Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Η "Αγία Σοφία" Της Μονεμβασιάς: Η Εκκλησία που μοιάζει με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης

Αν και οι χριστιανικοί λαοί εξαφανίστηκαν σταδιακά από την Άνω Πόλη κατά την περίοδο της Α’ Τουρκοκρατίας, η Αγία Σοφία διασώθηκε κυρίως χάρη στην απόφαση των Τούρκων να το μετατρέψουν σε τζαμί.

Η Αγία Σοφία κτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα, κυριολεκτικά στην άκρη του βράχου, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και θαυμασμό για το πώς έγινε κατορθωτό να κατασκευαστεί σε αυτό το σημείο.

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατά Τουρκίας- Άξεστοι θα παραμείνουν

Οι Τούρκοι «παρέμειναν απολίτιστοι, άξεστοι, τέτοιοι είναι και τέτοιοι θα παραμείνουν» δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σχετικά με την απόφαση της Αγκυρας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, σημειώνοντας ότι «εκείνο που μας θλίβει περισσότερο είναι οι μεγάλες δυνάμεις και δη οι Ευρωπαίοι, που βλέπουν τα στυγνά οικονομικά συμφέροντά τους και τίποτα άλλο».
«Αυτό πρέπει να μας διδάξει πολλά. Πρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Να μην περιμένουμε πλέον. Ούτε σύμμαχοι υπάρχουν, ούτε αδελφοί,

Πολιτισμική ασυμβατότητα Τουρκίας-Δύσης και η Ελλάδα που τη διέλυσε δυο φορές…

Τι κάνει τώρα η Τουρκία; Απειλεί ευθέως τη Δύση μέσα από τον πιο επικίνδυνο εκβιασμό που της έχει μέχρι τώρα κάνει. Ότι αν δεν την αφήσουν να συνεχίσει να συμπεριφέρεται αναρχικά, θα ενεργοποιήσει την 5η φάλαγγά της.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ (*)
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL
Σε μεγάλα έργα που έχουν γραφτεί για το πώς εξελίχθηκε και εξελίσσεται το ιστορικό γεγονός ανά τις χιλιετίες, η πολιτική απόφαση είναι αυτή που καθορίζει το μέλλον κάθε λαού. Ο κόσμος δεν έπαψε ποτέ να φιλοξενεί έθνη τα οποία αδιαλείπτως συγκρούονται για να αυξήσουν την ισχύ τους.

Έρχεται η ώρα και για τον “ΓΕΡΟ του ΜΟΡΙΑ”, τον Θεοδ. Κολοκοτρώνη… θα τολμήσουν άραγε οι αποδομητές;

Ο λαός μας σέβεται την εθνική ταυτότητα και δεν πέφτει εύκολα θύμα των διαφόρων αποδομητικών τάσεων. Χιλιάδες τόννοι μελανιού έχουν χυθεί για να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Επαναστάσεως του 1821 και για να αμφισβητηθεί το Κρυφό Σχολειό, αλλά οι Έλληνες, στη μεγάλη πλειοψηφία μας, δεν δεχόμαστε αμάσητες τις διάφορες προπαγάνδες. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει η έρευνα Κοινής Γνώμης για την Επανάσταση του 1821, την οποία διενήργησε το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών σε συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων Marc.
Του Κωνσταντίνου Χολέβα (Πολιτικός Επιστήμων)
Από το defence-point
Η έρευνα, η οποία παρουσιάσθηκε στις 8.7.2020, καταγράφει την πεποίθηση του 90,4% των

Οργή για τον Ερντογάν: Άλλα λέει στο Αγγλικό κείμενο για την Αγία Σοφία κι άλλα στο αραβικό!

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του 6ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί έχει προκαλέσει διαμάχη σε όλο τον κόσμο, με τους επικριτές της να αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί διαφορετική ρητορική για το θέμα, ανάλογα με το κοινό του.
Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χτίστηκε αρχικά ως ορθόδοξος χριστιανικός καθεδρικός ναός πριν μετατραπεί σε τζαμί μετά την οθωμανική κατάκτηση της πόλης το 1453.

Επανδρωμένο… drone για περιπολίες, από την κινεζική αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας επιχειρηματίας από την Κίνα σχεδίασε ένα πρωτότυπο διθέσιο ελικόπτερο σε σχήμα drone, το οποίο πιστεύει πως θα αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο στις περιπολίες της αστυνομίας.

