Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Μαγική θερινή Ελλάδα...μια πτήση πάνω από την Αιγιλεία(Βίντεο)

Η Αιγιαλεία είναι το νησί το οποίο ο Δημήτρης Μάρδας θέλει να μετατρέψει σε "θερινό Νταβός" στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα βραχώδες ακατοίκητο νησί του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου και βρίσκεται κοντά στις ακτές της Εύβοιας απέναντι από τα Στύρα. Η έκτασή της νησίδας είναι 1,7 Km2. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Στυραίων.
Όπως προκύπτει από πρόταση που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2015 στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Μάρδας πρότεινε την μετατροπή της νήσου Αιγίλεια σε "Νησί Τεχνών και Φιλοσοφίας".

Όταν οι ιερείς της Σάϊδας αποκάλυψαν στον Σόλωνα την Ατλαντίδα

“...Εκεί λοιπόν (στην Αίγυπτο) όταν επήγαν ο Σόλων, καθώς είπεν ετιμήθη με εξαιρετικάς τιμάς από τους κατοίκους και ζητών πληροφορίας διά την παλαιάν ιστορίαν της χώρας από τους ιερείς εκείνους που την εγνώριζον πολύ καλά, ανεκάλυψεν ότι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε άλλος κανείς Έλλην εγνώριζε τίποτε σχεδόν διά τα παλαιά.

Και όταν κάποτε ηθέλησε να τους παρασύρη εις συζήτησιν διά τα παλαιά ήρχισε να τους λέγη διά τα αρχαιοτάτας παραδόσεις των Αθηνών, διά τον Φορωνέα, ο οποίος εθεωρήθη ως ο πρώτος άνθρωπος, και διά την Νιόβην, διηγήθη επίσης διά τον Δευκαλίωνα και την Πύρραν πως διεβίωσαν μετά τον κατακλυσμόν και διά τους απογόνους των και προσεπάθησε να καθορίση πόσα έτη παρήλθον από όσα έλεγε και να χρονολογήσει.

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα -Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί - ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στη χώρα μας στις 15-16 Νοεμβρίου και για αυτόν τον λόγο θα υιοθετηθούν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, τα οποία μάλιστα θα ξεπερνούν ακόμη και εκείνα που είχαν ληφθεί για την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον το 1999.

Απολύσεις στο Δημόσιο και «λουκέτο» σε δημόσιους φορείς απαιτούν οι δανειστές

ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΙ «ΚΑΥΤΩΝ« ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Αιχμή των αξιώσεων της τρόικας είναι οι απολύσεις διαρκείας και το «λουκέτο» σε φορείς-φαντάσματα του δημοσίου.
Μια δέσμη έξι μέτρων για τη μείωση του προσωπικού του δημόσιου τομέα έχουν θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά».
Μάλιστα απαιτούν απολύσεις διαρκείας, αλλά και να κλείσουν φορείς-φαντάσματα του Δημοσίου.
Οι δανειστές στοχεύουν απευθείας στον δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Πρώτη κίνηση του Τραμπ για συνεννόηση με τη Ρωσία του Πούτιν - Πρέπει να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος, είπε στη Wall Street Journal

Αν επιτεθούμε στον Άσαντ θα έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Τραμπ - Επισημαίνει ότι προτεραιότητα της Ουάσιγκτον είναι να εξαλειφθούν οι τζιχαντιστές, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Wall Street Journal.