Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εκπαίδευση στο Καστελλόριζο

Του Ν.Λυγερού

Δεν μπορούμε την ώρα που όλη η Ελλάδα προσέχει τη σημασία του Καστελλορίζου για το εθνικό θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, να πρέπει να παλεύουμε για να υπάρχει μία κανονική εκπαίδευση στο νησί μας. Κι ακόμα κι αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες διορισμού καθηγητών, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν υπάρχει μια μεταβατική περίοδος που μπορεί άνετα να λειτουργήσει αποτελεσματικά μέσω πληροφορικής και τηλεδιάσκεψης. Διότι αυτή η λύση υπάρχει και αν καθυστερεί πολύ ο κρατικός φορέας, αρκεί να περάσουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε λόγω της προσωπικής μας ασχολίας, ότι το σχολείο στο Καστελλόριζο έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνουν αυτά τα μαθήματα εξ αποστάσεως μέχρι να έρθουν οι αναμενόμενοι καθηγητές.

Το non paper του Σόιμπλε με τους επαχθείς όρους για να πάρουμε τη δόση Ζητούν διορισμό ξένου επιτρόπου και αυστηρή δημοσιονομική πολιτική

Το non paper του Σόιμπλε με τους επαχθείς όρους για να πάρουμε τη δόση
Τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού ο οποίος θα ελέγχεται από το εξωτερικό και θα είναι για την αυτόματη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους φαίνεται πως πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με non paper που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση.
Το σημείωμα του γερμανικού υπουργείου που στάλθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και στο οποίο θέτουν ως προαπαιτούμενο τον διορισμό ξένου επιτρόπου εστιάζει σε έξι σημεία-όρους προκειμένου να εκταμιευθεί η κρίσιμη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
Το Βερολίνο ζητά από την Αθήνα μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική με εκούσιες αυτοδεσμεύσεις όπου τυχόν παρεκκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος θα εξισορροπούνται με εσωτερικές προσαρμογές ενώ τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

Ομολογία Παπανδρέου: Ήξερα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει(Βίντεο)

Κρυφή κάμερα κατέγραψε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ -  Οι δικαιολογίες για τους χειρισμούς του και η παραδοχή ότι ο Π. Ρουμελιώτης έχει δίκιο.
Ένας από τους πολιτικούς που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο, ένας εν ενεργεία Έλληνας βουλευτής, μετακομίζει για τη... σεζόν στο εξωτερικό, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις... γνώσεις και την εμπειρία του!
Τελικά φαίνεται ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν εκεί στο Χάρβαρντ, προσκαλώντας τον Γ. Παπανδρέου ως επισκέπτη λέκτορα για να διδάξει την... επιτυχημένη του ''συνταγή''!
Μια από αυτές τις ομιλίες, καταγράφηκε με κρυφή κάμερα.

Δραματική προειδοποίηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρεοκοπεί και η Εκκλησία της Ελλάδος!!!

«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν  θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και  αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει  τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι». 

Αυτό  είπε μιλώντας στη δημοσιογράφο Βιβή Ανδρίτσου του δημοτικού τηλεοπτικού  σταθμού της Θεσσαλονίκης TV100.

Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει δημόσια πως ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ταμεία της Εκκλησίας άδειασαν.

Νόαμ Τσόμσκι προς ΕΕ: «Καταστρέφετε την Ελλάδα!»

Λάβρος κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ειδικότερα, και της Τρόικας, γενικότερα, για τις ακολουθούμενες πολιτικές στην Ελλάδα είναι ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Ο 83χρονος καθηγητής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξήγησε τι πιστεύει ότι πήγε στραβά στην ελληνική περίπτωση, ποιες είναι οι λάθος πολιτικές, αλλά και τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη του για να βγει η χώρα μας από την κρίση.

«Δεν ξέρω πού είναι το αρχικό CD»

«Εγώ ο ίδιος ζήτησα την λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλίδα Υπουργό Οικονομικών. Το ΣΔΟΕ μπορούσε και έπρεπε να ερευνήσει τα στοιχεία», κατέθεσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά των επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.κ. Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη για την διαχείριση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και το γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πού είναι το αρχικό υλικό που πήρε από τη Γαλλία.

Όλο το σκληρό πακέτο των μέτρων

Μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ και περικοπές στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο του νέου μνημονίου με τα επώδυνα μέτρα να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί.

Όλοι οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται με ορίζοντα το 2016, μιας και τα μέτρα για την επόμενη διετία θα ήταν πολλά περισσότερα από τα 13,5 δισ. ευρώ, εάν δεν δινόταν η επιμήκυνση.

