Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Παραίτηση Στουρνάρα από την επαναδιαπραγμάτευση μέσω των Financial Times

Η νέα ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιο να ζητήσει στην παρούσα φάση βελτίωση των όρων του δεύτερου προγράμματος διάσωσης, μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι διεθνείς πιστωτές της θα απορρίψουν το αίτημα.

Την είδηση αυτή προβάλλει, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες από την Αθήνα, το site των Financial Times.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίσας Kerin Hope μεταδίδει από την Αθήνα ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η κυβέρνηση συνασπισμού που συγκροτήθηκε «θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις πριν ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου των 174 δισ. ευρώ».

Βουβή αντίδραση στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών

Dow12.896,67-47,15 -0,36%  



  Nasdaq2.976,120,04 0,00%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Οι κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία απέτυχαν να ενθουσιάσουν τους επενδυτές της Wall Street. Αλλά ούτε και οι ελπιδοφόρες ενδείξεις από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ απάλλαξαν την αγορά από το αρνητικό πρόσημο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 47,10 μονάδες (-0,36%) κλείνοντας στις 12.896,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 2.976,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 6,40 μονάδων (-0,47%) κλείνοντας στις 1.367,50 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 7 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Home Depot κλείνοντας στα 52,11 δολάρια με άνοδο 0,46 δολ. ή σε ποσοστό 0,89%. Ακολούθησαν η μετοχή των McDonalds με κέρδη 0,81% και κλείσιμο στα 89,30 δολάρια και η Wal-Mart Stores, η οποία έκλεισε στα 71,08 δολάρια με άνοδο 0,47%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η JP Morgan Chase (-4,18%), η Bank of America Corp (-2,98%) και η Chevron Corp (-1,25%).  
Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με πτώση 1,80% στα 1,64 δολάρια.

Χατζημαρκάκης: "Πριν κλείσει ο Κάμερον τα σύνορα, ας επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα"

Οργισμένες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού περί κλεισίματος συνόρων για τους Έλληνες, σε περίπτωση Grexit. Αναδίπλωση δηλώσεων ζητά ο Δ. Αβραμόπουλος.
Δυσφορία και έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στην Αθήνα οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να κλείσει τα σύνορά της σε Έλληνες πολίτες σε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον.

Χαρίσαμε 100.000 θέσεις εργασίας σε Βούλγαρους!!!


Χαρίσαμε 100.000 θέσεις εργασίας σε Βούλγαρους!

Του Γιώργου Χριστοφορίδη  από το newsbomb
 
Ε, δεν πάμε καλά. Ε, δεν είναι με τα σωστά τους οι άνθρωποι.

Ναι. Εχω βγει από τα ρούχα μου. Και πώς να μη βγω όταν τους ακούω στις επίσημες παράτες τους να δηλώνουν –και να μην ντρέπονται- ότι Ελληνες επιχειρηματίες έδωσαν 100.000 δουλειές σε Βούλγαρους;!
Το είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ μετά τη συνάντησή του με τον δικό μας. Οι άνθρωποι είναι τόσο αλλού, που μας τσαμπουνάνε ως επίτευγμα ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις κατά δεκάδες τα μάζεψαν κι έφυγαν για τη γειτονική χώρα. Ότι έβαλαν λουκέτα στα εργοστάσιά τους στην Ελλάδα, άφησαν δεκάδες χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενους στο δρόμο, άφησαν αυτούς και τις οικογένειές τους να πεινάσουν και πήγαν και χάρισαν τις δουλειές στους Βούλγαρους. Αλλά, όχι, αυτοί είναι υπερήφανοι γιατί, λέει, αναπτύσσονται οι Ελληνο-βουλγαρικές οικονομικές σχέσεις. Και δεν ντρέπονται…

Άνεργος βρέθηκε κρεμασμένος στην Καλλιθέα

Σοκ προκαλεί η δραματική αύξηση του αριθμού των απελπισμένων ανθρώπων, οι οποίοι βάζουν τέλος στη ζωή τους.
Σχεδόν καθημερινά σημειώνεται και μία αυτοκτονία στη χώρα μας μεγαλώνοντας την «μαύρη» λίστα...
Το μεσημέρι ένας άνεργος βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμά του, στη Δημοσθένους 71, στην Καλλιθέα. Πρόκειται για έναν 46χρονο, ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος εδώ και καιρό παρέμενε χωρίς δουλειά, κάτι που ίδιος, όπως αποδείχθηκε, δεν άντεξε...
Ο άνδρας έβαλε μία θηλιά στο λαιμό και έκοψε το νήμα της ζωής του, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε πως δεν άντεχε άλλο από τα χρέη που τον «βάραιναν».

Σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Τμήματος ΕΔΕ για την «εξαφάνιση» Μαζιώτη - Ρούπα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με αφορμή τη μη εμφάνιση στο Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Επαναστικό Αγώνα Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα.

Με απόφαση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Τμήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και δεν έδωσαν -ως όφειλαν- το παρών στο Τμήμα Εξαρχείων την 1η Ιουλίου, αλλά ούτε και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Περαιτέρω μειώσεις μισθών ζητά ο Χορστ Ράιχενμπαχ

Την ανάγκη περαιτέρω «διαχείρισης του εργασιακού κόστους στην Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια» εξήγγειλε ο επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα κύριος Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέδριο, με θέμα «Εξαγωγές εφαλτήριο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση», σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για νέες μειώσεις μισθών.

Ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε πως οι ευκαιρίες για την αύξηση των εξαγωγών είναι μεγάλες, τόσο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όσο και λόγω εξειδικευμένου εργασιακού προσωπικού.

Ελληνική πτώχευση «προβλέπει» η Σουηδία

Η Ελλάδα πιθανότατα θα κηρύξει πτώχευση, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωσή της, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ.
«Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών» εκτίμησε, μιλώντας στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR και πρόσθεσε: «Δεδομένου του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πτώχευση του κράτους».

Το πρώτο γαλάζιο «φάλτσο» «Κόβει» το Μαξίμου το «μπόνους» Πολύδωρα στους υπαλλήλους της Βουλής

Ακαριαία αντανακλαστικά επέδειξε το Μέγαρο Μαξίμου στην αποκάλυψη χορήγησης προκλητικού μετεκλογικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο της Βουλής, καθώς ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί στην ουσία το πρώτο «γαλάζιο φάλτσο», καθώς φέρει την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου του Κοινοβουλίου, Βύρωνα Πολύδωρα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Πολύδωρας υπέγραψε την απόφαση, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αποχωρήσει από το προεδρείο και όταν ήδη γνώριζε ότι το κόμμα του αποφάσισε να τον αντικαταστήσει.

«SOS» εκπέμπουν τα ασφαλιστικά ταμεία

Σήμα κινδύνου για την αντοχή των ασφαλιστικών ταμείων εξέπεμψε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα ταμεία (ΠΟΠΟΠΚΑ), κ. Θανάσης Καποτάς, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ομοσπονδίας.

Η δραματική υστέρηση εσόδων εξαιτίας της ύφεσης, της ανεργίας και της μείωσης μισθών προκάλεσε μοιραία υπέρβαση στους προϋπολογισμούς και αύξησε την ανάγκη έξτρα επιχορηγήσεων.

Wall Street Journal «Η Τρόικα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση»

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal τρόικα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2012 νέα μέτρα περίπου 2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή υπολογίζουν οι δανειστές μας ότι χάθηκαν εξαιτίας των 2 εκλογικών αναμετρήσεων.

Αξιωματούχος της τρόικας φέρεται να διαρρέει πως :'' η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα. Οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη, στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας''.

Σε εννέα δόσεις η πληρωμή των νέων φόρων

Και ενώ τα φετινά εκκαθαριστικά «καίνε» την τσέπη των φορολογούμενων, που αναρωτιούνται που θα βρουν να πληρώσουν τα χαράτσια, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ένα σχέδιο διευκόλυνσης για την εξόφληση των φόρων και μάλιστα θα το υποβάλλει προς συζήτηση στην Τρόικα.

