρώτο χειροπιαστό βήμα για την καθιέρωση της ΑΟΖ, δηλαδή για την εφαρμογή της υψηλής στρατηγικής της πατρίδας μας. Με την Ιταλία υπάρχει ήδη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας από το 1977. Και τώρα αυτή η προσπάθεια, που αρχίζει επίσημα με τη συμφωνία του Υπουργού Εξωτερικών, ενισχύει το όλο πλαίσιο του αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι δίνει ένα χειροπιαστό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη θεωρητική προσέγγιση της ΑΟΖ.

Γέννησε το γιο της ενώ βρισκόταν σε κώμα και ξύπνησε όταν άκουσε τη φωνή του

Τώρα εκείνος μασά την τροφή της και την ταΐζει στο στόμα - Δείτε τις φωτογραφίες

Δεν είναι σπάνια εικόνα στο ζωικό βασίλειο οι γονείς να μασούν την τροφή και να την περνούν, στόμα με στόμα, στα μικρά τους. Μια μητέρα και ο γιος της, από την Κίνα, αποτελούν ένα σπάνιο παράδειγμα της ίδιας πρακτικής στον κόσμο των ανθρώπων, και μάλιστα αντίστροφα. 

Η Zhang Rongxiang έπεσε σε κώμα έπειτα από τροχαίο ατύχημα πριν από τρία χρόνια. Οι γιατροί ενημέρωσαν τον σύζυγό της Gao Dejin πως δεν θα συνέλθει ποτέ και λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσαν πως η γυναίκα ήταν έγκυος και πως, σαν από θαύμα, το μωρό είχε επιβιώσει. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Ζευγάρι υιοθέτησε παιδί που άλλοι το έλεγαν... ΚΑΤΑΡΑ!(Βίντεο)

Ένα ζευγάρι υιοθέτησε παιδί που άλλοι το έλεγαν… κατάρα!
Μέχρι την ημέρα που γεννήθηκε ο Αδάμ βρισκόνταν ασφαλής στην κοιλιά της μητέρας του, αλλά μόλις γεννήθηκε όμως,σ’ένα νοσοκομείο στο Αλιπούρ της Ινδίας το εγκατέλειψαν!!…
Είχε γεννηθεί με φρικτές παραμορφώσεις.Οι γονείς αρνήθηκαν να το πάρουν στο σπίτι.Κανείς δεν το ήθελε. Κανείς δεν άνοιξε την θύρα της καρδιάς του και του σπιτιού του για να το πάρει.Όχι μόνο αυτό αλλά ακούστηκε πως οι συγχωριανοί των γονιών του θα το δηλητηρίαζαν εάν κάποιος έπαιρνε το παιδί στο χωριό.
Έτσι ο Αδάμ περίμενε στο νοσοκομείο για να βρεθεί γι»αυτόν κάποια οικογένεια.Δεν άργησε να βρεθεί.

” Ο Ζορλού το 1955 – για τους έποικους του 1975…”

Κύπρος μαςΑναφέρομαι στο εύστοχο άρθρο του αγαπητού Λάζαρου Μαύρου στη Σημερινή 17 Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο « Περί εποίκων τσιμουδιά…» και επισημαίνω το εξής απόσπασμα από το άρθρο: «…Σ Τ Ο ΣΥΝΟΛΟ της 32χρονης πολιτικής σταδιοδρομίας του, ο κ. Αναστασιάδης ουδέποτε έδειξε το παραμικρό ίχνος ότι μπήκε στον κόπο να διαβάσει έστω τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ του 1956, που έκτοτε αποτελούν το θεμέλιο της τουρκικής στρατηγικής στο Κυπριακό.…Έγραφε το 1956 στις Εκθέσεις του ο Νιχάτ Ερίμ: «Η σημερινή αναλογία [πληθυσμού] δεν είναι αιώνια κι έτσι δεν μπορούμε να προτάξουμε κανένα λογικό αίτιο ως προς τον υπολογισμό της αναλογίας αυτής σαν αναλλοίωτης και αιώνιας. […] Η τουρκική κοινότητα [στην Κύπρο], μπορεί να διευρυνθεί γοργά και πρέπει να διευρυνθεί». (Νεοκλής Σαρρής: «Η άλλη πλευρά» τόμος 2, βιβλίο Α΄ I (1982).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


THILASMOS

Κακήν κακώς έδιωξαν μία μητέρα η οποία επιχείρησε να θηλάσει το 1,5 ετών μωρό της, λίγο πριν την έναρξη παράστασης όπερας, στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού στα Φηρά της Σαντορίνης σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο mothersblog.gr.
«Επικοινωνώ μαζί σας για να σας αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη ενώπιον πολλών μαρτύρων πριν από λίγες ώρες.
Ήμουν στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού στα Φηρά στη Σαντορίνη, με τον σύζυγό μου και τις 2 κόρες μας, ηλικίας 7 ετών και 1.5 ετών, για να παρακολουθήσουμε παράσταση όπερας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ MATRIX , Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ‏

Υπάρχουν δύο ΕΛΛΑΔΕΣ. Υπάρχουν πολλοί Κόσμοι. Εδώ σήμερα θα δούμε ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το κείμενο για τους ανυποψίαστους και τους εφησυχασμένους είναι αυστηρώς ακατάλληλο και ας μη το διαβάσουν καλλίτερα.Η Ελλάδα σήμερα, όπως και ολόκληρος ο Κόσμος ΔΕΝ είναι αυτό που φαίνεται. Είναι αυτό που μας έχει επιβληθεί, να φαίνεται.