Ο Ντελί Ζιάο από την κινεζική πόλη Ντογκουάν, σχεδίασε ένα ιδιαίτερο μίνι διθέσιο ελικόπτερο, το οποίο πιστεύει πως θα βοηθήσει πολύ στις περιπολίες τις αστυνομίας.

Το μίνι ελικόπτερο εξωτερικά θυμίζει σε μεγάλο drone.

«Σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ελικόπτερα σε περιπολίες στο Σενζέν, ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να φθάνουν στα μέρη το συντομότερο δυνατό» λέει ο σχεδιαστής του ελικοπτέρου.

Εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος : ¨Να αποκλείσουν οι Έλληνες εφοπλιστές την Τουρκία από προορισμό για επισκευές και δεξαμενισμούς¨ !


Εντυπωσιακή η ανάρτηση του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου !
Μπράβο του !
Κάτω από την ανάρτηση του, παραθέτουμε άρθρο που βρήκαμε για την οικογένεια Μαρτίνου.
Έτσι φαίνεται πως τίποτε δεν είναι τυχαίο. Σωστές οικογένειες βγάζουν σωστά παιδιά . Οικογένειες με πίστη στον Θεό βγάζουν πιστά παιδιά.
Eνώ οι οικογένειες με πίστη στην τσέπη και στο βρακί τους (…) βγάζουν και τα ανάλογα παιδιά…
Ευχαριστούμε τον κ. Μαρτίνο !

Τα Ελληνόπουλα που βρέθηκαν στην Αλβανία τον καιρό του Εμφυλίου

Ένα από τα πλέον συζητημένα θέματα σχετικά με τον Εμφύλιο Πόλεμο στη χώρα μας ήταν το λεγόμενο παιδομάζωμα, με το οποίο είχαμε ασχοληθεί εκτενώς σε άρθρο μας. Το σχετικό άρθρο μας στις 31/5/2020 προκάλεσε πλήθος συζητήσεων και σχολίων. Ένα από τα επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με το παιδομάζωμα είναι τα Ελληνόπουλα που βρέθηκαν στην Αλβανία. Η γειτονική χώρα φιλοξένησε όπως θα δούμε, κάποιες χιλιάδες από τα παιδιά που αρπάχθηκαν βίαια ως επί το πλείστον, φυγαδεύτηκαν και οδηγήθηκαν σ’ αυτή.

Η Πολιτική Κατευνασμού του Τσάμπερλεν και η ΕΕ

Ο Τσάμπερλεν με τον Αδόλφο Χίτλερ
Κώστας Μαυρίδης

Η Πολιτική Κατευνασμού (“appeasement policy”) περιγράφει την υποχωρητικότητα απέναντι στην αυξανόμενη επεκτατικότητα του αντιπάλου, ικανοποιώντας του αυθαίρετες διεκδικήσεις, για να αποφευχθεί μια ευρύτερη σύγκρουση. Ο όρος έχει συνδεθεί με τον συντηρητικό Βρετανό πρωθυπουργό Τσάμπερλεν (1937-1940), ο οποίος ακολούθησε μια σειρά υποχωρήσεων έναντι της ναζιστικής Γερμανίας (από θέματα εξοπλισμών και κυρώσεων μέχρι την παραχώρηση εδαφών χωρών), με τη λογική να αποφευχθεί μια γενική σύγκρουση. Οι υποστηρικτές εκείνης της πολιτικής “καταδικάστηκαν” σε ντροπή από την Ιστορία. Έκτοτε, ουδείς πολιτικός αποδέχεται να συνδεθεί το όνομά του με την Πολιτική Κατευνασμού. Όμως, η Ιστορία επαναλαμβάνεται επί της ουσίας των πραγμάτων, με τους εκάστοτε υποστηρικτές της Πολιτικής Κατευνασμού να δικαιολογούν την στάση τους με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται τα ίδια τραγικά λάθη.

Νέα πρόκληση Τούρκου δημοσιογράφου-«Τελειώσαμε με την Αγία Σοφία, ακολουθεί το Βαρώσι»

Οι Τούρκοι στα κατεχόμενα συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με κάποιους μάλιστα να πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, θέτοντας ως επόμενο στόχο το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Ο Τουρκος δημοσιογράφος της Μιλλιέτ και του DHA Sefa Karahasan, σε ανάρτηση του στο twitter, έγραψε «τελειώσαμε με την Αγία Σοφία, ακολουθεί το Βαρώσι.