Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος στο πτωτικό σερί προσπαθεί να βάλει η Wall

Dow15.341,6668,40 0,45%  



  Nasdaq3.761,10-7,15 -0,19%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους Dow και S&P 500 να ανακάμπτουν έπειτα από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και το ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 5.000 στους 305.000 ενώ οι προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 330 χιλ.
Παράλληλα το υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητα τα στοιχεία του για την ανάπτυξη της οικονομίας ανακοινώνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 2,5% το β΄ τρίμηνο, μέγεθος που δεν κατάφερε ωστόσο να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι προέβλεπαν αναθεώρηση στο 2,8%.Το υπουργείο διατήρησε επίσης αμετάβλητα τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες ανακοινώνοντας αύξηση 1,8% το β΄ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή αναθεώρησε καθοδικά τα εταιρικά κέρδη μετά φόρων ανακοινώνοντας αύξηση 2,1% το β΄ τρίμηνο από το α΄ τρίμηνο, αντί για 2,6% που είχε αναφέρει προηγουμένως.
Πτώση για τρίτο συνεχή μήνα σημείωσε τον Αύγουστο ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα καθώς υποχώρησε 1,6% σε σχέση με τον Ιούλιο. Τα στοιχεία της NAR ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση της τάξης του 1,5%.


Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 111,60 μονάδες (0,73%) και βρίσκεται στις 15.384,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 33,40 μονάδων (0,89%) φτάνοντας 3.794,50 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 10,90 μονάδων (0,65%) και βρίσκεται στις 1.703,70 μονάδες.

Από το μέτωπο της νομισματικής πολιτικής ο επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Richmond επιβεβαίωσε την υποστήριξη του σε μια ταχεία συρρίκνωση του προγράμματος αγορών ομολόγων της Fed, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξη του για το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή δεν έχει ήδη ξεκινήσει. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη ο Jeffrey Lacker δήλωσε ότι προσωπική του άποψη είναι πως μια μείωση των αγορών της κεντρικής τράπεζας θα μπορούσε να έρθει μέσα στο έτος.  "Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην μπορέσουμε να το κάνουμε τον Δεκέμβριο ή ενδεχομένως, τον Οκτώβριο, ανάλογα με την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων", δήλωσε.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το αδιέξοδο στις συζητήσεις για τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Το δημοσιονομικό έτος ολοκληρώνεται την 1η Οκτωβρίου και σε περίπτωση αποτυχίας ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα βρεθούν σε αναγκαστική άνευ αποδοχών άδεια ενώ θα καθυστερήσουν και οι πληρωμές του στρατιωτικού προσωπικού. Παράλληλα, στις 17 Οκτωβρίου εξαντλούνται τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών για τη μη παραβίαση του ανώτατου ορίου χρέους και σε περίπτωση μη συμφωνίας για την αύξηση του οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με υποβάθμιση της αξιολόγησής τους.
Από το χώρο των επιχειρήσεων η JPMorgan Chase φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ρυθμιστικές αρχές για διακανονισμό 11 δισ. δολαρίων για την υπόθεση των διασφαλισμένων με πάγια τίτλων. Η τράπεζα συζητά με τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές για το διακανονισμό πολυάριθμων αγωγών. Το εν λόγω ποσό διακανονισμού χωρίζεται σε 7 δισ. δολ. σε μετρητά και 4 δισ. δολ. για την ανακούφιση των καταναλωτών. Οι συζητήσεις είναι πολύ ρευστές και ο διακανονισμός θα μπορούσε να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.
Αύξηση 11% στα κέρδη της ανακοίνωσε η Bed Bath & Beyond για το β΄ τρίμηνο χρήσης, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης. Ειδικότερα,  εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 249,3 εκατ. δολ. ή 1,16 δολ. ανά μετοχή από 224,3 εκατ. δολ. ή 98 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 8,9% και διαμορφώθηκαν σε 2,82 δισ. δολ.Η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη της για το σύνολο του έτους ανακοινώνοντας ότι περιμένει τα κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ 4,88 δολ. και 5,01 δολ. ανά μετοχή. Για το γ΄ τρίμηνο η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ 1,11 δολ. και 1,16 δολ. ανά μετοχή, με τους αναλυτές να έχουν διαμορφώσει εκτίμηση στα 1,12 δολ. ανά μετοχή σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters.
Υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους η Hertz Global Holdings επικαλούμενη την υποχώρηση της κίνησης στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα αμερικανικά αεροδρόμια. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προβλέπει πλέον προσαρμοσμένα κέρδη 1,68 δολ. με 1,78 δολ. ανά μετοχή και έσοδα μεταξύ 10,8 δισ. δολ. και 10,9 δισ. δολ. Στις προβλέψεις που είχε δώσει τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία έκανε λόγο για κέρδη μεταξύ 1,78 δολ. και 1,88 δολ. ανά μετοχή με έσοδα από 10,85 δισ. δολ. έως 10,95 δισ. δολ.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου