Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ήν γάρ και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου αρχαίον…

...εχρήσατο δε τύχαις δυσπότμοις είς πολλά μεν και άλλα, μάλιστα δ΄ είς την πολύπλανον τε και ουδενός τόπου βέβαιον οίκησιν, πρώτον μεν γάρ περί το καλούμενον νύν Αχαικόν Άργος ώκησαν αυτόχθονες όντες, ως οί πολλοί περί αυτών λέγουσι , την δε επωνυμίαν έλαβον έξ αρχής ταύτην επί του Πελασγού βασιλέως.
Ήν δε ο Πελασγός έκ Διός, ως λέγεται, και Νιόβης της Φορωνέως, ή πρώτη γυναικί θνητή μίσγεται ο Ζεύς ως ο μύθος έχει.
Έκτη δε ύστερον γενεά Πελοπόννησον εκλιπόντες εις την τότε μέν Αιμονίαν νυν δε Θετταλίαν ονομαζομένην μετανέστησαν. Ηγούντο δε της αποικίας Αχαιός και Φθίος και Πελασγός οι Λαρίσης και Ποσειδώνος υιοί. Αφικόμενοι δ’ είς την Αιμονίαν τούς τε κατοικούντας εν αυτή βαρβάρους εξελαύνουσι και νέμονται την χώραν τριχή, τοίς ηγεμόσι ποιήσαντες ομωνύμους τας μοίρας, Φθιώτιν και Αχαίαν και Πελασγιώτιν.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΤΕΛΕΤΗ: Η φλόγα της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι ευλογία!

Και η Ελλάδα κύριε; Στην παγκόσμιας εμβέλειας τελετή, δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ! Γιατί λέει, “δεν το ήξεραν, δεν τους κάλεσαν”. Για την ιστορία, ο Πούτιν εδώ και 4 χρόνια καλούσε την
Ελλάδα να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε αυτούς τους αγώνες…

Συμπερασματικά, δεν είναι ηλίθιοι. Είναι μισέλληνες προδότες.

Προπαγανδίστρια βουλευτής συγκρίνει την Ελλάδα και παίρνει την περήφανη απάντηση που της αξίζει από 27 χρονο άνεργο.(Βίντεο)

Προπαγανδίστρια βουλευτής συγκρίνει την Ελλάδα και παίρνει την περήφανη 
απάντηση που της αξίζει από 27 χρονο άνεργο.

Τον γύρο της KOΣΜΟΥ κάνει βίντεο με επίδειξη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων!(Βίντεο)

Τον γύρο της KOΣΜΟΥ κάνει βίντεο με επίδειξη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων! [Video]
Τον γύρο της Ελλάδας κάνει βίντεο που δείχνει την υψηλή κατάρτιση στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Με άψογα συντονισμένες κινήσεις οι Ευέλπιδες πραγματοποιούν ασκήσεις ακριβείας με τα όπλα. Η συγκεκριμένη διμοιρία αποτελεί την ομάδα επιδείξεων της Σχολής Ευελπίδων.

Οι στρατιωτικές σχολές της χώρας μας θεωρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις πιο αξιόλογες ως προς την κατάρτιση των μελλοντικών αξιωματικών.

Χιονοθύελλες γεωμηχανικής σπέρνουν... τον όλεθρο σε όλον τον πλανήτη!

Υπάρχει ένα βουνό δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ήδη πραγματοποιημένων πειραμάτων από δορυφορικές εικόνες, εργαστηριακές εξετάσεις του χιονιού, παρατηρήσεις επί του εδάφους, και πολλαπλά υπάρχοντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία δείχνουν σταθερά στο συμπέρασμα ότι
οι χιονοθύελλες έχουν κατασκευαστεί με τις καθιερωμένες διαδικασίες τροποποίησης του καιρού.

Ένα βίντεο ανθρωπιάς που συγκλονίζει!

Ένα εξαιρετικό βίντεο κάνει θραύση στο διαδίκτυο, διδάσκοντας σεβασμό και ανθρωπιά.
Δείτε πώς μια ομάδα που στηρίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αρθρώνει λόγο μέσα από ένα συγκλονιστικό project με τίτλο «Γιατί ποιος είναι τέλειος; Ελάτε πιο κοντά!».

Η ελβετική οργάνωση Pro Infirmis δημιούργησε το ακόλουθο βίντεο. Μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να γίνουν πρότυπα ομορφιάς και πόσο μικροσκοπικά αντιμετωπίζουμε την παρουσία τους μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον;

Σκουληκότρυπες και κβαντική διεμπλοκή

Σε δύο ξεχωριστά άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό Physical Review Letters, τρεις ερευνητές υποστηρίζουν πως το φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής, συνεπάγεται τη δημιουργία μίας σκουληκότρυπας μεταξύ των εμπλεκόμενων σωματιδίων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην έρευνα για μία κβαντική θεωρία βαρύτητας.
H κβαντική διεμπλοκή υποστηρίζει πως όταν δύο σωματίδια έχουν αλληλεπιδράσει και βρίσκονται σε διαφορετικές κβαντικές καταστάσεις (αντίθετη φορά σπιν για παράδειγμα), διατηρούν αυτή την ιδιότητα σε οποιοδήποτε σημείο του Σύμπαντος και αν βρίσκονται.

O Έλληνας ήταν ο πλέον καλοπληρωτής δανείων τα τελευταία 200 χρόνια!

Του Γιώργου Αδαλή
 
ΌΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους! Μεταφράστε το, διαδώστε το και βοηθήστε στην προσπάθεια να καταλάβουν οι λαοί του κόσμου ότι ο Έλληνας ήταν ο πλέον καλοπληρωτής δανείων τα τελευταία 200 χρόνια! 


Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, δεν είτε τίποτε άλλο παρά υπερ-τοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας ποτέ, και το σπαταλήσαμε.

ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ Θράσος από τρόικα: «Άστεγοι υπάρχουν παντού, γιατί όχι και στην Ελλάδα»;

Η τρόικα επιμένει στην υπερφορολόγηση της κατοικίας και στους πλειστηριασμούς, με το απάνθρωπο επιχείρημα πως «άστεγοι υπάρχουν παντού, γιατί όχι και στην Ελλάδα».
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, οι άνθρωποι το κάνουν επίτηδες, αυτό είπαν ως λόγο υπερφορολόγησης των κατοικιών, και άρσης παγώματος των πλειστηριασμών σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την  "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Δεν υπάρχει κανένα σχεδιο διάσωσης της χώρας. Όλα έγιναν για να καταστραφούν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό τους ενδιαφέρει, η κατάρρευση της κοινωνίας. Θέλουν να τα πάρουν όλα για ένα "κομμάτι ψωμί" και να έχουν "δούλους" για να δουλέψουν στις "επενδύσεις" τους δωρεάν.

Νέα πρόκληση των Τούρκων για τους χάρτες της Google: “Τα Ίμια είναι Τουρκικά!”

Imia1Τα Ίμια ή Λίμνια, οι δύο βραχονησίδες που βρίσκονται ανατολικά της Καλύμνου, για τις οποίες το 1996 προκλήθηκε κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, η μηχανή αναζήτησης Google τα καταγράφει ως ελληνικά νησιά και αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων.
Όπως δημοσιεύουν τo defencenet.gr «στο πρόγραμμα «Google Earth» οι βραχονησίδες καταγράφονται στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα ως ‘İmia Limnia Ena’ και ‘İmia Limnia Dio». Τελευταία, μάλιστα, η ελληνική ακτοφυλακή έρχεται πιο κοντά στις ακτές των νησιών γιατί οι Τούρκοι ψαράδες προσεγγίζουν σε αυτά», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΥΠΟΗΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΒΙΝΤΕΟ)


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΗΧΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ME KYMATA ELF ΚΑΙ EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΝΕΦΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ....
ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ "ΒΌΜΒΑ": "ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ.  ΜΙΑ ΝΑΤΟΪΚΉ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΌΠΛΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΏΝ ΥΠΟΉΧΩΝ.

Δείτε φωτογραφίες: Η Ελλάδα σε λευκό κλοιό(Βίντεο)

Δείτε φωτογραφίες: Η Ελλάδα σε λευκό κλοιόΜοναδικό θέαμα σε Ξάνθη, Μέτσοβο, Ελατοχώρι, Καϊμακτσαλάν, μέχρι και την Κρήτη .
Η γιορτινή περίοδος ξεκίνησε και όλη η χώρα «ντύνεται» στα λευκά. Από την Ξάνθη μέχρι τα Σφακιά έπεσε χιόνι και πέρα από τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργηθούν, η εικόνα είναι μαγική. Τα χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τον κόσμο που θέλει να απολαύσει από κοντά το χιόνι, ενώ τα βουνά και τα ποτάμια της χώρας προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Λεηλασίες και 10 νεκροί στην Αργεντινή του «άλλου δρόμου»(Βίντεο)

Βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση η χώρα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Αναρχία, χάος, ανομία, λεηλασίες, τρόμος και ασυδοσία! Η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο ισχυρή κοινωνική έκρηξη μεγάλης βίας, την ίδια ώρα που η χώρα βυθίζεται σε σοβαρή οικονομική κρίση...