Κομισιόν: «Εχουμε κανόνες για τη δόση...»

«Τι σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι στοχευμένες διαρροές εγγράφων εργασίας υπουργείων των εταίρων της Ελλάδας από τους κυβερνητικούς εταίρους», διερωτώνται κύκλοι των Βρυξελλών που μέμφονται την συγκεκριμένη επιλογή μιλώντας «για λαϊκισμό σε μια πολύ επικίνδυνη για την Ελλάδα συγκυρία».

Επισήμως η Κομισιόν ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει πως υπάρχει έγγραφο του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών, το οποίο έχει τεθεί υπόψιν της και ζητά την επιβολή στην Ελλάδα των “θρυλούμενων” μηχανιστικών μέτρων, σύμφωνα με πηγή που έχει αρμοδιότητα τις σχέσεις με τον τύπο.

Σαμαράς: «Προχωράω, όποιος θέλει ας με ρίξει»

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη βουλή το πακέτο των μέτρων μαζί και τα εργασιακά στην παρούσα κατάσταση, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις συζητήσεις με την τρόικα, δηλώνει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε χθες την πρώτη ανοιχτή περίπου σύγκρουση με τον μέχρι πρότινος προνομιακό συνομιλητή του στην τρικομματική κυβέρνηση, Φώτη Κουβέλη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κ. Σαμαράς θα πάρει όλη την ευθύνη για την προώθηση του πακέτου στη βουλή, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς:

Γ. Στουρνάρας: Το πακέτο έχει κλείσει

«Το πακέτο έχει κλείσει. Παρασκευή και Δευτέρα ο κ. Τσακλόγλου θα ενημερώσει το euro working group ότι το πακέτο έχει κλείσει» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθεσε ότι: «Τα μέτρα θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την μορφή του κατεπείγοντος, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση θα γίνει έως τις 12 Νοεμβρίου».

Πτωτικά κινείται ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Ρευστοποιήσεις κερδών, κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους, εκδηλώνονται στη χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη γύρω στο 39% που κατέγραψε η αγορά στις τελευταίες επτά συναντήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης στις 12:55 υποχωρούσε στις 153,22 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 3,56%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε την ίδια ώρα απώλειες σε ποσοστό 3,26%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 57,9 μονάδες. Την ίδια ώρα η συναλλακτική δραστηριότητα ανερχόταν στο €1,37 εκατομμύριο.

Απόπειρα ανάκαμψης για τον ΓΔ παρά τις πιέσεις στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Από απώλειες που ξεπερνούσαν νωρίτερα το 2% επιχειρεί να ανακάμψει ο Γενικός Δείκτης sto Xrhmatist;hrio thw Au;hnaw, βρίσκοντας στήριξη στην άνοδο δεικτοβαρών τίτλων του FTSE20.

Το κλίμα στο ταμπλό, μετά τη χθεσινή διορθωτική κίνηση, διαμορφώνουν και οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών, με επίκεντρο τους «τριγμούς» που προκαλούν στον κυβερνητικό συνασπισμό οι διαφωνίες των εταίρων για επιμέρους ζητήματα που αφορούν το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων και τους χειρισμούς απέναντι στην τρόικα.

Μεγάλη πτώση και ανησυχία στη Wall Street για τα εταιρικά αποτελέσματα

Dow13.102,53-243,36 -1,82%  



  Nasdaq2.990,46-26,50 -0,88%  

Η Wall Street χθες
Με βουτιά 243 μονάδων -τις μεγαλύτερες απώλειες από τον περασμένο Ιούνιο- ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο βιομηχανικός Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε κάτω από το επίπεδο των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις αρχές του Αυγούστου καθώς συνεχίστηκε και σήμερα η ροή των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα εταιρειών κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας όπως η DuPont, η RadioShack και η 3M δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών καθώς η παγκόσμια επιβράδυνση συνεχίζει να πιέζει την εταιρική κερδοφορία.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές υιοθέτησαν επιφυλακτική στάση καθώς ξεκινά σήμερα η διήμερη συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Οι αναλυτές δεν αποκλείουν τα μέλη της Fed να εξετάσουν την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η κεντρική τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Fed ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει αγορές τίτλων διασφαλισμένων με ενυπόθηκα δάνεια αξίας έως 40 δισ. δολ.  τον μήνα.

Αρνητικά ήταν ταυτόχρονα τα μάκρο που ανακοινώθηκαν σήμερα με τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού να σημειώνει βουτιά τον Οκτώβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Richmond.