Μια καθαρή υποβολή και παραποίηση της πραγματικότητας. Το Matrix σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται πως κυβερνά παντοδύναμο και ισχυρό, ενώ πνέει τα λοίσθια. Οι ηγέτες του και ηγέτες της Ελλάδας του Μάτριξ, τυφλά όργανα υποταγής, δούλοι σε συμφέροντα εξωγενών παραγόντων, προωθούν το σχέδιο Παγκοσμιοποίησης και ολοκληρωτικής υποταγής στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ, που δεν είναι και τόσο νέα.

Μαύρες τρύπες ανακαλύφθηκαν και στους ωκεανούς(Βίντεο)


Ερευνητές από την Ελβετική Ανώτατη Τεχνική Σχολή της Ζυρίχης και του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι εικάζουν πως κατάφεραν να βρουν ενδείξεις για την ύπαρξη μαύρων τρυπών όχι μόνο στο διάστημα αλλά και στη Γη.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τεράστιες χοάνες υπάρχουν στην πραγματικότητα και μάλιστα έχουν διάρκεια ζωής ένα έτος.
Την μεγαλύτερη δραστηριότητα παρόμοιοι στρόβιλοι την εκδηλώνουν στο νότιο μέρος του Ατλαντικού ωκεανού.

Ψήφισαν σχέδιο έκτακτης ανάγκης εν όψει σοβαρών ταραχών!

Βενζίνη με δελτίο, απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ή ιδιωτικών αεροσκαφών κλπ, ακύρωση δρομολογίων πλοίων, περιορισμός του χρόνου λειτουργίας καταστημάτων και των φωτεινών επιγραφών τους και σειρά άλλων απαγορεύσεων προβλέπει το Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΜΕΑ) που εγκρίθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, υλοποιούνται στην ουσία οι προβλέψεις νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο, με την οποία ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια ανεφοδιασμού στην ενέργεια.

Τολμώ και αποκαλύπτω ποιος και γιατί θέλει τη Θράκη

Του Παναγιώτη Λελιάτσου
Από το voltairosnews
Τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Θράκης έχει στοχοποιήσει τον ρόλο και τον παράγοντα του Τουρκικού προξενείου θεωρώντας ότι δημιουργεί όλες εκείνες τις συνθήκες στις οποίες αργά η γρήγορα θα τεθεί θέμα απόσχισης της Δυτικής Θράκης από τον εθνικό κορμό. Όλοι μας έχουν στρέψει τα βέλη και τα μάτια επάνω στις δράσεις και τις κινήσεις όλων εκείνων που προωθούν αυτές τις πολιτικές. Προσφάτως όμως έχει μπει δυναμικά στην περιοχή άλλος ένας παράγων ίσως και πιο δυναμικός και λέγεται γερμανική επιρροή. Μέχρι σήμερα ακούγαμε και βλέπαμε κάποιους παράγοντες οι οποίοι βγαίνανε δημοσίως και μιλούσαν για ένα μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή μέσω της σύστασης των ΕΟΖ. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι ότι στην Θράκη προετοιμάζεται ένα σκηνικό συνεκμετάλλευσης μεταξύ τούρκων και Γερμανών.

Οι Παξοί κρύβουν «θησαυρό»

Δύο γραμμές σεισμικών δεδομένων από τις έρευνες του σκάφους «Nordic Explorer» παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο δεύτερο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit» το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. Τα νέα αυτά δεδομένα παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελελίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η πλέον υποσχόμενη περιοχή είναι εκείνη των Παξών.

Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο, δεδομένα από το πακέτο των συνολικά 79 σεισμικών γραμμών, συνολικού μήκους 12.500 χιλιομέτρων, που «τράβηξαν» οι Νορβηγοί, απέκτησαν και τα ΕΛΠΕ. Τα ίδια δεδομένα έχει αγοράσει από τη νορβηγική Petroleum Geo Services (PGS) η γαλλική Total.

Η Δικαιοσύνη αλληθωρίζει εις βάρος φτωχού εργάτη

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας δεν είναι τυφλή, αλλά κάποιες φορές κρυφοκοιτάζει πονηρά προς την πλευρά του ισχυρού... Αυτό αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η περίπτωση ενός φτωχού εργάτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, από τη Ζαχάρω Ηλείας, που έπεσε θύμα πρωτοφανούς απάτης από τους τοπικούς παράγοντες και αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του.