Ο απολογισμός των βιαιοτήτων, οι οποίες ξέσπασαν ως συνέπεια  της απεργίας των αστυνομικών που άρχισε πριν από μια εβδομάδα, είναι πλέον δέκα νεκροί, περίπου 100 τραυματίες και πολλές δεκάδες συλληφθέντες.

Τσίπρας: Λόγω μνημονίων το Δημόσιο σπατάλησε 1 δισ. ευρώ σε αμοιβές συμβούλων!

Ιλιγγιώδη ποσά δόθηκαν σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και συμβούλους - Τι αναφέρεται σε ερώτησή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Γ.Στουρνάρα.
Για «ιλιγγιώδη» ποσά που δόθηκαν προς τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους κατά την περίοδο των Μνημονίων κάνει λόγο ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ντάισελμπλουμ: Η διάσωση τραπεζών θα γίνεται στο «πρότυπο» της Κύπρου

Νέα Υόρκη: Οι προβληματικές τράπεζες θα αναδιαρθρώνονται ή θα εκκαθαρίζονται με βάση τη διαδικασία που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Κύπρου, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη μιας κατ' αρχήν συμφωνίας στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών και την κατανομή του κόστους διάσωσης.

Αναστασιάδης:Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο λόγω τουρκικής αδιαλλαξίας


Λευκωσία: Λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας οδηγούμαστε δυστυχώς σε αδιέξοδο, τόνισε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η τουρκική αδιαλλαξία δεν οδηγεί στην έναρξη ενός διαλόγου το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε στην εκδήλωση για τα εγκλωβισμένα παιδιά και για τα παιδιά της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι μετά την επιστροφή του από την Αίγυπτο, όπου θα υπογράψει σημαντικές διμερείς συμφωνίες, θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο και θα χαράξει την παραπέρα πορεία.

Πιέσεις με φόντο τα "μεθεόρτια" της συμφωνίας στο Κογκρέσο

Dow15.871,79-101,34 -0,63%  



  Nasdaq4.060,49-8,26 -0,20%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Δέχονται πιέσεις οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τον πιθανό αντίκτυπο της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό που επετεύχθη στο Κογκρέσο, καθώς αυτή ενδέχεται να ωθήσει την Fed να περιορίσει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί για τη στήριξη της οικονομίας.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διαπραγματευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας «τα βρήκαν» για τον καθορισμό των δαπανών για τα επόμενα δύο χρόνια και την αντικατάσταση ορισμένων από τις αυτόματες περικοπές δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Η συμφωνία απομακρύνει τον κίνδυνο ενός νέου κυβερνητικού λουκέτου τον επόμενο μήνα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 41,70 μονάδες (-0,26%) και βρίσκεται στις 15.931,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 13,30 μονάδων (-0,33%) φτάνοντας τις 4.047,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 6,40 μονάδων (-0,36%) και βρίσκεται στις 1.796,20 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σε αρνητικό έδαφος με τον Dow Jones να χάνει το επίπεδο των 16.000 μονάδων και τον S&P 500 να «οπισθοχωρεί» από το ιστορικό υψηλό του.

Με μικρές απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μικρή πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 107,71 μονάδες και να παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 0,31%.

Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 115, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν για τις μετοχές €148.924,94 και για τα χρεόγραφα €46.480,61.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με ζημιές 0,13% και διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες.

Απώλειες στα... "ρηχά" για τον Γενικό Δείκτη της Λεωφόρου Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 62 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε την Τετάρτη με μικρές απώλειες.

Το υποτονικό συναλλακτικό μοτίβο των προηγούμενων ημερών παρέμεινε αμετάβλητο, με μικρές και επιλεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών, κατά κύριο λόγο σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Στον FTSE Large Cap, όπου η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε σε αρνητ8ικό έδαφος, ξεχώρισε η άνοδος της Motor Oil με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.