Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πως ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προβλέψει το βρώμικο σχέδιο των Τούρκων και πως το αποδόμησε με την πολιτική του; Οποιαδήποτε συζήτηση «για υφαλοκρηπίδα», ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία!

Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής (Δωδέκατος Τόμος των αρχείων του), αναφερόμενος στην στόχευση και την στρατηγική της Τουρκίας στο Αιγαίο, είχε αποκαλύψει το τουρκικό σχέδιο το οποίο δυστυχώς το ζούμε σήμερα. Και είναι απορίας άξιον γιατί ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιδρά και παίζει ακριβώς αυτό το παιχνίδι της Τουρκίας, παρότι ο ιδρυτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Καραμανλής όχι μόνο είχε περιγράψει με λεπτομέρεια την τουρκική στόχευση, αλλά την είχε αποδομήσει ο ίδιος με την πολιτική του!

«Το Αιγαίο είναι πάντως κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάννης. Αν οι Τούρκοι πάρουν μέρος υφαλοκρηπίδας μεγαλύτερης έκτασης αυτής που

Π. Παυλόπουλος: Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις , η Χάγη και το Κυπριακό(Βίντεο)

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλά απευθείας στους πολίτες , το πολιτικό σύστημα και την ακαδημαϊκή κοινότητα, για την πιο καυτή θεματική των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο άλλοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ , ανοίγει την συζήτηση και θέτει το νομικό πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών για τα κρίσιμα νομικά ζητήματα, με αφορμή την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας., αλλά και την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλά απευθείας στους πολίτες , το πολιτικό σύστημα και την ακαδημαϊκή κοινότητα, για την πιο καυτή θεματική των Ελληνοτουρκικών σχέσεων:

Έρευνες για υδρογονάνθρακες: Το χειμώνα του 2021-22 στα δύο θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης

Πηγή χάρτη: Καθημερινή
Η πανίσχυρη κοινοπραξία Total- ExxonMobil- ΕΛ.ΠΕ. προετοιμάζεται για έρευνες στα οικόπεδα της Κρήτης

Τον επόμενο χειμώνα 2021-2022 αναμένεται να ανοίξει τελικά η «αυλαία» των γεωφυσικών ερευνών στα δύο θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης

Τον επόμενο χειμώνα αναμένεται να ανοίξει τελικά η “αυλαία” των ερευνών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα δύο θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης που έχει πάρει μέσω συμβάσεων παραχώρησης η ισχυρή κοινοπραξία Total- ExxonMobil- ΕΛ.ΠΕ.!

Αν και τα χρονοδιαγράμματα που είχαν δώσει πριν από λίγους μήνες – στο πλαίσιο τότε σύσκεψης με

Ισλαμικό Κράτος: Βομβιστής αυτοκτονίας από τη… χαρά του σκότωσε 21 τζιχαντιστές φίλους του

Τουλάχιστον 21 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ σκοτώθηκαν από έκρηξη δικής τους βόμβας εξαιτίας της ανοησίας του βομβιστή αυτοκτονίας.

Τι συνέβη: Ένας βομβιστής αυτοκτονίας, που είχε αναλάβει να οδηγήσει ένα αυτοκινητό-βόμβα (VBIED) πάνω στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ξεκινώντας να κατευθυνθεί προς τον στόχο του, ενθουσιασμένος και χαρούμενος που θα πήγαινε να βρει παρθένες και πιλάφια, πάτησε την κόρνα για να αποχαιρετήσει τους συντζιχαντιστές του.

Μόνο που η κόρνα είχε μετατραπεί σε διακόπτη πυροδότησης των εκρηκτικών, με αποτέλεσμα το όχημα βόμβα να ανατιναχτεί ανάμεσα στους τρομοκράτες.

«Εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα σας μειώσω το βαθμό!»

Δασκάλα απείλησε μαθητές δημοτικού στη Δράμα για το θέμα των Σκοπίων

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επικυρώθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πλήρως αποδεκτή από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, μιας και η τελευταία είχε δηλώσει από την αρχή και σε όλους τους τόνους ότι θα τη σεβαστεί.


Βέβαια, ο νυν πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο προφανώς ξέχασε μόλις ανέλαβε την εξουσία. Αυτά στο πολιτικό πεδίο.

Ο Γολγοθάς των σχέσεων Μπάιντεν - Ερντογάν

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Πολύ ψηλά επιχειρεί να βάλει τον πήχη στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα παρά το γεγονός ότι τα πρώτα δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι απολύτως αρνητικά.

Ο Τούρκος ηγέτης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι το chicken game μπορεί να είναι αποτελεσματικό όταν συνομιλεί με την κ. Μέρκελ ή τον κ. Μπορέλ, αλλά για τις ΗΠΑ και ειδικά όταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν είναι πλέον ο κ. Τραμπ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οδηγώντας την αντιπαράθεση στα άκρα, ο κ. Ερντογάν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει την οπισθοχώρηση του Τζο Μπάιντεν και την αποδοχή και νομιμοποίηση των «ιδιαιτεροτήτων» της τουρκικής πολιτικής, αναθεωρητικής και επεκτατικής στο εξωτερικό, ολοένα πιο αυταρχικής στο εσωτερικό.