Μετά τη διαπίστωση λοιπόν ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκατομμύρια φορολογούμενοι να μην προσέλθουν φέτος στις εφορίες και της τράπεζες για να πληρώσουν τους φόρους σε 2 ή 3 δόσεις το πολύ, η κυβέρνηση εκπόνησε σχέδιο για τμηματική καταβολή των φόρων, με τις δόσεις να φτάνουν ακόμη και τις 9!

Για 50 λεπτά τα είπαν Σαμαράς - Τρόικα

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στο  πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή  τόνισε ο  Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα. Έπίσης  επανέλαβε τις βασικές θέσεις του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές προσδιορίζονται, από την επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής

Απερρίφθη το αίτημα Κάρατζιτς

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ανακοίνωσε ότι απέρριψε το αίτημα του πρώην προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς να διεξαχθεί μέρος της δίκης του στο Σαράγεβο, στη Μπάνια Λούκα και στο Βελιγράδι.

Η εισαγγελία του ICTY γνωστοποίησε ότι απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, ο οποίος είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν τρεις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, στο Σαράγεβο, στη Μπάνια Λούκα και στο Βελιγράδι.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΟΥΛΗΣ: Αλήτες δημοσιογράφοι μας κάψατε

Είναι κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που δεν βάζουν μυαλό αλλά και δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας.
Όπως οι υπάλληλοι της Βουλής. Η κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων που έχει απασχολήσει πολλές φορές σκανδαλωδώς την κοινή γνώμη είτε για τους 16 μισθούς που έπαιρνε μέχρι πρόσφατα, είτε για τον τρόπο με τον οποίο διορίστηκε επιμένει να προκαλεί.
Αυτά που διαδραματίζονται από το πρωί στους διαδρόμους της Βουλής αλλά και στα γραφεία των δημοσιογράφων ξεπερνούν τα όρια του θράσους, αν και αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

ΠΑΤΡΑ: Νέα επίθεση Αλγερινών ληστών στην Αγίου Ανδρέου

Νέα επίθεση σε βάρος διερχόμενου από την οδό Αγίου Ανδρέου της Πάτρας (κοντά στην οδό Ζαϊμη) και μάλιστα απογευματινή! Η χρυσή αλυσίδα και ο σταυρός που φορούσε ένας 60χρονος "γυάλισε" σε δύο Αλγερινούς οι οποίοι απροκάλυπτα του επιτέθηκαν. Οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν το θύμα τους με γρήγορες κινήσεις τον ακινητοποίησαν, του τράβηξαν με δύναμη την αλυσίδα από το λαιμό και άρχισαν να τρέχουν. Το θύμα είχε βάλει τις φωνές, κάποιοι πολίτες που βρίσκονταν στο ΚΤΕΛ άρχισαν να τους κυνηγούν και τελικά κατάφεραν να πιάσουν τον έναν. Αστυνομικοί τον συνέλαβαν, όμως ο άλλος δράστης που είχε αρπάξει τον σταυρό προλαβε και ξέφυγε.

Θετική εικόνα παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Θετική εικόνα καταγράφεται σήμερα στο κυπριακό Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στην 13.02μμ, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 130,5 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,75%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης ήπια άνοδο της τάξης του 0,67%, και βρισκόταν στις 49,39 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 184.143,74 ευρώ.

Χ.Α.: "Συντηρείται" η άνοδος με το "βλέμμα" στις κεντρικές τράπεζες

Η "φρενίτιδα" παροχής μέτρων στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο επανφέρει τον Γενικός Δείκτη του Χ.Α. σε τροχιά ανόδου, λίγη ώρα πριν την ομιλία του Mario Draghi. Κέρδη έως και 7% για ΟΤΕ και Ελλάκτωρ, στο +1,5% οι τράπεζες.

Πριν λίγη ώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, ωστόσο αύξηση το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 50 δισ. ευρώ. Αυτή όμως που αιφνιδίασε τις αγορές ήταν η κεντρική τράπεζα της Κίνας, η οποία μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Οι επενδυτές εστιάζουν επίσης στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στην πιθανότητα να υπάρξει μία απόφαση που θα βελτιώσει τη ρευστότητα στις οικονομίες της Ευρωζώνης, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25%.

Όπως το λέει είναι...παιδιά!!!