Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος 1370 – 1408

Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, σε μια εποχή που η Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια και δοκιμαζόταν από τις εσωτερικές διαμάχες της δυναστείας των Παλαιολόγων, στην οποία ανήκε.
Ο Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1370 και υπήρξε πρωτότοκος γιος του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Δ’ Παλαιολόγου (1348-1385) και της συζύγου του Μαρίας Κυράτζας (1348-1390), κόρης του τσάρου της Βουλγαρίας Ιβάν Αλεξάντρ. Παππούς του ήταν ο επίσης αυτοκράτορας Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος (1332-1391).
Συμβασίλευσε με τον πατέρα του (1376-1379), ο οποίος με τη βοήθεια των Οθωμανών Τούρκων είχε ανατρέψει τον παππού του Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγο. Μετά την παλινόρθωσή του το 1379, ο Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος τύφλωσε μερικώς, τόσο τον γιο του, όσο και τον εγγονό του. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 1385, ο Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος θεώρησε εαυτόν νόμιμο διάδοχο του θρόνου και αντιτάχθηκε στις βλέψεις του θείου του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου.

Άγριο ξύλο σε ομιλία του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη(Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου άτομα που φώναξαν συνθήματα εναντίον του, ξυλοκοπήθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας και τους οπαδούς του Ερντογάν.
Νέα επεισόδια προκάλεσαν οι φρουροί του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά, σύμφωνα με τουρκικές πηγές. Τα επεισόδια έγιναν σε εκδήλωση της οργάνωσης TASC, η οποία είχε οργανώσει την εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Τραμπ: Ο Κιμ είναι ένας τρελός - Να ετοιμαστεί για μία άνευ προηγουμένου δοκιμασία - Πολεμικό κλίμα με ατάκες όπως «γεροξεκούτης» και «γκάνγκστερ»

Είχαν προηγηθεί απειλές του Βορειοκορεάτη ηγέτη που χαρακτήρισε τον Τραμπ ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη που θα πληρώσει ακριβά
Στις απειλές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Κιμ Γιονγκ Ουν απάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος προφανώς είναι ένας τρελός που δεν τον πειράζει αν ο λαός του πεινάει ή αν τους σκοτώνει, θα δοκιμαστεί όσο ποτέ ξανά» έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του και προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι εννοεί ότι κάνει λόγο για δοκιμασία άνευ προηγουμένου.

Αλλαγή φάσης Νότιας Κρήτης

Tου Ν. Λυγερού

Σιγά σιγά βλέπουμε ότι οι προοπτικές της Νότιας Κρήτης αλλάζουν και ότι η παρουσία της ελληνικής ΑΟΖ είναι εποικοδομητική χάρη στη δημιουργία της θαλάσσιας περιοχής Νότια Κρήτης. Το γεγονός ότι η κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια έχει ενεργοποιήσει ένα ολόκληρο πλαίσιο δυναμικής είναι πλέον αδιαμφισβήτητο. Στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνει αυτό που παρουσίαζαν ειδικοί σε ομιλίες και Masterclass αλλά τώρα βλέπουν τις πρώτες πρακτικές επιπτώσεις για το νησί της Κύπρου γενικά και για τη Νότια Κρήτη ειδικά. Διότι τώρα φαίνεται και στο ίδιο το χωροταξικό της Κρήτης, τι πρόκειται να γίνει για την περιοχή.