«Βρίσκομαι στη Γερμανία και δουλεύω για 1.000 ευρώ το μήνα. Αλλά είμαι ήρεμος, γιατί εδώ δεν με κοροϊδεύει το κράτος όπως στην Ελλάδα», λέει ο εξαπατημένος και ταλαιπωρημένος Γ. ΡέντζιοςΗ εκδίκαση της απάτης εις βάρος του εκκρεμεί δέκα (!) χρόνια στα δικαστήρια της Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ...O AΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ "ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ" - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΗ OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟΥ (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ)


 

ΘΕΜΑ : Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 

Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο κοινό που μας ακούει αυτή τη στιγμή. Και θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα που έγινε προ δεκαπέντε ετών με τη Ρωσία. Τη Ρωσία o Γιέλτσιν την είχε οδηγήσει σε μία καταστροφή.

Πατάς «Μακεδονία» σε πάει Σκόπια το Google Maps

Πληκτρολογώντας στα Ελληνικά «Μακεδονία» το Google Maps προσγειώνει τον περιηγητή στα Σκόπια.

Δεν το πιστεύετε;

Πατήστε εδώ, γράψτε στο πλαίσιο πάνω αριστερά «Μακεδονία» και πατήστε «enter».

 Εννοείται ότι έτσι έχει ρυθμιστεί το πρόγραμμα όπως και πολλά άλλα στις ζωές μας, χωρίς εμείς να το παίρνουμε χαμπάρι.

ΠΗΓΗ thivanews

«50 μαθήματα ζωής που δεν διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία»

Οι τίτλοι των κεφαλαίων από το βιβλίο του Charles J. Sykes, “50 μαθήματα ζωής που δεν διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία”.


1.- Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Πάρτε το απόφαση.

2.- Ο αληθινός κόσμος δεν νοιάζεται τόσο πολύ όσο το σχολείο σας για την αυτοεκτίμησή σας. Περιμένει από εσάς να αποδείξετε την αξία σας πρώτα και μετά να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας.

Έτοιμος για συνομιλίες και λύση, δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Νέα Υόρκη: Αποφασισμένος να εργαστεί ακούραστα και με αποφασιστικότητα για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στην ομιλία του ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για έναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης, υπογράμμισε την ανάγκη σωστής προετοιμασίας των διαπραγματεύσεων ώστε ο διάλογος να έχει προοπτικές επιτυχίας και διατύπωσε την άποψη ότι η πρότασή του για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της παρέχει την αναγκαία ώθηση για επίτευξη λύσης.

Τέλος στο πτωτικό σερί προσπαθεί να βάλει η Wall

Dow15.341,6668,40 0,45%  



  Nasdaq3.761,10-7,15 -0,19%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους Dow και S&P 500 να ανακάμπτουν έπειτα από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και το ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 5.000 στους 305.000 ενώ οι προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 330 χιλ.
Παράλληλα το υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητα τα στοιχεία του για την ανάπτυξη της οικονομίας ανακοινώνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 2,5% το β΄ τρίμηνο, μέγεθος που δεν κατάφερε ωστόσο να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι προέβλεπαν αναθεώρηση στο 2,8%.Το υπουργείο διατήρησε επίσης αμετάβλητα τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες ανακοινώνοντας αύξηση 1,8% το β΄ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή αναθεώρησε καθοδικά τα εταιρικά κέρδη μετά φόρων ανακοινώνοντας αύξηση 2,1% το β΄ τρίμηνο από το α΄ τρίμηνο, αντί για 2,6% που είχε αναφέρει προηγουμένως.
Πτώση για τρίτο συνεχή μήνα σημείωσε τον Αύγουστο ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα καθώς υποχώρησε 1,6% σε σχέση με τον Ιούλιο. Τα στοιχεία της NAR ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση της τάξης του 1,5%.

Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά κινήθηκε και σήμερα το ΧΑΚ σε μια συνεδρία στην οποία το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 92,49 μονάδες, σημειώνοντας οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,29%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 245.596,21 ευρώ.

Πτώση σε ποσοστό 1,42% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 34,14 μονάδες. Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, ζημιές κατέγραψαν ο δείκτης των της Κύριας Αγοράς 0,24% της Παράλληλης Αγοράς 1,16%, της Εναλλακτικής Αγοράς 0,79%, των Τραπεζών 0,21% και των Επενδυτικών 0,32%.

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα   από το capital.gr

Στο υψηλό ημέρας -που σημειώθηκε στις δημοπρασίες- το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο κλείσιμο για τον Γενικό Δείκτη σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με το κλίμα στο ταμπλό να παραμένει υποτονικό, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως και 0,95%, κατάφερε ωστόσο να ανακτήσει θετικό πρόσημο και να ολοκληρώσει με κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.